Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ronaldu atkārto vēsturisku rekordu, čempione "Barcelona" pa nullēm savā laukumā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Ronaldu atkārto vēsturisku rekordu, čempione "Barcelona" pa nullēm savā laukumā
Madrides "Real" vārtu guvēji Vilareālā - Krištianu Ronaldu un Marselo
Foto: AP/ Scanpix

Svētdienas vakarā Spānijas futbola "La Liga" čempionāta 37. kārtas ietvaros vienlaikus tika aizvadītas visas 10 spēles. Kamēr par šīs sezonas čempioniem svaigi kronētie "Barcelona" futbolisti savā laukumā slēdza mierizlīgumu 0:0 ar Lakorunjas "Deportivo", vicečempione Madrides "Real", pateicoties diviem Krištianu Ronaldu vārtu guvumiem, viesos ar 3:1 (2:0) apspēlēja "Villarreal". Pats zīmīgākais, ka līdz ar šiem vārtu guvumiem Ronaldu atkārojis vēsturisku Spānijas čempionāta rezultativitātes rekordu - 38 rezultatīvi sitieni vienā sezonā.

Bezvārtu neizšķirts neizjauc Barselonas kluba svinības

"Barcelona" futbolisti savu 21. Spānijas čempionāta titulu nodrošināja nedēļas vidū Valensijā un svētdien "Camp Nou" stadionā devās cīņā pret Lakorunjas "Deportivo", esot jau čempionu godā. Pirms spēles sākumā visi stadionā esošie godināja Barselonas futbolistus un to diriģentu Hosepu Gvardiolu ("Deportivo" spēlētāji pie laukuma malas, stāvot kājās, izveidoja ierasto godināšanas gaiteni un ar applausiem sagaidīja jaunos čempionus), un sekojošās nedaudz vairāk nekā 90 mača minūtes tā arī aizritēja svētku noskaņā. Svinības nespēja remdēt arī šķietami neizteiksmīgais galarezultāts - 0:0.

Katalāņi, domājams, savā prātā jau daļēji atrodas Vemblija stadionā, kur pēc nepilnām divām nedēļām futbola draugus sagaida UEFA Čempionu līgas fināls. Gvardiola svētdien deva iespēju izspēlēties vairākiem gados jaunajiem rezervistiem - centra aizsargiem Bartram un Fontasam, pussargiem Tjago un Dos Santošam, uzbrucējiem Žefrensam un Bojanam (tikko kā atguvies no savainojuma). Lai gan Barselonas vienības sastāvs nudien neatgādināja ierasto, spēles stils palika nemainīgs, un mājinieki pārliecinoši dominēja bumbas kontrolē (visā mačā 82% pret 18%), pacietīgi veidojot saspēli.

Lai gan Gvardiolas vīri šķietami kontrolēja notikumu gaitu, viesi jau pirmajās minūtēs pāris reizes lika spēlē iesaistīties "Barcelona" vārtu vīram Viktoram Valdesam, bet 16. minūtē pavisam nedaudz garām vārtiem no labas pozīcijas sita pieredzējušais galīcietis Huans Karloss Valerons. Tikmēr katalāņu sastāvā iniciatīvu izrādīja un līdera lomu centās uzņemties Ibrahims Afelajs, tomēr mājinieki ar visu Nīderlandes jauno talantu priekšgalā Daniela Aranzubijas sargāto cietoksni pirmajās 45 minūtēs apdraudēja gaužām reti.

