Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Brazīlietis Djēgu Košta izvēlas pārstāvēt Spānijas izlasi

Agris Suveizda

Oficiāli: Brazīlietis Djēgu Košta izvēlas pārstāvēt Spānijas izlasi
Djēgu Košta atzīmē uzvaras vārtus pret Madrides "Real" (1:0)
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Atletico" uzbrukuma līderis Djēgu Košta beidzot pielicis punktu baumām un neziņai par to, ar kuru izlasi plāno turpmāk saistīt savu karjeru. Lai arī Košta ir brazīlietis un Brazīlijas valstsvienībā pat ir aizvadījis divas spēles, viņš ar parakstītiem dokumentiem oficiāli apliecināja savu vēlmi turpmāk pārstāvēt Spāniju.

"29.oktobrī, otrdienas rītā, brazīliešu spēlētājs Djēgu Da Silva Košta "Djēgu Košta" ir parakstījis vēstuli, kurā nepārprotami ir darījis zināmu par saviem nodomiem spēlēt Spānijas izlasē," Spānijas Futbola federācija apstiprināja laikraksta AS pausto informāciju, ka Košta beidzot ir parakstījis dokumentus, kas nepieciešami izlases maiņai.

"Uzbrucējs minētajā vēstulē, kas adresēta Brazīlijas Futbola konfederācijas ģenerālsekretāram Žuliu Sēzaram Avelladam, izteica vēlmi būt Spānijas izlases galvenā trenera Visentes Del Boskes rīcībā. Tādējādi Djēgu Košta ar Spānijas izlasi piedalīsies novembra spēlēs, ja izlases treneris uzskatīs par nepieciešamu viņu iekļaut kandidātu sarakstā," paziņojumā turpināts.

"Tas bija sarežģīts lēmums visiem iesaistītajiem, lai izšķirtos starp valsti, kurā esmu piedzimis, un valsti, kas man ir devusi visu - proti, Spāniju," Košta tiek citēts Madrides "Atletico" mājaslapā. "Esmu to apsvēris, un pareizais lēmums ir spēlēt Spānijas izlasē, jo šeit esmu sasniedzis visu. Visu, kas man ir šajā dzīvē, man ir devusi šī valsts, kurai esmu ļoti pieķēries. Šeit jūtos novērtēts par to, ko daru katru dienu, un jūtu cilvēku mīlestību."

"Vēlos, lai cilvēki saprot, ka nevienu brīdi neesmu atraidījis Brazīliju. Es to tā neredzu. Vienkārši šeit jūtos novērtēts un šeit esmu izveidojis savu karjeru. Šai valstij esmu parādā par visu, kas es esmu. Tas bija labi pārdomāts lēmums, bet tā nebija atraidīšana. Man Brazīlijā ir ģimene, esmu tur dzimis un tur dzīvošu pēc tam, kad beigšu spēlēt futbolu. Cerams, ka cilvēki to sapratīs un cienīs," Košta turpināja.

"Ne visiem tiek dota iespēja uzvilkt šo kreklu. Tas ir pagodinājums, kaut kas nozīmīgs kā futbolistam. Ja Del Boske mani izsauks un dos iespēju spēlēt piecas, desmit vai piecpadsmit minūtes, darīšu visu, ko spēju," sacīja Košta. "Pieņemot lēmumu, viena lieta, kas man ienāca prātā, ir komandas nozīmība. Tiem, ar kuriem runāju, un trenerim sacīju, ka galvenais ir komanda. Ja tā piekristu un uzskatītu, ka tas komandas labā ir pareizais lēmums, es būtu ļoti priecīgs."

Tikmēr Brazīlijas puse ir gatava cīnīties, lai Koštam tiktu liegta pāreja uz Spānijas izlasi, un viņu Brazīlijas futbolā ir izsludinājusi par persona non grata. "Izmantosim visus iespējamos juridiskos līdzekļus. Nekas vēl nav beidzies," teica Brazīlijas Futbola konfederācijas prezidents Žuzē Marija Marins. Kārtējo reizi sašutumu par Koštas lietu izteica arī Brazīlijas galvenais treneris Luizs Felipe Skolari: "Brazīlietim, kurš atsakās vilkt Brazīlijas izlases kreklu un piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā, kas notiks paša valstī, automātiski nevajadzētu tikt aicinātam uz izlasi. Viņš atraida miljonu cilvēku sapni. Sapni pārstāvēt pieckārtējo pasaules čempioni Brazīliju."

