Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mourinju un Fergusons neapmierināti ar savu spēļu tiesnešiem

Andris Liepa
Andris Liepa

Mourinju un Fergusons neapmierināti ar savu spēļu tiesnešiem
Žozē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Vakar Spānijas un Anglijas futbola čempionātos neizšķirti nospēlēja Madrides „Real” un „Manchester United”. Abu komandu galvenie treneri, Žozē Mourinju un Alekss Fergusons, bija neapmierināti ar tiesnešu darbību. Īpaši portugāļu speciālists...

„Real” nospēlēja 1:1 ar „Almeria”, tādējādi palielinoties deficītam līdz līderei „Barcelona”. Žozē Mourinju vairākkārt pieskārās tiesneša Peresa Lasas tēmai: „15 uzvaras, trīs neizšķirti un viens zaudējums ir labs rādītājs, taču pagaidām ne pietiekošs, lai būtu vadībā. Atpaliekam par četriem punktiem. Cerams, 2. sezonas pusē atgūsimies un būsim atpakaļ, šim tiesnesim vairs neietekmējot ne mūs, ne „Barcelona”. Es tikai atbalstu, ja noteikumi abām komandām ir vienādi un ja svilpes abos virzienos darbojas vienādi. Pēc Spānijas kausa izcīņas mača par tiesāšanu es varēju teikt tikai to labāko, neskatoties uz gūtajiem vārtiem no aizmugures stāvokļa pret mums. Kad varu teikt ko labu par tiesnešiem, daru to ar lielāko prieku. Taču šo tiesnesi Peresu Lasu pazīstu kopš 1996. gada, kad pirmo reizi ierados Spānijā. Normālos apstākļos dzīve liek tev nedaudz mainīties, taču Lasa 2011. gadā ir tieši tāds pats, kāds bija 1996. gadā.” Jāpiebilst, ka mača laikā „Real” vairākas reizes prasīja 11 metru soda sitienu, bet netika pie tā. Soda laukumā krita Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā, tāpat reizi bumba trāpīja pa roku „Almeria” spēlētājam.

Pēc neizšķirta viesos pret „Tottenham Hotspur” (0:0) ne tik tiešs dusmās uz tiesnesi bija „Manchester United” treneris Alekss Fergusons, kaut klātesošie žurnālisti saskatīja trenera neapmierinātību uz soģi. Uz jautājumu par Rafaela noraidījumu un sekojošo dzelteno kartīti Veinam Rūnijam par protestēšanu Fergusons vien dusmīgi attraucis: „Man nav nekā sakāma. Jūs paši visu redzējāt. Man nav jārunā par tiesāšanu.” Attiecībā uz pašu spēli Fergusons sacīja: „Tā bija līdzīga spēle. Viņi neizveidoja pārāk daudz momentu, savukārt mēs pārāk vieglprātīgi šķīrāmies no bumbas. Aizsargi spēlēja labi, bet, kad pietuvojāmies viņu vārtiem, pietrūka labas piespēles.” Arī „Tottenham Hotspur” treneis Harijs Rednaps uzsvēra abu komandu prasmi aizstāvēties: „Abas vienības aizsargājās labi, īpaši viņu centra aizsargi un mūsējie – Viljams Gallass un Maikls Dousons. Viņi bija fantastiski. Iespējas gūt vārtus bija retas. Domāju, mēs bijām labāki, taču neizveidojām daudz momentu.”

Izmantotie resursi:
AS.com: noticias deportivas en la red
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-01-17 10:53, pirms 13 gadiem
TSO vispaar ir kaada intervija, kur nechiikst par tiesneshiem? patiik, ka vinsh provocee, bet shitas ir zb. esi vecis, uztrennee taa, lai neviens tiesnesis neko nevar izdariit

  +6 [+] [-]

, 2011-01-17 10:57, pirms 13 gadiem
nu saprastu ja Maurinjo runātu par tiesnešiem pēc spēles ar kādu no līgas līderiem,bet ne jau mačā kur visi gaidīja goal festu Real izpildījumā

  -1 [+] [-]