Arī pēc puslaiku pārtraukuma aina laukumā īpaši nemainījās. Lai gan Gvardiola savai vienībai pievienoja asumu abos flangos Daniela Alveša un Maksvela izskatā, patiesi bīstamu momentu pie "Deportivo" vārtiem tik un tā nebija daudz. Uz maiņu uznākušais Alvešs veica labu centrējumu uz vārtu priekšā esošo Bojanu, kuram vien nedaudz pietrūka, lai pāradresētu bumbu vārtos, bet pēcāk pats brazīlis standartsituācijas izspēlē izdarīja spēcīgu sitienu pa vārtiem - savā vietā bija Aransubija. "Barcelona" līdzjutēji aicināja Gvardiolu laukumā sūtīt Lionelu Mesi, taču argentīniešu zvaigzne tā arī palika uz rezervistu soliņa. Likās, ka abu vienību futbolistus apmierina šāds rezultāts. Tiesa, jau kompensācijas laikā Riko Riki varēja izraut viesiem uzvaru, tomēr uzbrucēja izgājienā pret Valdesu pārāks bija katalāņu vārtsargs. Galarezultāts 0:0 neietekmēja Barselonas vienības noskaņojumu, un drīz vien pēc finālsvilpes Karless Pujols un Čavi Ernandess iesoļoja stadionā ar čempionu kausu, un tradicionālās svinības "Camp Nou" varēja sākties. Tajā pašā laikā "Deportivo" ar šo vienu punktu turnīra tabulā saglabājusi 17. vietu un vēl turās virs ūdens.

Ronaldu sekmē "Real" panākumu Vilareālā un atkārto rekordu

Divi teicami izpildīti soda sitieni svētdien Vilareālā ļāva Krištianu Ronaldu ierakstīt savu vārdu Spānijas čempionāta vēsturē kā sezonas rezultativitātes rekorda vienu no īpašniekiem - Portugāles izlases futbolists šosezon "La Liga" guvis jau 38 vārtus (visos turnīros kopumā 51 (!) vārtu guvums), kas ir tikpat, cik vienā sezonā iespējuši pašreizējie rekordisti Ugo Sančess ("Real Madri", 1989./1990.g.) un Telmo Sara ("Athletic Bilbao", 1950./1951.g.). Runājot par pašu spēli, Madrides "Real, izcīnot sesto izbraukuma uzvaru pēc kārtas, pārspēja "Villarreal" ar 3:1 (2:0) un atņēma dzeltenajām zemūdenēm pēdējās cerības uz bronzas medaļām.

Jau līdz ar pirmajām minūtēm madridieši, kā sastāvā Mesutu Ezilu un Anhelu Di Mariju šoreiz aizstāja Kakā un Karims Benzemā, demonstrēja uzbrūkošu futbolu, un pirmajā minūtē sekoja pirmais sitiens mājinieku vārtu rāmī - Djēgo Lopess tika galā ar Kakā raidījumu. Līdz pirmajam vārtu guvumam ilgi nebija jāgaida, un 17. minūtē Marselo eleganti pārcēla bumbu Lopesam un atklāja rezultātu - 1:0. Savukārt jau pēc piecām minūtēm Madrides karaliskā vienība iespēja dubultot pārsvaru, un kurš gan cits, ja ne Ronaldu - portugālis ar ļoti spēcīgu sitienu realizēja Kakā nopelnītu soda sitienu.

Madridiešiem piederēja acīmredzams pārsvars laukuma vidusdaļā, bet tikmēr mājinieki pirmo bīstamo sitienu izdarīja vien pirmā puslaika kompensācijas laikā - Ikeram Kasiljasam tas problēmas nesagādāja. Pēc puslaiku pārtraukuma gan laukuma saimnieki mainīja savu spēles stilu, centās vairāk pieturēt bumbu un drīz vien iespēja samazināt rezultāta starpību, 51. minūtē Kani noslēdzot teicamu Džuzepes Rosi un Bruno sadarbību un no neliela attāluma pārspējot Kasiljasu. Vēl jo vairāk, pēc brīža Marko Rubens varēja panākt izlīdzinājumu - sitiens pāri vārtiem.