25 gadus vecais Djēgu Košta dažādos Spānijas klubos spēlē jau kopš 2007.gada un šobrīd atrodas labākajā formā savā karjerā. Košta pēc Radamela Falkao pārdošanas ne tikai ir kļuvis par "Atletico" uzbrukuma līderi, bet sezonas sākumā ir kļuvis par vienu no vadošajiem uzbrucējiem Spānijā un visā Eiropā. Spānijas čempionāta, Spānijas superkausa un UEFA Čempionu līgas ietvaros Košta ir aizvadījis 13 spēles un guvis 13 vārtus. Par spīti izcilajam sezonas sākumam, Skolari turpināja ignorēt Koštu un pirms mēneša viņu neizsauca pat tad, kad savainots bija viens no pamatuzbrucējiem Freds.

Kopš tā laika medijos ļoti nopietni klīdušas runas par Koštas iespējamo izlases maiņu, un acīmredzot ar Skolari vēlme izsaukt "Atletico" bombardieri uz novembra spēlēm pret Hondurasu un Čīli nebija pietiekami, lai pārliecinātu Koštu, ka ar viņu reāli rēķinās arī nākotnē. Interesanti, ka Košta martā jau aizvadīja divas spēles Brazīlijas izlasē, abās ejot uz maiņu, taču tās bija tikai pārbaudes spēles, nevis A līmeņa mači (atlases cikla, "Copa America", Konfederāciju kausa vai Pasaules kausa spēles), kas liegtu viņam nākotnē mainīt valstsvienību. Jāatzīmē, ka arī Spānijas izlase nākamās A līmeņa spēles aizvadīs tikai Pasaules kausa finālturnīrā Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
Inicio - Real Federación Española...
AS.com
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...
Confederação Brasileira de Futebol
Club Atlético de Madrid · Web oficial -...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-30 17:17, pirms 11 gadiem
SKolari neaicina uz izlasi, bet bļaustās, ka tādu spēlētājs, kurš negrib spēlēt Brazīlijas izlasē, nevajag ņemt arī citām izlasēm.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-30 17:27, pirms 11 gadiem
Divkosīgais Skolari, pac neņem un citiem ar negrib atdot.

     [+] [-]

, 2013-10-30 17:44, pirms 11 gadiem
Ja vien Spānija atkal neniekosies ar "false nine"..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-30 18:06, pirms 11 gadiem
Bija jāizvēlas Latvija!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-30 18:07, pirms 11 gadiem
Scolari kaa suns pats neeed un citam nedod!

  -2 [+] [-]

, 2013-10-30 18:30, pirms 11 gadiem
gatis-7 rakstīja: Divkosīgais Skolari, pac neņem un citiem ar negrib atdot.
Nu bet ko viņš nepareizu pateica? Kāds Koštam sakars ar Spāniju? Nekāds! Absolūti! Tik vien cik nospēlējis vairākus gadus Spānijā. Izlase nav klubs kuru vari izvēlēties. Pārstāvi savu valsti un viss. Un ja netiec sastāvā, tad strādā cītīgāk utt. Iedomājies tagad Brazīlija ar Spāniju spēlē finālā un Košta iesit 3golus un Spānija uzvar ar 3:2. Nu kkāds sviests... ks īsti uzvarēja? Spānija? Brazīlija? Spānijas brazīlietis? Brazīlija spānietis? Apmēram tāds pat sviests kā "krievs" Holdens iemet izšķirošo grozu, un "krievi" kļūst par eiropas čempioniem.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 18:49, pirms 11 gadiem
casiljas rakstīja: Bija jāizvēlas Latvija!
Latvija jau visi brec ka mums redz jauztiek tikai ar savejiem. Spanija var papildinat sada vaida izlasi gan basi gan futene un neviens par nesatraucas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 19:03, pirms 11 gadiem
pirms 2vam dienam tas jau bija zinams.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 19:27, pirms 11 gadiem
labs,Del Boskem tagad daudz lielākas iespējas manevriem uzbrukuma līnijā, kas vienīgā pozīcija kurā pietrūka kvalitātes,bet par to vai būs pirmā vai otrā izvēle laiks tikai rādīs

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 19:30, pirms 11 gadiem
ja kas,vai tik tagad nesanāk ka Atletico sastāvā izlases kandidātu ir vairāk kā iekš Real?

