Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" prezidents paziņo, ka negrasās atlaist treneri Kūmanu

Rolands Eliņš

"Barcelona" prezidents paziņo, ka negrasās atlaist treneri Kūmanu
Ronalds Kūmans. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola grands "Barcelona" sezonas ievadā uzrāda pieticīgus rezultātus, kas radījis runas par galvenā trenera Ronalda Kūmana gaidāmo atlaišanu. Dažas stundas pirms šovakar paredzētās spēles pret "Atletico" kluba prezidents Žoans Laporta to noliedzis, uzsverot, ka uzticas Kūmana darbam.

Ronalds Kūmans vakardien pirmsspēles preses konferencē nebija pašā labākā noskaņojumā un pat norādīja, ka kluba pārstāvji pret viņu izturas necienīgi, nopludinot medijiem ziņas par viņa gaidāmo nākotni. Tā gan neizskatās spoža arī bez nekādām papildu ziņām – šobrīd Barsa ir tikai septītajā vietā Spānijas čempionātā, bet Čempionu līgas sezonu sākusi ar diviem smagiem zaudējumiem.

Taču "Barcelona" prezidents Žoans Laporta šīs runas publiski noliedzis, izsakot uzticību trenerim. Laporta norādīja, ka Kūmans turpinās savu darbu galvenā trenera amatā. Jāatzīmē, ka šis solījums izteikts tieši pirms šovakar paredzētās spēles pret vienu no galvenajām vietējām konkurentēm Madrides "Atletico".

"Kūmans mīl šo klubu un izvēlējās tam pievienoties sarežģītā brīdī," apgalvoja Laporta. "Mēs aprunājāmies, un es jūtu, ka viņš turpina ticēt savai komandai, it sevišķi, kad laukumā atgriezīsies šobrīd savainotie spēlētāji. Viņam ir līgums vēl līdz nākamajai vasarai, un mēs ceram, ka kopā atgriezīsimies uz uzvaru takas."

Tiek gan ziņots, ka iemesls, kādēļ nesteigties ar Kūmana atlaišanu, esot arī tas, ka "Barcelona" vadība šobrīd neredz daudz citu iespēju. Kā iespējamie kandidāti tiekot piesaukti Andrea Pirlo un "River Plate" treneris Marselo Gallardo, kā arī bijušais kluba kapteinis Čavi un Beļģijas izlases treneris Roberto Martiness.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...