Spriedze pieauga, un nu jau "Villarreal" bija tā komanda, kurai piederēja iniciatīva, jo uz viļņa esošajiem mājiniekiem nu vajadzēja lūkot pēc otrajiem vārtiem. Kamēr dzeltenās zemūdenes lielāku uzmanību pievērsa uzbrukumam, madridiešiem radās plašas iespējas izrauties pretuzbrukumos. "Real" aizsardzība ar Pepi pie vadības grožiem mājiniekiem daudz iespēju neatstāja, bet laukuma otrā galā ik pa laikam radās kāds bīstams moments. Simboliski, bet galu galā tieši Ronaldu kompensācijas laika trešajā minūtē radās izdevība pielikt spēlei punktu, ko portugālis arīdzan izmantoja - teicami izpildīts soda sitiens un 3:1. Ronaldu nostājās blakus Sančesam un Saram! Pēc nepilnas nedēļas Ronaldu Almērijā būs visas iespējas pārspēt 38 vārtu robežu!

"Valencia" izcīna bronzas medaļas, "Espanyol" zaudē cīņu par Eirokausiem

Pēc "Villarreal" klupiena līdz ar to noslēdzās cīņa turnīra tabulā par trešo pozīciju, kuru sezonas noslēgumā ieņems Unaja Emerī vadītā "Valencia. Sikspārņi šajā kārtā Valensijas derbijā savā laukumā, jau kopš 22. minūtes spēlējot vairākumā, nespēja izmantot ievērojamo teritoriālo pārsvaru un vārtu gūšanas izdevības un noslēgumā cīnījās pa nullēm ar "Levante", kurai šis viens punkts jau pavisam droši ļāvis saglabāt vietu "La Liga" arī nākamajā sezonā.

Tikmēr noslēgusies arī cīņa arī par vietu UEFA Eiropas līgā, un zaudētājas lomā šoreiz jāiejūtas Barselonas "Espanyol". Katalonijas futbolisti šajā kārtā viesos ar 0:1 (0:0) atzina "Real Zaragoza" pārākumu un nu jau par sešiem punktiem atpaliek no Eiropas līgas trio - "Athletic Bilbao", "Sevilla" un "Atletico Madrid". Aizraujošajā un vārtu gūšanas momentiem bagātajā duelī vienīgos vārtus 55. minūtē Saragosas vienības labā guva argentīniešu pussargs Leonardo Ponsio.

"Hercules" atstāj augstāko sabiedrību, viena vieta vēl brīva

Šīs sezonas, iespējams, lielākās sensācijas autore "Hercules", kas čempionāta pašā ievadā, būdama jaunpienācēja, "Camp Nou" stadionā teicami apspēlēja pašu "Barcelona" (!), bet pēcāk sasniedza vēl pāris labus rezultātus, pēc solīdā pirmā spēļu apļa, tā teikt, tomēr pazaudēja savu spēli un pēc svētdien Madridē piedzīvotās neveiksmes 1:2 (0:1) pret vietējo "Atletico" turnīra tabulā nu pavisam droši augstāk par 19. pozīciju pakāpties vairs nevar - nākamā sezona būs jāpavada "Liga Adelante". Savukārt Madrides klubs nodrošinājis vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgā - turnīrā, kurā "Atletico" pērn triumfēja un kļuva par vēsturisko pirmo čempioni.

Tātad, divas atkritējas jau noskaidrotas - "Almeria" un "Hercules" -, bet uz vakanto trešo vietu pirms pēdējās kārtas vēl kandidē veselas sešas vienības: "Mallorca" (44p), "Real Sociedad" (44p), "Osasuna" (44p), "Getafe" (43p), "Deportivo" (43p) un "Real Zaragoza" (42p).

Šī sezona noslēgsies gaidāmajā nedēļas nogalē ar 38. kārtu. Divas galvenās intrigas: kura būs tā trešā vienība, kurai nāksies pamest "La Liga", un vai Ronaldu izdosies pārrakstīt Spānijas futbola čempionātā vēstures lapaspuses?