     [+] [-]

, 2013-10-30 19:35, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: ja kas,vai tik tagad nesanāk ka Atletico sastāvā izlases kandidātu ir vairāk kā iekš Real?
Ja par pamatu ņemtu oktobra kandidātu sarakstu, kuram klāt pieliktu Koštu, tad šobrīd abām komandām sanāktu pa četriem. Real - Kasiljass, Ramoss, Arbeloa, Isko. Atletico - Huanfrans, Svaress, Koke, Košta.

     [+] [-]

, 2013-10-30 19:45, pirms 11 gadiem
Skolari dabūja pēc nopelniem. Pareiza izvēle.

     [+] [-]

, 2013-10-30 19:57, pirms 11 gadiem
protams,ka jāpārstāv citu valsti, ja Brazilijai vins nav vajadzīgs - labs uzbrucējs + tikai 25 gadi viņam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 20:59, pirms 11 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Redzēsim vasarā kurš ko dabūs!
Un pareiza vai nepareiza izvele to parādīs laiks. Pareiza tā tev ir tikai tāpēc, kad tā ir Spānija. Būtu Anglija tu noteikti pakārtos.
Man nepatīk Spānijas izlase, un nekad nav patikusi. Bet Anglijai ir nopietnākas un dziļākas problēmas, tāpēc ne jau viens augstas klases uzbrucējs tās spētu atrisināt. Man Anglijas izlase nepatīk tikai nedaudz vairāk par Spānijas izlasi, tas arī viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-31 00:18, pirms 11 gadiem
Nu jau uzpūta sensāciju no nekā...

Maz tie brazīliešu pārbēdzēji bijuši???
Deku un Eduardu da Silva kā pirmie nāk prātā.

     [+] [-]

, 2013-10-31 01:55, pirms 11 gadiem
Ferdinands lieliskaiss rakstīja: Tik vai Kosta nebuus nosaavis greizi???
Kas buus ja Spaanijaa kaa pirmais numurs netiks??? Man vismaz pagaidaam izskataas, ka Braziilijaa buutu bijis vieglaak tikt, kaut liidz vasarai veel taalu. Un iedomaajoties faktu, ka tu uzsplauj savai valstij un paarbeedz kaa beeglis pie pretiniekiem un ja tiks SPA izlasee , kas visticamaak notiks, braukt uz savaam maajaam Braziiliju paarstaaveet Spaaniju jau vien ir apbriinojami Domaa fani to sapratiis?? saubos gan!
viņš jau no cik gadu vecuma pa Spāniju dzīvojas,domāju ka viņš jau sevi vairāk par spāni uzskata nevis par brazīli un nu Skolari jau pats ar vainīgs, ne jau pirmo sezonu Košta labi spēlē,bet izsauca viņu tikai uz divām nenozīmīgām pārbaudes spēlēm,uz konfederācijas kausu pat par rezervistu nepieteica un uz citām spēlēm nesauca,tagad,kad pēkšņi par viņu sāka interesēties Spānija,sāk taisīt nenormālu kņadu

     [+] [-]

, 2013-10-31 08:14, pirms 11 gadiem
Es pilnībā saprotu Koštu.Grib pierādīt Skolari un Brazīlijas futbola federācijai,ka ir izdarījuši aplamu izvēli viņu ignorējot kā izlases kandidātu. Kāpēc netika izsaukts ,tad,kad spānijas Federācija vēl nebija domājusi par šā futbolista piesaisti savai izlasei?Tagad sāk bļaustīties!Kā saka-ko sēsi,to pļausi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja