Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" vārtsargs Žorkera pārceļas uz "Liga Adelante"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Barcelona" vārtsargs Žorkera pārceļas uz "Liga Adelante"
Alberts Žorkera
Foto: EMPICS Sport

Spānijas futbola čempionvienības "Barcelona" vārtsargs Alberts Žorkera, kurš ilgus gadus bijis komandas pirmā numura Viktora Valdesa ēnā, pēc apbusējas vienošanās ar Barselonas klubu pievienojies Spānijas pēc spēka otrās līgas "Liga Adelante" vienībai "Girona".

Viktora Valdesa ēnā
30 gadus vecais vārtsargs Alberts Žorkera pirms 15 gadiem sāka slīpēt savu meistarību "Barcelona" jauniešu akadēmijā, un kopš tā laika visu savu karjeru bijis Barselonas kluba īpašumā. Tomēr Žorkera tā arī nespēja nostiprināties komandas pamatsastāvā, jo viņam allaž priekšā bijis jaunais Viktors Valdess, kurš strauji progresēja un vārtos demonstrēja labu, pārliecinošu sniegumu. Žorkera šajā laikā "Barcelona" sastāvā aizvadījis vien 24 oficiālās spēles, taču viņa kontā ir divas UEFA Čempionu līgas zelta medaļas, trīs Spānijas "La Liga" čempiona tituli un viena Spānijas Karaļa kausa zelta medaļa

2007. gada nogalē, Katalonijas izlases sastāvā piedaloties neoficiālā draudzības spēlē, Žorkera nopietni savainoja labo celi, kas vairāk nekā pus gadu vārtsargam liedza nodarboties ar savu sirdslietu. Barselonas klubs rīkojās nekavējoties un nolēma līdz sezonas beigām īrēt "Celta de Vigo" vārtsargu Hose Manuelu Pinto, vēlāk 2008. gada vasarā ar vārtsargu parakstot pastāvīgu līgumu. Līdz ar to Žorkera nomināli kļuva par komandas trešo vārtsargu.

Atguvies no savainojuma, Žorkera pagājušajā sezonā aizvadīja tikai vienu oficiālu spēli - UEFA Čempionu līgas mačā pret Doņeckas "Shakhtar" (2:3). Turklāt par sevi lika atgādināt arī nopietnais savainojums. Otrdien pēc abpusējas vienošanās vēl spēkā esoāis Žorkeras līgums ar "Barcelona" tika anulēts, un futbolists pievienojās "Liga Adelante" vienībai "Girona". Tiesa, līgums paredz, ka Barselonas klubs īpašas nepieciešamības gadījumā bez šķēršļiem var Žorkeru atgūt.

Izmantotie resursi:
fcbarcelona.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-26 02:54, pirms 15 gadiem
Vēlu veiksmi jaunā kluba. Ceru, ka spēlēs regulāri!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-26 02:58, pirms 15 gadiem
Tiesa, līgums paredz, ka Barselonas klubs īpašas nepieciešamības gadījumā bez šķēršļiem var Žorkeru atgūt.


Re kādu Barsa biznesu groza

     [+] [-]

, 2009-08-26 08:39, pirms 15 gadiem
Njā... No spēles viedokļa viņam tā būs daudz labāk. Vismaz spēlēt dabūs. Un Liga Adelante jau nemaz nav tas sliktākais līmenis. Laiks izlīst no ēnas un parādīt to, uz ko viņš ir spējīgs. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2009-08-26 11:21, pirms 15 gadiem
žēl, man liekas, ka varēja jau labāku komandu atrast. domāju, ka pat augstākajā līgā. veiksmi.
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

  +3 [+] [-]

, 2009-08-26 11:35, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nu, ja es izmestu liekus 40 miljonus par Ibrahimoviču, tad es arī gribētu citos darījumos kaut ko izgudrot un tēlot, ka esmu gudrāks par pārējiem.
Kāds tur izgudrojums vai gudrākā tēlošana, parasts līguma pants par atpakaļiegādi jeb buy-back clause. Pirmoreiz dzirdi par tādu?