"La Liga"

37. kārta

DatumsSpēleLaiksRezultātsVārti
15.05.1122:00Valencia - Levante0:0
15.05.1122:00Almeria - Mallorca3:1 (3:1)Uče 5' Ortiss 15' Piati 32' - Vebo 42'
15.05.1122:00Getafe - Osasuna2:0 (0:0)Flanjo 65'(s.v.) Rioss 90'
15.05.1122:00Real Zaragoza - Espanyol1:0 (0:0)Ponsio 55'
15.05.1122:00Sporting Gijon - Racing Santander2:1 (1:1)Laskuevass 45' Novo 51' - Fernandess 32'
15.05.1122:00Sevilla - Real Sociedad3:1 (0:0)Kanutē 54' 60' Negredo 85' - Agiretče 72'
15.05.1122:00Athletic Bilbao - Malaga1:1 (0:1)Lopess 55' - Rekio 42'
15.05.1122:00Atletico Madrid - Hercules2:1 (1:0)Soto 2' Rejess 71' - Trezegē 67'
15.05.1122:00Barcelona - Deportivo0:0
15.05.1122:00Villarreal - Real Madrid1:3 (0:2)Kani 51' - Marselo 17' Ronaldu 22' 90+3'

38. kārta

Spēle
Hercules - Sporting Gijon
Real Madrid - Almeria
Osasuna - Villarreal
Real Sociedad - Getafe
Racing Santander - Athletic Bilbao
Levante - Real Zaragoza
Mallorca - Atletico Madrid
Deportivo - Valencia
Malaga - Barcelona
Espanyol - Sevilla

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona37296292:2093
2.Real Madrid37285494:3289
3.Valencia37208962:4468
4.Villarreal371881154:4362
5.Athletic Bilbao371741657:5455
6.Sevilla371671459:5955
7.Atletico Madrid371671458:5055
8.Espanyol371541844:5249
9.Malaga371371753:6546
10.Sporting Gijon3711131335:4246
11.Racing Santander3712101540:5446
12.Levante371291640:5045
13.Mallorca371281738:5244
14.Real Sociedad371422148:6544
15.Osasuna371281744:4644
16.Getafe371271848:5943
17.Deportivo3710131431:4543
18.Real Zaragoza371191738:5242
19.Hercules37972136:6034
20.Almeria376121935:5930

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsV
1.Krištianu RonalduReal Madrid38
2.Lionels MesiBarcelona31
3.Davids ViljaBarcelona18
Džuzepe RosiVillarreal18
Alvaro NegredoSevilla18
6.Serhio AgueroAtletico Madrid17
Fernando JorenteAthletic Bilbao17
Roberto SoldadoValencia17
9.Hosē Salomons RondonsMalaga14
10.Pedro RodrigessBarcelona13
Karims BenzemāReal Madrid13
12.Felipe KaisedoLevante12
Davids TrezegēHercules12
14.NilmarsVillarreal11
Pablo OsvaldoEspanyol11
Frederiks KanutēSevilla11
17.Luišs FabianuSevilla10
Gonsalo IguainsReal Madrid10
19.Arits AdurissValencia9
Djēgo Kastro HimenessSporting Gijon9
Manu del MoralsGetafe9
Žulio BaptistaMalaga9
Markuss RozenbergsRacing Santander9
Pjērs VeboMallorca9

Labākie piespēlētāji

VFutbolistsKlubsRP
1.Lionels MesiBarcelona18
2.Mesuts EzilsReal Madrid16
3.Daniels AlvešsBarcelona14
4.Huans Manuels MataValencia12
5.Anhels di MarijaReal Madrid11
Šabi PrietoReal Sociedad11
7.Santi KasorlaVillarreal10
8.ValdoLevante7
Krištianu RonalduReal Madrid8
Borha ValeroVillarreal8

Izmantotie resursi:
MARCA.com

1 2 54 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2011-05-16 21:43, pirms 13 gadiem
Nu ko, rekords jau ar roku aizsniedzams.Tas gan viņam pašam būs vājš mierinājums, jo La līgu un ČL viņiem jāgaida vismaz vēl sezonu, lai izcīnītu.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-16 21:47, pirms 13 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: Nu ko, rekords jau ar roku aizsniedzams.Tas gan viņam pašam būs vājš mierinājums, jo La līgu un ČL viņiem jāgaida vismaz vēl sezonu, lai izcīnītu.
Tā arī vienīgā intriga, lai gan nedomāju, ka būt par visu laiku labāko vārtu guvēju tādā sabiedrībā ir vājš mierinājums.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-16 21:50, pirms 13 gadiem
nais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-05-16 21:53, pirms 13 gadiem
Nu par Ronaldo lai izdodas būt par visu laiku labāko La Ligas sneiperi....

