Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Malaga" padzen Fereiru, viņa vietu ieņems Pelegrīni?

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Malaga" padzen Fereiru, viņa vietu ieņems Pelegrīni?
Žesualdo Fereira
Foto: AFP/ Scanpix

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma no Spānijas futbola "La Liga" čempionāta vienības "Malaga" galvenā trenera amata otrdienas vakarā atlaists portugāļu speciālists Žesualdo Fereira, kurš šajā amatā pabija tikai četrus pilnus mēnešus.

64 gadus vecais Fereira "Malaga" galvenā trenera amatā tika oficiāli apstiprināts šī gada jūnijā, nomainot Huanu Ramonu Lopesu Munjisu, kā vadībā andalūzieši pagājušās sezonas pašā izskaņā spēja izvairīties no izkrišanas uz "Liga Adelante". Šādu izvēli pieņemt bijušo Portugāles "Porto" treneri izdarīja jaunais Malagas kluba īpašnieks, Kataras karaliskās ģimenes loceklis šeihs Abdullāhs Bin Nasers. Tiesa, sezonas sākumā sasniegtie rezultāti nav attaisnojuši cerības, jo pirmajās deviņās spēlēs izcīnīti vien septiņi punkti un turnīra tabulā ieņemta 18. pozīcija 20 vienību konkurencē. Pēc svētdien savā laukumā piedzīvotā zaudējuma pret jaunpienācēju "Real Sociedad" (1:2) Bin Nasera pacietības mērs bija pilns.

Fereiras pirms sezonas sākuma publiski izteicās, ka galvenais komandas mērķis esot laika gaitā nostabilizēties labāko desmitniekā. Līdz šim "Malaga" deviņos mačos ielaidusi 21 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs līgā (gūti gan veseli 14 vārti, kas nav peļami), turklāt komanda piedzīvojusi zaudējumu visās piecās mājas spēlēs, kas norisinājušās "La Rosaleda" stadionā. Tiesa, pretinieki šajos mačos nav bijuši nekādi peramie zēni - "Valencia", "Sevilla", "Villarreal", "Real Madrid" un, kā jau minēts iepriekš, "Real Sociedad".

Komandas galvenā trenera pienākumus pagaidām pildīs "Malaga" rezervju komandas treneris Rafa Džils, līdz kluba vadība atradīs pienācīgu Fereiras aizstājēju. Kā izsakās spāņu mediji, reālākais pretendents uz brīvo vietu ir bijušais "Real Madrid" un "Villarreal" treneris, Čīles speciālists Manuels Pelegrīni.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com

     [+] [-]

, 2010-11-03 14:40, pirms 14 gadiem
Diez vai Pelegrīnis būtu piemērots!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-03 17:20, pirms 14 gadiem
"Valencia", "Sevilla", "Villarreal", "Real Madrid" Fereiram nepaveicās ar kalendāru sākumā tādas team ko malaga vadība gribēja visas šitās salikt kā mazos vai kā ? labi beigas Real Sociedad nav tiezko labi bet nu par ātru atlaida treneri