Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Sevilla" uzbrucējs Fabianu karjeru turpinās Brazīlijā

Agris Suveizda

"Sevilla" uzbrucējs Fabianu karjeru turpinās Brazīlijā
Luiss Fabianu
Foto: AP/Scanpix

Kā vēsta Brazīlijas futbola kluba "Sao Paulo" mājaslapa, izdevies panākt vienošanos ar Luisu Fabianu, kurš savulaik šajā komandā aizvadīja visai spožu laiku. Līgums noslēgts uz četriem gadiem, bet Spānijas "Sevilla" maciņā ieripos 7,6 miljoni eiro. Fabianu nepilnu sešu sezonu laikā "Sevilla" rindās guva 106 vārtus.

Pieredzējušais brazīliešu uzbrucējs Luiss Fabianu, kuram novembrī apritēja 30 gadi, atgriezies dzimtenē un atkal pārstāvēs "Sao Paulo" vienību. Šajā komandā Fabianu spēlēja laika posmā no 2001.gada līdz 2004.gadam un 160 mačos izcēlās ar 118 vārtu guvumiem. Līdz ar to Fabianu ir 12.rezultatīvākais futbolists kluba vēsturē, kā arī viņam pieder ceturtais labākais rādītājs pēc vidēji spēlē gūtajiem vārtiem.

"Sau Paulo" prezidents šo darījumu nosauca par sapņa piepildījumu un izteicās, ka centies Fabianu atgūt savā komandā jau četrus mēnešus. "Par visu esmu parādā tieši "Sao Paulo"," sacīja pats Fabianu. "Nauda dzīvē nav vienīgā. Nekas mani nedara laimīgāku kā tas, ka atkal valkāšu tās komandas kreklu, kura man sirdij ir vistuvākā." Tā kā Brazīlijā joprojām ir atvērts transfēru logs, Fabianu nebūs jāgaida sezonas beigas, un viņš uzreiz varēs palīdzēt "Sao Paulo". Tiesa, iepriekšējā nedēļas nogalē Fabianu guva savainojumu, kā dēļ izlaidīs aptuveni sešas nedēļas.

Fabianu pirmoreiz uz Eiropu pārcēlās 2000.gadā, kad pievienojās Francijas "Rennes". Tur gan viņš pavadīja neilgu laiku, un arī nākamā Eiropas pieredze viņam nebija veiksmīga - "Porto" rindās viņš guva tikai trīs vārtus un pārcēlās uz "Sevilla". Portugāles grands par Fabianu "Sao Paulo" bija samaksājis 1,875 miljonus eiro, tiesa, iegūstot tikai 25% tiesību uz spēlētāju. "Sevilla" rindās Fabianu kopumā guvis 106 vārtus un izcīnījis sešas trofejas - divus UEFA kausus, pa vienam UEFA un Spānijas Superkausam, kā arī viņš palīdzēja divreiz triumfēt "Copa del Rey" izcīņā.

Vasarā Fabianu kopā ar Brazīlijas izlasi cīnījās Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā un guva trīs vārtus - divus pret Kotdivuāru un vienus astotdaļfinālā pret Čīli. "Sevilla" par vienu no pēdējo sezonu uzbrukuma līderiem iekasēs 7,6 miljonus eiro, taču augustā atteicās no divas reizes lielākas summas - Fabianu un Marseļas "Olympique" jau bija vienojušies par pāreju, taču Andalūzijas klubu neapmierināja piedāvātie 15+3 miljoni eiro. Šosezon Fabianu guvis 14 vārtus, no tiem 10 gūstot Spānijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
.: Sevilla Fśtbol Club, S.A.D. :.
São Paulo Mania :: A Loja Oficial do São Paulo FC

  +1 [+] [-]

, 2011-03-12 12:42, pirms 13 gadiem
trakais,butu labak palicis Eiropaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-12 16:02, pirms 13 gadiem
Brazīļu stāri tik dodas uz mājām... jācer, ka viņi atkal atgriezīsies un spēlēs Eiropā. Karloss jau atgriezās.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-12 17:24, pirms 13 gadiem
Kam viņam tas vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-12 19:48, pirms 13 gadiem
Brazīlija sauc visus brazīļu uzbrucējus atpakaļ. Tagad, kad Roma lauza līgumu ar Adriano, nešaubos, ka arī viņš atgriezīsies Brazīlijā atkal. Vēl jau tur būs arī Ronaldinju, tagad vēl Fabianu un bija vēl vecais labais Ronaldo. Kaut kāda jaunākā mode uzbrucējiem, jo Fabianu jau nu tiešām varēja vēl Eiropā pāris gadus uzspēlēt.