Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Real Betis'' pēdējās minūtēs gūst vārtus un piekto reizi spēlēs ''Copa del Rey'' finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Real Betis'' pēdējās minūtēs gūst vārtus un piekto reizi spēlēs ''Copa del Rey'' finālā
Borha Inglesiass svin izšķirošos vārtus. Foto: Reuters/Scanpix

Par otro Spānijas Karaļa kausa finālisti šovakar kļuva ''Real Betis'', kas, gūstot izšķirošos vārtus kompensācijas laika otrajā minūtē, divu spēļu summā ar 3:2 uzvarēja ''Rayo Vallecano''. 23. aprīlī finālā tā spēkosies pret ''Valencia''.

Piekto reizi ''Copa del Rey'' finālā iekļuva ''Real Betis'', kas šodien vietu finālā nodrošināja ar neizšķirtu 1:1 atbildes mačā pret ''Rayo Vallecano''. Nozīmīgākie notikumi risinājās mačā beigās. Pirms spēles ''Real Betis'' bija vienu vārtu pārsvars (2:1), bet 80. minūtē ''Rayo Vallecano'' prata gūt vārtus un izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā.

''Real Betis'' vietu finālā izrāva kompensācijas laika otrajā minūtē, kad precīzs bija Borha Inglesiass. Tas ļāva komandai divu spēļu summā uzvarēt ar 3:2. Finālā tā spēkosies pret ''Valencia'', kura divu spēļu summā ar 2:1 apspēlēja pagājušās sezonas kausa ieguvēju Bilbao ''Athletic''.

No iepriekšējām četrām reizēm finālā ''Real Betis'' uzvarējis divās (1977. un 2005. gadā). Tikmēr ''Valencia'' spēlēs finālā jau 18. reizi. Līdz šim tā astoņas reizes ieguvusi titulu, bet deviņas finālā zaudējusi. Pēdējo reizi tā finālā spēlēja 2018./2019. gadā.

Spānijas Karaļa kausā, kurš tiek rīkots kopš 1903. gada, visvairāk reižu uzvarējusi ''Barcelona'' (31. reizi). Bilbao ''Athletic'' triumfējusi 23 reizes, bet Madrides ''Real'' 19 reizes. Šīs sezonas fināls paredzēts 23. aprīlī.

Copa del Rey pusfināls

Pāris1.spēle2.spēleDivu spēļu summa
Athletic Bilbao - Valencia1:10:11:2
Real Betis - Rayo Vallecano2:11:13:2