Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Barcelona'' prezidents vaino kluba fanus Eiropas līgas zaudējumā pret ''Eintracht''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Barcelona'' prezidents vaino kluba fanus Eiropas līgas zaudējumā pret ''Eintracht''
"Barcelona" prezidents Žuans Laporta. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--STATS Perform/DPA. Futbola kluba "Barcelona" prezidents Žuans Laporta vaino savas komandas fanus par 30 000 Frankfurtes "Eintracht" atbalstītāju klātbūtni pagājušā nedēļā notikušajā Eiropas līgas duelī.

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē "Camp Nou" stadionā Barselonā "Eintracht" vienība ar 3:2 pieveica Spānijas klubu un sasniedza pusfinālu.

Aptuveni 30 000 Vācijas kluba fanu ieguva biļetes uz maču, lai gan sākotnēji Frankfurtes komandas atbalstītājiem tika paredzētas 5000 biļetes. Laporta sacīja, ka viņam ir kauns par to, kā klubs risināja pagājušajā nedēļā notikušo situāciju.

Incidenta dēļ vairāki Barselonas komandas atbalstītāji boikotēja pirmdien notikušo spēli pret "Cadiz" vienību, kurā katalāņu klubs piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:1. Tā bija pirmā reize kopš 2003.gada, kad "Barcelona" mājās piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas.

Aptuveni 58 000 Barselonas fanu pirmdien redzēja komandas smago zaudējumu un tas bija viens no zemākajiem apmeklējumiem galvenā trenera Čavi vadībā. Pirms spēles pret Laportu arī notika protesti.

Komandas vadītājs savukārt vainoja kluba atbalstītājus nospiedošajā Frankfurtes fanu pārsvarā, apsūdzot viņus par biļešu pārdošanu vācu faniem.

"Klubs nav vainīgs par to, kas notika spēlē pret "Eintracht", taču ir līdzatbildīgs par šo situāciju. Sezonas abonementa biedri savas biļetes atdeva vācu kluba atbalstītājiem. Ļoti žēl par to, jo mēs mīlam savu klubu, tāpēc ir grūti iedomāties, ka sezonas abonementu īpašnieki atdotu savas biļetes sāncenšiem. Taču tas notika un to analizēsim," preses konferencē teica Laporta.

Aptuveni 7 000 abonementa biedri iegādājās biļetes ar atlaižu kodiem un tās biļetes nonāca vācu atbalstītāju rokās.

"Nevēlamies vainīgos vajāt, taču esam ļoti vīlušies un izskatīsim iespēju rīkoties. Klubs pārdeva biļetes tikai 5 000 viesu faniem. Vairāk iegādāties biļetes no Vācijas nebija atļauts, un bija daudz cilvēku, kas to mēģināja darīt. Kontroles sistēma darbojās kā nepieciešams, taču dažas organizētas grupas pārkāpa drošības mehānismus," piebilda kluba prezidents.

Laporta uzsvēra, ka klubs situāciju neatrisināja perfekti, kā arī bija pateicīgs, ka izvairījās no nopietnākām sekām, ja vācu faniem tiktu liegts iekļūt stadionā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-04-20 20:49, pirms 2 gadiem
Bumba arī nebija gana apaļa.

     [+] [-]

, 2022-04-21 08:20, pirms 2 gadiem
latvānijs rakstīja: Bumba arī nebija gana apaļa.
Vispirms izlasi par ko ir runa, pirms komentē.