Kas vēl ir atzīstami ka pēdējās 3 spēlēs Ronaldo ir guvis 9 vārtus tas jau vien ir ko vērts..

  +5 [+] [-]

, 2011-05-16 22:03, pirms 13 gadiem
Tas ir to vērts lai izdodas arī turpmāk tā spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-05-16 22:12, pirms 13 gadiem
Spēle bija vakar vakarā, ziņa šovakar.. "Ļoti" operatīvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-16 22:14, pirms 13 gadiem
visu mielastu apēda rakstīja: Nu un? tāpat ronaldio nepatikams cilveks ir!
Nesaprotu kā tu vari spriest par to kāds cilvēks viņš ir, ja nepazīsti viņu?
Je tev pret futbolu ko viņš spēlē nav simpātijas, tas nenozīmē, ka viņš ir slikts cilvēks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-16 22:36, pirms 13 gadiem
Jakalo rakstīja: Tā arī vienīgā intriga, lai gan nedomāju, ka būt par visu laiku labāko vārtu guvēju tādā sabiedrībā ir vājš mierinājums.
Individuālās balvas ir laba lieta, bet nu nejau tam tu visu sezonu un pirmssezonu strādā.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-16 22:47, pirms 13 gadiem
Jā, viņš spēlē labi, bet spēlē labi spēlēs, kuras nav pārāk svarīgas! Ne pārāk, bet svarīgas un svarīgākās - šīs sezonas atbildīgākajās spēlēs vienmēr bijis ēnā. Protams, lieliski, ka sasniedzis šo rekordu, bet kad vajadzēja ČL vai La Liga spēlēs iesist golus, kad spēles bija pret Barcu vai spēlēs, kad Barca paklupa un to pašu izdarīja Real, tad vārtu nebija.
p.s. Atcerēsimies, ka kādu laiku arī viņš izlaida šosezon.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-16 22:59, pirms 13 gadiem
florbolists rakstīja: Jā, viņš spēlē labi, bet spēlē labi spēlēs, kuras nav pārāk svarīgas! Ne pārāk, bet svarīgas un svarīgākās - šīs sezonas atbildīgākajās spēlēs vienmēr bijis ēnā. Protams, lieliski, ka sasniedzis šo rekordu, bet kad vajadzēja ČL vai La Liga spēlēs iesist golus, kad spēles bija pret Barcu vai spēlēs, kad Barca paklupa un to pašu izdarīja Real, tad vārtu nebija.
p.s. Atcerēsimies, ka kādu laiku arī viņš izlaida šosezon.
Iesita vienīgo golu Karaļa kausā.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:01, pirms 13 gadiem
florbolists rakstīja: Jā, viņš spēlē labi, bet spēlē labi spēlēs, kuras nav pārāk svarīgas! Ne pārāk, bet svarīgas un svarīgākās - šīs sezonas atbildīgākajās spēlēs vienmēr bijis ēnā. Protams, lieliski, ka sasniedzis šo rekordu, bet kad vajadzēja ČL vai La Liga spēlēs iesist golus, kad spēles bija pret Barcu vai spēlēs, kad Barca paklupa un to pašu izdarīja Real, tad vārtu nebija.
p.s. Atcerēsimies, ka kādu laiku arī viņš izlaida šosezon.
Jā, pilns Eiropas futbols ar viduvējībām, kuras gūst pa 38 goliem La Liga. + Kā jau Jakalo raksta - Kausa fināls izkritis no Tava svarīgo spēļu saraksta.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:20, pirms 13 gadiem
kas par muļķībām viņam ir 39 un jauns rekords
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:22, pirms 13 gadiem
Cristiano Ronaldo escribió en Villarreal su nombre con letras de oro, pero no lo hizo con una pluma. El 7 del Real Madrid dejó su firma con las garras, que se cargaron cualquier escrito. Cristiano hizo dos de los tres goles de su equipo en El Madrigal y se quedó solo. Lleva 39 y todavía le falta un partido en casa contra el Almería para aumentar el tamaño de su monumento al gol.
Pichichi y Zamora en MARCA.com
interesanti,kas tas ir?????????????????????????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:26, pirms 13 gadiem
Jakalo rakstīja: Iesita vienīgo golu Karaļa kausā.
Labi, atvainojos! To spēli neredzēju un īsti arī neizlasīju rakstu, tpc tā paslīdēja garām.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:27, pirms 13 gadiem
autor kāpēc kā avots ir minēt marca.com ja tur ir 39,bet šeit 38

