Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ibrahimovičs: "Barselonā kļūšu par vēl labāku spēlētāju"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Ibrahimovičs: "Barselonā kļūšu par vēl labāku spēlētāju"
Zlatans Ibrahimovičs
Foto: AP

Spānijas futbola čempionvienības "Barcelona" jaunieguvums Zlatans Ibrahimovičs "Barca TV" televīzijai vakar sniedzis pirmo interviju kā Barselonas kluba spēlētājs. Piedāvājam Jums šīs intervijas fragmentus.

Kādas bija tavas izjūtas, esot prezentētam "Camp Nou" stadionā tik lielas auditorijas priekšā?
Pirmdiena man bija ļoti rosīga diena. Vispirms rīta pusē es izgāju medicīniskās pārbaudes, bet pēcpusdienā es parakstīju ļoti svarīgu līgumu, kas iepriecinājis daudz cilvēku. Pēc tam vakarā notika prezentācija. Nav iespējams izteikt vārdos to, ko es tobrīd izjutu. Tādas izjūtas nevar raksturot, un jums tobrīd būtu jābūt manā vietā, lai saprastu, ko es izjutu.

Ko tu zini par "Barcelona" kluba vēsturi, bijušajiem spēlētājiem?
Klubam ir bagāta vēsture, un ikviens vēlas būt šī kluba sastāvdaļa. "Barcelona" sastāvā ir spēlējušas tādas zvaigznes kā Ronaldo, Romario, Stoičkovs, Hadži, Maradona, Ronaldinju, un viņi bija lieliski futbolisti. Ikviens futbola līdzjutējs zina viņus, un kļūt par vēstures sastāvdaļu ir viens no maniem uzdevumiem. Visi vēlas kādreiz spēlēt "Barcelona", taču ne visi to spēj. Uzskatu, ka "Barcelona" šobrīd spēlē tādu futbolu, kādu citas komandas spēlēs vien pēc 10 gadiem. Es arī vēlos būt šādas spēles sastāvdaļa un ticu, ka "Barcelona" kluba līdzjutēji izbauda komandas spēli, jo 50% futbola sastāda līdzjutēji.

Vai tu iederēsies "Barcelona" sistēmā?
Domāju, ka es Barselonā iederēšos ļoti labi, jo tas ir veids, kā es vēlos spēlēt, trenēties, mācīties, jo šādu spēles stilu es izbaudīju "Ajax" laikos. Tas man lieliski piestāvēja un es tolaik spēju daudz ko iemācīties.

Vai šis būs tavas karjeras nozīmīgākais kontrakts?
Es vēlos izbaudīt mirkli. Esmu ieradies šeit, lai mācītos un izbaudītu spēli. Vēlos spēlēt kopā ar labākajiem, un labākie ir "Barcelona". Vēlos kļūt par vēl labāku spēlētāju, un es zinu, ka par tādu kļūšu, taču jāzina, ka smagi jāstrādā un tev apkārt jābūt labākajiem spēlētājiem. Labāka apkārtējā vide par šo nav iedomājama.

Tu esi apveltīts ar ļoti labu tehniku, un parasti tādus uzbrucējus uzskata par lieliem individuālistiem, taču tu futbola aprindās vairāk esi pazīstams kā komandas spēlētājs.
Tā ir viena no dotībām, ko iemācījos Itālijā. Ir svarīgi zināt, kā spēlēt komandas spēli. Ja tu neesi daļa no komandas, tad ir neiespējami panākt to, ko no tevis gaida. Tu palīdzi komandas biedriem, un viņi palīdzēs tev. Taisnība, ka ir daudz spēlētāju, kam patīk spēlēt vairāk individuāli, taču arī tas ir labi. Katram jāizmanto savi talanti.

