Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ezils: ''Mourinju – galvenais iemesls, kāpēc esmu Madridē''

Ezils: ''Mourinju – galvenais iemesls, kāpēc esmu Madridē''
Žozē Mourinju un Mesuts Ezils
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas izlases un nu jau bijušais Vācijas Bundeslīgas kluba Brēmenes ''Werder'' spēlētājs Mesuts Ezils, kurš pirms pāris dienām pievienojās spāņu klubam Madrides ''Real'', jau kā karaliskā kluba pārstāvis aizvadījis pirmo treniņu un sniedzis pirmos iespaidus.

Atgādināsim, ka otrdien ''Werder'' un ''Real'' klubu vadības panāca vienošanos par 21 gadus vecā futbolista pievienošanos Madrides klubam. Līgums ar ''Real'' tika noslēgts uz sešiem gadiem, bet transfēru summa esot sastādījusi aptuveni 15-18 miljonus eiro.

''Pirmais treniņš bija lielisks, satiku visu komandu un treneri [Žozē Mourinju]. Esmu ļoti laimīgs būt šeit. Izskatās, ka komandā valda laba atmosfēra. Uzskatu, ka ''Real'' ir pasaules labākais klubs, kurā ir tādi lieliski spēlētāji kā Krištianu Ronaldu, Kakā un daudzi citi. Esmu sajūsmināts, atrodoties ar viņiem vienā komandā. Tāpat esmu lepns, ka ir tāds treneris kā Žozē Mourinju, kurš mani vēlējās redzēt savā komandā. Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc esmu šeit. Viņš ir viens no labākajiem treneriem pasaulē, un strādāt kopā ar viņu ir liela privilēģija. Nevaru sagaidīt, kad sāksim strādāt,'' iesāk Ezils.

''Runāju ar Mourinju par to, ko viņš no manis sagaida. Viņš vēlējās, lai es būtu šeit, tāpēc arī pievienojos ''Real''. Sazinājos arī ar Sami Kediru, kurš teica, ka vēlas, lai pievienojos viņam, piebilstot, ka klubs ir fantastisks un arī laika apstākļi ir labi. Kedira pieminēja, ka visi spēlētāji ir ļoti jauki un, ka esot izbaudījis savu laiku kopā ar viņiem. Tagad, kad esmu šeit, redzu to visu savām acīm. Esmu ļoti priecīgs būt šeit un treniņš kopā ar jaunajiem komandas biedriem bija lielisks,'' piebilda Ezils.

Runājot par daudziem ''Real'' tituliem, Ezils saka, ka ir ieradies, lai uzvarētu visur, kur vien piedalās: ''Nav svarīgi, vai tā ir Čempionu līga vai Spānijas čempionāts – vēlamies uzvarēt visur. Komandai ir milzīgs potenciāls. Pārcēlos uz Madridi, lai izcīnītu titulus. Mums ir spēcīga komanda, esmu izsalcis pēc panākumiem.''

Vēl jāpiemin, ka spāņu mediji jau nodēvējuši Ezilu par ''vāciešu [Zinedinu] Zidānu, savukārt jaunais futbolists atklājis, ka Zidāns ir viņa bērnības elks: ''Salīdzinājums, protams, ļoti glaimo, taču tas man piestāv, jo Zidāns vienmēr man ir bijis kā paraugs. Kad biju mazs puika, skatījos televizoru, apbrīnodams viņa trikus ar bumbu, kurus vēlāk centos atkārtot.''

Atgādināsim, ka bez Ezila Madrides kluba rindas šovasar papildinājis arī Argentīnas izlases spēlētājs Anhels di Marija (22 g., par 25 miljoniem eiro pārnāca no ''Benfica''), Vācijas izlases pussargs Sami Kedira (23 g., par 12 milj. no ''Stuttgart''), spāņu pussargs Pedro Leons (24 g., par 10 milj. no ''Getafe''), Portugāles izlases aizsargs Rikardu Karvalju (32 g., par astoņiem milj. no ''Chelsea'') un spāņu pussargs Serhio Kanaless (19 g., par 4,5 milj. no ''Racing Santander'').

Izmantotie resursi:
www.realmadrid.com
www.soccerway.com