  -2 [+] [-]

, 2011-05-16 23:30, pirms 13 gadiem
arī komentētājs spēlē Real-Villareal pateica 39,bet sportacentrs tik ļoti nemīl Ronaldo,ka nevar atzīt to,ka viņam jau 39
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-16 23:39, pirms 13 gadiem
Ronaldo monstrs !

  -1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:44, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Es vismaz vakar kad skatījos, angļu komentētājs pie pirmajiem vārtiem teica, ka šie ir 38 un atkārtojis rekordu, bet vēlāk laboja savu kļūdu un teica, ka tie ir 37 vārti.
mistika

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 23:50, pirms 13 gadiem
YouTube
- 18/9/2010 Real Madrid 2-1...

par šitiem vārtiem ir diskusijas,daži to skaita Ronaldo,daži Pepem,tāpēc dažādos avotos tie skaitļi atšķiras

  +2 [+] [-]

, 2011-05-16 23:55, pirms 13 gadiem
The Emirates rakstīja: arī komentētājs spēlē Real-Villareal pateica 39,bet sportacentrs tik ļoti nemīl Ronaldo,ka nevar atzīt to,ka viņam jau 39
Pirms izdarīt dumjus secinājumus vai pieņēmumus, derētu pašam painteresēties par situāciju. Pirmkārt, sāksim ar to, ka ne Marca, ne tevis minētais komentētājs nav oficiāls resurss. Otrkārt, nekur nav teikts, ka Marca šajā rakstā kā resurss ir izmantots vārtu guvēju tabulai. Treškārt, visa pasaule jau sen strīdas par vienu vārtu guvumu - proti, vai to skaitīt Ronaldu vai Pepem. Ceturtkārt, Ronaldu oficiāli ir tikai 38 vārti, nevis 39.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-17 00:03, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Pirms izdarīt dumjus secinājumus vai pieņēmumus, derētu pašam painteresēties par situāciju. Pirmkārt, sāksim ar to, ka ne Marca, ne tevis minētais komentētājs nav oficiāls resurss. Otrkārt, nekur nav teikts, ka Marca šajā rakstā kā resurss ir izmantots vārtu guvēju tabulai. Treškārt, visa pasaule jau sen strīdas par vienu vārtu guvumu - proti, vai to skaitīt Ronaldu vai Pepem. Ceturtkārt, Ronaldu oficiāli ir tikai 38 vārti, nevis 39.
es tik piemirsu,Marca bija Madridē vai Katalonijā bāzēts laikraksts?

  -1 [+] [-]

, 2011-05-17 00:04, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: es tik piemirsu,Marca bija Madridē vai Katalonijā bāzēts laikraksts?
Kurš Katalonijas laikraksts būtu ieinteresēts, lai Ronaldu uzstādītu jaunu rekordu?
1 2 54 komentāri