Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Atletico" par milzu naudu nopirkto Feliksu pārdod "Chelsea", Galahers beidzot Madridē

Agris Suveizda

"Atletico" par milzu naudu nopirkto Feliksu pārdod "Chelsea", Galahers beidzot Madridē
Žuau Felikss "Chelsea" kreklā. Foto:

Spānijas un Anglijas futbola klubi Madrides "Atletico" un Londonas "Chelsea" pavēstījuši par 24 gadus vecā Anglijas izlases centra pussarga Konora Galahera un 24 gadus vecā Portugāles izlases uzbrūkošā spēlētāja Žuau Feliksa pārejām.

Galahers ar Spānijas ceturto spēcīgāko klubu parakstījis piecu gadu līgumu, bet Londonas "Chelsea" savu audzēkni iekasēs 42 miljonus eiro. Par angļa iespējamo pāreju tika runāts jau sen, taču pārrunas iestrēga "Atletico" brīvo līdzekļu trūkuma dēļ – lai finansētu pāreju, bija plānots Samu Omorodionu pārdot "Chelsea", tomēr šis darījums nojuka. Nu gan Galahers ir kļuvis par "Atletico" futbolistu, bet pretējā virzienā devies Felikss, kura transfērs varētu izmaksāt ap 50 miljoniem eiro un kurš ir parakstījis septiņu gadu līgumu.

Lisabonas "Benfica" audzēkni Madrides "Atletico" pirms pieciem gadiem iegādājās par iespaidīgiem 127 miljoniem eiro, taču pēc trīsarpus sezonām Felikss, Spānijas čempionātā 96 spēlēs guvis 25 vārtus, tika izīrēts "Chelsea", kas par īri samaksāja 11 miljonus eiro. Portugālis Premjerlīgā 16 spēlēs guva četrus vārtus, bet pagājušo sezonu pavadīja īrē Barselonā, 30 spēlēs gūstot septiņus vārtus. Šoreiz Felikss devies nevis īrē, bet gan pilnvērtīgā transfērā.

Galahers pieaugušo karjeru pirmās trīs sezonas pavadīja īrēs. 2019./20. g. viņš Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā aizvadīja 47 spēles "Charlton Athletic" un "Swansea" rindās, bet Premjerlīgā tika izīrēts "West Brom" (30 spēles+2 vārti) un "Crystal Palace" (24+8). Iepriekšējās divās sezonās Galahers beidzot spēlēja "Chelsea" un 72 mačos guva astoņus vārtus. Anglijas izlasē viņam ir 15 spēles, Eiropas čempionātā Galahers aizvadīja piecus mačus, taču tikai vienu sāka pamatsastāvā un finālspēlē pret Angliju (1:2) palika rezervē.

Galaheram trenējoties ar U21 komandu, Londonas "Chelsea" sezonu sāka ar zaudējumu čempionei "Manchester City" (0:2). Madrides "Atletico" pirmdien izbraukumā divreiz atspēlējās pret "Villarreal" (2:2) un svētdien Čempionu līgas klubu cīņā uzņems "Girona". No Spānijas uz Angliju visdrīzāk dosies Ilkajs Gindoans, kurš jau pēc pirmās sezonas Barselonā nolēmis atgriezties "Manchester City". Atgriešanās gan vēl nav izziņota oficiāli.

Izmantotie resursi:
https://en.atleticodemadrid.com/not...
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.chelseafc.com/en/news/a...

     [+] [-]

, 2024-08-21 20:23, pirms mēneša
O, Galahers finālspēlē pret Angliju palika rezervē? Kuru valstsvienību viņš pārstāvēja??? 😂😂😂

     [+] [-]

, 2024-08-21 20:48, pirms mēneša
Gacha rakstīja: O, Galahers finālspēlē pret Angliju palika rezervē? Kuru valstsvienību viņš pārstāvēja??? 😂😂😂
Droši vien gribēja spēlēt labākajā izlasē vēsturē - Itālijas izlasē.