Kā tu raksturotu savu personību?
Esmu ģimenes cilvēks. Ja mana ģimene ir laimīga, tad arī es esmu laimīgs. Ja mana komanda ir laimīga, laimīgs esmu arī es. Katram cilvēkam ir savas emocijas, taču, ja es esmu sev izvirzījis kādu mērķi, izdarīšu visu, lai to sasniegtu, lai uzvarētu. Esmu vienkāršs cilvēks.

Tu esi zviedrs, taču tavi vecāki nāk no Balkāniem. Vai tas ir ietekmējis tavu raksturu?
Iespējams. Mans tēvs ir bosnietis, bet māte horvātiete, savukārt es pats esmu dzimis Zviedrijā. Es uzaugu kā Zviedrijas bērns, taču mana mentalitāte ir citādāka, daudz tuvāka manam tēvam, kuram ir ļoti spēcīga personība.

Kādi ir tavi vaļasprieki?
Mani patiesi interesē cīņu māksla, it sevišķi taekvondo. Patīk skatīties filmas. Esmu ģimenes cilvēks, tāpēc man patīk ceļot kopā ar saviem radiniekiem, izpētīt pasauli. Man ir vienkārši vaļasprieki, nekas īpašs.

Vai tev ir savs elks? Iepriekš tu esi pielīdzināts Marko van Bastenam.
Jā, Fabio Kapello mani pielīdzināja van Bastenam, un tas man ir liels pagodinājums, taču uzskatu, ka spēlētājus šādā veidā nevar salīdzināt. Katram futbolistam ir savs talants, un van Bastens ir īsta leģenda. Man patīk pilnveidoti spēlētāji, kas spēj mainīt spēli. Van Bastens izmainīja spēli, ko spēja izdarīt arī Ronaldo. Sportā kopumā mans favorīts ir Muhameds Alī.

Izmantotie resursi:
fcbarcelona.com

  +4 [+] [-]

, 2009-07-29 17:04, pirms 15 gadiem
Lai vinjam izdodas!

  +4 [+] [-]

, 2009-07-29 17:16, pirms 15 gadiem
Zviedrijā vienkārši visi slimo par šito čali. visi staigā ar maiciņām Zlatan..
kruti..
ir jau arī labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-07-29 17:26, pirms 15 gadiem
Ronaldo, Romario, Stoičkovs, Hadži, Maradona, Ronaldinju, un viņi bija lieliski futbolisti. Par Ronaldinju taka nepareizi un nav ētiski teikt bija, čalis kapā un grib kapāt

     [+] [-]

, 2009-07-29 17:28, pirms 15 gadiem
Ja tas ir domāts iekš Barselonas bija, tad viss ok

  -2 [+] [-]

, 2009-07-29 17:42, pirms 15 gadiem
Кризис rakstīja: Ja tas ir domāts iekš Barselonas bija, tad viss ok
ej paarstejies!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-29 17:42, pirms 15 gadiem
Lai izdodas. Izklausās baigi sakarīgs!

     [+] [-]

, 2009-07-29 17:49, pirms 15 gadiem
realmadrid7 rakstīja: ej paarstejies!
un ko tu vispār lasi rakstu, kas vispār nav saistīts ar tavu RM. ienāk un sāk kritizēt citus (tīšām)

     [+] [-]

, 2009-07-29 18:02, pirms 15 gadiem
Kad tuvākā spēle starp Barca un Real?

     [+] [-]

, 2009-07-29 18:09, pirms 15 gadiem
Danila12345 rakstīja: Kad tuvākā spēle starp Barca un Real?
pašās novembra beigās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-29 20:14, pirms 15 gadiem
taekvondo noderees, kad speelees pret real un degjeneraatu pepi

  -1 [+] [-]

, 2009-07-29 22:00, pirms 15 gadiem
Barsa vienkarsi iznicinas realu,nepalidzes viniem tas gejs Ronaldu

     [+] [-]

, 2009-07-31 13:02, pirms 15 gadiem
Slikts jau tas Zlatans nav,bet vai labaaks par Eto,nezinu. un veel barsa 40 mlj atdeva. nu pastiiisimies