, 2011-01-17 10:58, pirms 13 gadiem
ko tas Fergusons naud,buutu labaak priecaajies,ka Silvam uzreiz neiedeva sarkano,ka ar abaam kaajaam ieleca pretiniekaa!!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-17 11:16, pirms 13 gadiem
ja jau pašiem nekas neizdodas, tad, protams, atliek tikai vainot tiesnešus.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-17 11:23, pirms 13 gadiem
Fērdžijs jau nu tiešām labāk būtu paklusējis; šķiet, ka atmiņa nedaudz pieklibo. Bet Mourinju atkal nodarbojas ar "wishful thinking". Tak nebija nevienas situācijas "Almeria" soda laukumā, kur varētu iedot "pendeli" par labu "Real". Ja pat Utkins teica, ka nebija, tad nu tiešām arī nebija. Krištianu šoreiz nesimulēja, jo kontakts vismaz vienā no situācijām patiešām bija, tomēr aizsargs nospēlēja bumbā, tāpēc vairāk uzmanības tika pievērsts tam, vai Krištianu nesimulēja (šoreiz nē). Spēli ar roku arī nevienā epizodē neredzēju (ja neskaita pieliktā laika "sieniņu", par ko tika nozīmēts atkārtots brīvsitiens tuvāk vārtiem). Vienīgais, par ko portugālis pamatoti "zviedza" spēles izskaņā, bija "Almeria" spēlētāju vārtīšanās pa zālāju pēc katra otrā kontakta, bet tā ir Spānija ar saviem niķiem un stiķiem. Jebkurā gadījumā abi treneri vainīgos meklē nepareizā virzienā.

     [+] [-]

, 2011-01-17 11:40, pirms 13 gadiem
Nu tas taču tiešām ir smieklīgi Visur kur izlasiju pēcspēles intervijas, visur SAF uz jautājumiem par tiesnesi atbildēja, ka viņam nav jākomentē tiesnešu darbība un viņš to arī nedarīs! BET sportacentrā atkal kaut ko izzīž un virsrakstā uzsver par SAF neapmierinātību ar tiesnešu darbu

  -3 [+] [-]

, 2011-01-17 11:46, pirms 13 gadiem
Nu par Benzemā nogāzšanu soda laukumā gan bija jābūt pendelei!

     [+] [-]

, 2011-01-17 12:09, pirms 13 gadiem
genis30 rakstīja: Nu par Benzemā nogāzšanu soda laukumā gan bija jābūt pendelei!
Benzemā pārāk smagi krita zemē.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-17 12:48, pirms 13 gadiem
Protams, ka Bekonģīmis is neapmierināts. Viņš ir pieradis, ka tiesneši tiesā viņam pa labu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-01-17 13:33, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Fērdžijs jau nu tiešām labāk būtu paklusējis; šķiet, ka atmiņa nedaudz pieklibo.
Tu lasīt vispār proti? Kurā vietā SAF's kaut ko teica par tiesnešu darbību.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-17 13:51, pirms 13 gadiem
Kocers rakstīja: Tu lasīt vispār proti? Kurā vietā SAF's kaut ko teica par tiesnešu darbību.
Izlasīju starp rindiņām Ļoti jau nu gribējās, bet laikam naudas sāk aptrūkties, ko sodos samaksāt.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-17 14:10, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Izlasīju starp rindiņām Ļoti jau nu gribējās, bet laikam naudas sāk aptrūkties, ko sodos samaksāt.
Tomēr, Tavs komentārs bija, lai SAF's muti turētu par šo gadījumu, ko šams arī darīja. Un visiem, kas redzēja epizodi vajadzētu būt skaidram, ka dzeltenās tur nebija, ja nu vienīgi tas nav akls Man Utd heiteris. Sarkanā neko diži spēlē nemainīja, jo komandas arī spēlēja kvalitatīvu aizsardzības futbolu.

     [+] [-]

, 2011-01-17 14:28, pirms 13 gadiem
Nu tač te jau vairums lasa tikai virsrakstus, nav baigā jēga uztraukties! Ja Andris Liepa ļoti gribētu papūlēties, viņš uzrakstītu (iztulkotu) pilnā apjomā abu treneru pēcspēles komentārus, kā to dara nopietnās sporta lapās!
Ja jau sāk rakstīt, tad raksta visu. Mourinjo savā stilā "ieknāba" tiesnesim, par to ka šamējais nav mainijies kopš 1996.gada, bet nevienā brīdī neizteica neapmierinātību par konkrētām kādām tiesneša kļūdām. Gluži otrādi, uzteica Almerijas spēli un par tiesneša darbu atteicās ielaisties sarunās.
Tāpat kā SAF atteicās komentēt Rafaela noraidijumu, uz tādiem jautājumiem atbildot, ka paši visu redzējāt un viņam tiesneša darbs nav jākomentē. Tieši tāpat tiesneša darbu atteicās komentēt intervētie MU spēlētāji. Vienīgais kura komentāru par tiesneša iedoto noraidijumu man izdevās atrast bija Harijs Rednaps, kurš uzskatija, ka noraidijums tajā epizodē nebija jādod. Bet nu jebkurā gadījumā, manuprāt, nekādas tiesneša kļūdas tur nebija, līdzīgās situācijās bieži vien soģi iedod dzelteno. Situācija pija 50/50 un tiesnesis izvēlējās iedot otru dzelteno!

