Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Borussia" pārtrauc "Bayern" trīs gadu dominanci Superkausā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Borussia" pārtrauc "Bayern" trīs gadu dominanci Superkausā
Džeidons Sančo Foto: EPA/Scanpix

Šovakar tika aizvadīta Vācijas Superkausa izcīņa. Iepriekšējās trīs reizes to bija ieguvusi Minhenes "Bayern", kurai šo sēriju pagarināt neizdevās - Dortmundes "Borussia" labāk izmantoja savas iespējas un triumfēja ar 2:0. Vārti un piespēle Džeidonam Sančo.

Vācijas Superkauss, līdzīgi kā citi tamlīdzīgi turnīri, tiek izspēlēts vienā mačā, tiekoties iepriekšējās sezonas čempionei un kausa ieguvējai. Tā kā Minhenes "Bayern" 2018./19. gada sezonā triumfēja abos, šodien tās pretiniece bija Bundeslīgas vicečempione Dortmundes "Borussia", kurai arī bija gods būt par mājinieci un iespēja pārtraukt neveiksmju sēriju - Dortmunde bija zaudējusi pēdējos četros Superkausos, kuros piedalījusies.

Par spīti daudziem pirkumiem starpsezonā, "Borussia" rindās pamatsastāvā izgāja tikai Niko Šulcs, savukārt Matss Hummelss (kurš tika nopirkts tieši no "Bayern"), Torgans Azārs un Julians Brants savainojumu dēļ nebija pat pieteikumā. "Bayern" rindās tāda paša iemesla dēļ joprojām nav par 80 miljoniem nopirktā Lukasa Ernandesa, kurš turpina atkopties no smagas ceļgala traumas.

Pēc "Bayern" neuzmanīgas spēles aizsardzībā Dortmunde varēja izvirzīties vadībā jau pēc 60 sekundēm - pretuzbrukums noveda pie Marko Roisa sitiena no vārtu priekšas, taču Manuels Noiers spēja novirzīt bumbu pāri pārliktnim. Nedaudz vēlāk Noiers paspēja nospēlēt arī ļoti neapdomīgi, tālu izejot no vārtiem un nepaspējot tikt pie bumbas pirms Pako Alkasera, taču bumba pēc sekojošā sitiena aizripoja garām.

Tikmēr "Bayern" aktīvi centās radīt iespējas no laukuma malām. Pārsvarā pievīla precizitāte piespēlēs, ļaujot mājinieku vārtsargam Hicam regulāri tikt pie bumbas izgājienos. Hics paspēja arī vairākas reizes glābt savu komandu, ieskaitot lielisku noreaģēšanu uz Kingslī Komana sitienu no tuva attāluma. Abas komandas gana bieži kļūdījās pat savu vārtu tuvumā, kas lieliski signalizē to, ka sezona īsti vēl nav sākusies. 0:0 pēc puslaika.

Īsi pēc mača atsākšanās "Borussia" izvirzījās vadībā - pagājušās Bundeslīgas sezonas labākais piespēlētājs Džeidons Sančo, spītējot vairāku aizsargu ielenkumam, tika līdz soda laukumam un novirzīja bumbu Pako Alkaseram aptuveni 20 metru attālumā tieši pretī vārtiem - sekoja precīzs sitiens apakšējā stūrī. "Bayern" aktīvi centās izdarīt spiedienu un arī tika pie vairākām iespējām atjaunot līdzsvaru, taču jau atkal teicami spēlēja Hics, ieskaitot situāciju, kad Kimihs izrāvās viens pret vārtsargu, tomēr nespēja gūt vārtus.

Īsi pēc šī momenta Dortmunde noorganizēja pretuzbrukumu, un Sančo izmantoja plašumu laukuma labajā malā, veica ilgu izrāvienu, neļaujot nevienam no aizsargiem sevi panākt, tika līdz soda laukumam un noslēdza lielisko individuālo gājienu ar precīzu sitienu - 2:0. "Bayern" turpināja centienus mainīt iznākumu, taču mājinieki precīzi spēlēja aizsardzībā, novedot maču līdz uzvarai un pārtraucot "Bayern" dominanci Superkausā - pēc trīs uzvarām šoreiz zaudējums, bet Dortmundei pirmā uzvara kopš 2014. gada.

Dortmundes "Borussia" - Minhenes "Bayern" 2:0 (0:0)

Vārti: Alkasers 48'; Sančo 69'
Borussia: Hics, Piščeks (Volfs 80'), Akanži, Topraks, Gereiro (Hakimi 75'), Vitsels, Vīgls, Sančo (Larsens 81'), Roiss, Šulcs, Alkasers
Bayern: Noiers, Kimihs, Zīle, Boatengs, Alaba (Sančess 70'), Gorecka, Tolisso, Alkantara (Pavārs 80'), Millers (Deiviss 66'), Komans, Levandovskis

Pēdējie 10 Superkausa ieguvēji

GadsUzvarētajs
2019.Borussia Dortmund
2018.Bayern
2017.Bayern
2016.Bayern
2015.VfL Wolfsburg
2014.Borussia Dortmund
2013.Borussia Dortmund
2012.Bayern
2011.Schalke
2010.Bayern

  -1 [+] [-]

, 2019-08-03 23:36, pirms 5 gadiem
Dortmunde normāli un pacietīgi apspēlēja Bayern.

Var redzēt kad Bayern vajag wingeri, bet zinot Bayern. neies jau daudz maksāt.
Bumbas kontrole jau ir laba, pat pārāk laba, bet nu pietrūkst tā ātruma pa malām.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-03 23:42, pirms 5 gadiem
pa lielam Kovačš nenovadīs sezonu līdz galam un tiks izmests.

Bilde arī pa pirmo
';

  -2 [+] [-]

, 2019-08-03 23:58, pirms 5 gadiem
Šī trofeja pilnīgi pie kājas, ka tik bundeslīgu novinnē un pacīnās par ČL

  -3 [+] [-]

, 2019-08-04 00:05, pirms 5 gadiem
Ar šito sastāvu bundi vairs nepaņems un, ja tiks ČL tālāk, tad tur arī auzas būs

     [+] [-]

, 2019-08-04 10:37, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Ar šito sastāvu bundi vairs nepaņems un, ja tiks ČL tālāk, tad tur arī auzas būs
Ilgi domāji?