Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis leģendārais Di Stefano

Mūžībā aizgājis leģendārais Di Stefano
Alfredo Di Stefano 1956.gadā
Foto: AFP/Scanpix

88 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais futbolists un treneris Alfredo Di Stefano. Sestdien bijušais Madrides "Real" uzbrucējs pārcieta sirdstrieku, bet šodien Spānijas klubs izziņoja sēru vēsti.

Viena no futbola vēstures leģendām Alfredo Di Stefano 1926.gadā piedzima Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā. Savas karjeras laikā Saeta Rubia ("Blondā bulta") spēlēja Argentīnas, Kolumbijas un Spānijas klubos, kā arī šo valstu nacionālajās izlasēs.

Di Stefano visvairāk atmiņā paliks ar savu izcilo spēli Madrides klubā "Real", kura labā viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem guva 308 vārtus 396 spēlēs. Di Stefano "Real" sastāvā spēlēja no 1953. līdz 1964.gadam, bet savā karjerā ir rādījis lielisku sniegumu arī citās komandās, piemēram, argentīniešu "River Plate" (53 vārti 72 spēlēs) vai Kolumbijas "Millonarios".

31 spēlē Spānijas valstsvienībā Di Stefano ir guvis 23 vārtus. "Real" leģendas panākumu sarakstā ir arī piecas uzvaras Eiropas klubu turnīros un astoņi Spānijas čempiona tituli. Pasaules kausa izcīņā Di Stefano gan nav startējis.

Trenera karjeras laikā Di Stefano vadīja dažādus Argentīnas un Spānijas klubus (to vidū arī "Real", "Valencia", "Boca Juniors" un "River Plate"), tomēr ar salīdzinoši mazākiem panākumiem. 2000.gadā Di Stefano tika piešķirts "Real" goda prezidenta tituls.

Izmantotie resursi:
Real Madrid CF: Gracias, Alfredo Di Stefano