  -4 [+] [-]

, 2011-01-17 15:27, pirms 13 gadiem
Kocers rakstīja: Tomēr, Tavs komentārs bija, lai SAF's muti turētu par šo gadījumu, ko šams arī darīja. Un visiem, kas redzēja epizodi vajadzētu būt skaidram, ka dzeltenās tur nebija, ja nu vienīgi tas nav akls Man Utd heiteris. Sarkanā neko diži spēlē nemainīja, jo komandas arī spēlēja kvalitatīvu aizsardzības futbolu.
SAF vispār vajadzētu aizliegt lietot vārdus "tiesnesis" un "tiesāšana" (kā "Voldemorts" Harijā Poterā). Gan jau labā atmiņā spēlē pret "Liverppol". Un Rafaelu jau tā žēloja, tāpēc pats vainīgs, ka nopelnījās.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-17 16:15, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: SAF vispār vajadzētu aizliegt lietot vārdus "tiesnesis" un "tiesāšana" (kā "Voldemorts" Harijā Poterā). Gan jau labā atmiņā spēlē pret "Liverppol". Un Rafaelu jau tā žēloja, tāpēc pats vainīgs, ka nopelnījās.
Ko viņam darīt, ja viņam pajautā jautājumu, vai tur bija otra dzeltenā?Nevērt muti vaļā un truli blenzt vienā punktā?Ja Tu vadi savu klubu un dari to ar visu sirdi un dvēseli, protams Tu to aizstāvēsi visur un visās epizodēs.Tikai cilvēks bez mugurkaula teiks kaut ko, ko nedomā...

  -1 [+] [-]

, 2011-01-17 16:53, pirms 13 gadiem
Pateikt, ka spēlē tiesnesim vismaz vienā epizodē nevajadzēja nozīmēt pendeli uz Almerias vārtiem būtu absurdi, kad atkārtojumi skaidri parādīja patiesību.
Ļoti interesanti pārfrāzēts Mourinjo šajā intervijā, protams, ar saviem dzeltenajiem elementiem un nepieminot pašu galveno. Tiem, kas pazīst angļu val., iesaku ieiet realmadrid ofic mājaslapā un izlasīt īsto interviju, kur tādus vārdus kā - "šim tiesnesim vairs neietekmējot ne mūs, ne „Barcelona”" - es nesalasu. Žoze tieši akcentēja, ka viņš nevēlas runāt par slikto tiesāšanu, bet gan labāk uzteiks labo.

     [+] [-]

, 2011-01-17 17:23, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Ko viņam darīt, ja viņam pajautā jautājumu, vai tur bija otra dzeltenā?Nevērt muti vaļā un truli blenzt vienā punktā?Ja Tu vadi savu klubu un dari to ar visu sirdi un dvēseli, protams Tu to aizstāvēsi visur un visās epizodēs.Tikai cilvēks bez mugurkaula teiks kaut ko, ko nedomā...
da, cilvēks tak ir aunapiere totālākā.. fano mūsu glorijs par kkādām salašņām un tādēļ piekasās visu laiku United. nafig vajag viņu provocēt? Lai jau smird, ja viņam tīk..

     [+] [-]

, 2011-01-17 17:45, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: TSO vispaar ir kaada intervija, kur nechiikst par tiesneshiem? patiik, ka vinsh provocee, bet shitas ir zb. esi vecis, uztrennee taa, lai neviens tiesnesis neko nevar izdariit
Ja jau tu esi tāds vecis tad parādi kā to izdarīt..

  +1 [+] [-]

, 2011-01-17 17:58, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Ko viņam darīt, ja viņam pajautā jautājumu, vai tur bija otra dzeltenā?Nevērt muti vaļā un truli blenzt vienā punktā?Ja Tu vadi savu klubu un dari to ar visu sirdi un dvēseli, protams Tu to aizstāvēsi visur un visās epizodēs.Tikai cilvēks bez mugurkaula teiks kaut ko, ko nedomā...
SAF pēdējā laikā tik daudz izrunājies par tiesnešu darbību, ka pat atteikšanos komentēt tiesnešu darbību (+dažādas piebildes) zināmā emocionālā kontekstā var vērtēt, kā neapmierinātību ar tiesnešu darbu.
Kas attiecas uz to mugurkaulu, tad ir atšķirība, vai vienmēr vainot citus, vai arī biežāk tomēr atzīt savas kļūdas. Ja pirmais ir > par otro, tad tas jau vairāk izskatās pēc vecuma marasma, kas gan veciem cilvēkiem reizēm ir piedodams. Mourinju ir nedaudz cita pieeja. Viņam savu kļūdu neatdzīšana ir savdabīgs psiholoģisks triks.

     [+] [-]

, 2011-01-17 18:00, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: Ja jau tu esi tāds vecis tad parādi kā to izdarīt..
viens vārds - "Barcelona".

     [+] [-]

, 2011-01-17 18:05, pirms 13 gadiem
Bet Tev jāsaprot, cik ilgi jau SAF's ir pie United stūres...Loģiski, ka parādās tā saucamās "rozā brilles".Bet, ja Tu skatījies spēli, tad nevajadzētu būt problēmām saskatīt to, ka nebija otra dzeltenā.To pat Rednaps teica.Protams, ka citkārt tad, kad nenospēlējam labi, kritika savu spēlētāju virzienā varētu būt lielāka un varētu meklēt vainas sevī.Bet, ja tiek kritizēts tiesnesis, tad par konkrētu lēmumu pieņemšanu, ne jau par to, ka viņa dēļ ir zaudēta konkrētā spēle.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-17 18:05, pirms 13 gadiem
Šie treneri tiešām ar to ir slaveni. Vēl Benitesu klāt, un būs īsts "mīlas trijstūris"!

     [+] [-]

, 2011-01-17 18:18, pirms 13 gadiem
Es ar to gribēju pateikt, ka šādiem rakstiem nevajadzētu būt pārsteigumam.Mūžīgi mūžos visi treneri kritizē un kritizēs.Ne jau vienmēr tas ir slikti, vismaz ir daudziem par ko cepties, ja nevar izbaudīt spēli un nedusmoties par pāris pateiktiem vārdiem, kuriem nepiekrīt.

     [+] [-]

, 2011-01-17 18:19, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Bet Tev jāsaprot, cik ilgi jau SAF's ir pie United stūres...Loģiski, ka parādās tā saucamās "rozā brilles".Bet, ja Tu skatījies spēli, tad nevajadzētu būt problēmām saskatīt to, ka nebija otra dzeltenā.To pat Rednaps teica.Protams, ka citkārt tad, kad nenospēlējam labi, kritika savu spēlētāju virzienā varētu būt lielāka un varētu meklēt vainas sevī.Bet, ja tiek kritizēts tiesnesis, tad par konkrētu lēmumu pieņemšanu, ne jau par to, ka viņa dēļ ir zaudēta konkrētā spēle.
Ja godīgi, tad man ir zināma alerģija pret mūžīgu tiesnešu kritizēšanu
(tas ir īstā padomju garā. Vienmēr asociējas ar krievu presi). Jā, es pats mēdzu būt neapmierināts ar soģu lēmumiem, bet ir jāsaprot, ka maļot cauri vienu un to pašu, tas jau sāk palikt smieklīgi. Ir Anglijā problēmas ar tiesāšanu, tas nav nekāds noslēpums, bet plika kritika pēcspēles preses konferencēs neko nedod. Vajag centies kau ko darīt citādākā veidā, iniciēt kādas pārmaiņas, uzlabojumus.
Ja tiesnešu kritika ir > par pašu kļūdu atzīšanu, tad tas gribot negribot izklausās pēc aizbildinājumu meklēšanas.
Nu manis pēc, lai turpina tādā garā, bet lasīt šādus rakstus nav nekādas patikas.
Kas attiecas uz dzelteno, tad uzskatu, ka bija jādod.

     [+] [-]

, 2011-01-17 18:22, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Es ar to gribēju pateikt, ka šādiem rakstiem nevajadzētu būt pārsteigumam.Mūžīgi mūžos visi treneri kritizē un kritizēs.Ne jau vienmēr tas ir slikti, vismaz ir daudziem par ko cepties, ja nevar izbaudīt spēli un nedusmoties par pāris pateiktiem vārdiem, kuriem nepiekrīt.
Tad vismaz es vēlētos sagaidīt līdzīgus rakstus arī par citu lielo līgu treneriem. Citādi apnīk, ka maļ cauri vienu un to pašu, no sērijas "Ak, Dievs! Atkal Fergusons vai Mourinju kaut ko par tiesāšanu pateica!" Vai tiešām citi treneri ir tik rāmi kā jēriņi, vai vienkārši SC.com ir tik neizdarīgi?