Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Bijušo treneru sadursme: Luiss Enrike apsmej Čavi izvēlēto "Barcelona" spēles stilu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bijušo treneru sadursme: Luiss Enrike apsmej Čavi izvēlēto "Barcelona" spēles stilu
Čavi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Luiss Enrike, kurš 2015. gadā aizveda "Barcelona" līdz trīs tituliem vienā sezonā, pārmetis Čavi viņa izvēlēto spēles stilu, salīdzinot Katalonijas grandu ar necilo "Eibar".

Dokumentālajā filmā, kas seko viņa sezonai pie Parīzes "Saint-Germain" stūres, Luiss Enrike runājis atklātu valodu par Čavi izvēlēto spēles stilu. PSG un "Barcelona" pagājušajā sezonā spēkojās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Parīzē viesi uzvarēja ar 3:2, kam sekoja PSG revanšs ar 4:1 un iekļūšana pusfinālā.

"Nekur nav garantēts, ka "Barcelona" vienmēr dominē – viņi nav dominējuši divās sezonās, kopš tur ir Čavi. Tā nav dominējoša komanda, tā nav laba aizsardzības komanda. Viņi aizstāvas daudzskaitlīgi, taču tā nav kvalitatīva aizsardzība."

"Es melotu, ja teiktu, ka "Barcelona" bija labāka. Tās ir pilnīgas muļķības," pēc zaudējuma pirmajā spēlē teica Luiss Enrike. "Viņi izdarīja tikai tālās piespēles. Marks ter Stēgens laboja tālo piespēļu rekordu – man šķiet, viņš izpildīja 24. Viņi spēlē kā "Eibar". Tikai tālās piespēles."

"Eibar" 2018. gadā sasniedza Spānijas čempionāta devīto vietu, bet tagad dzīvo otrajā līgā.

Luiss Enrike vadīja "Barcelona" no 2014. līdz 2017. gadam. Savā pirmajā sezonā viņš aizveda komandu līdz Spānijas titulam, Spānijas kausam un uzvarai Čempionu līgā. Trīs gados viņš izcīnīja deviņas trofejas.

Čavi maijā tika atbrīvots no "Barcelona" galvenā trenera krēsla. Viņu aizvietojis vācietis Hansi Fliks.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/story/_...