Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Vjerā: "Pie Nasrī, Benzemā un Riberī problēmām vainīga bija izlase, nevis viņi"

Agris Suveizda

Vjerā: "Pie Nasrī, Benzemā un Riberī problēmām vainīga bija izlase, nevis viņi"
Samirs Nasrī un Didjē Dešāns
Foto: AFP/Scanpix

1998. gada Pasaules kausa ieguvējs Patriks Vjerā atkārtoti kritizēja Francijas izlases galveno treneri Didjē Dešānu, kurš pēc spīdošas sezonas pat 23 spēlētāju sarakstā neiekļāva Mančestras "City" pussargu Samiru Nasrī. Vjerā, kurš "City" sistēmā strādā kā treneris, uzskata, ka pie Nasrī problēmām esot vainīga pati Francijas izlase.

"Francijā tas ir ļoti sarežģīti. Francijā runā par Samiru un vairākiem citiem spēlētājiem, kuriem ir personiska rakstura problēmas," sacīja Patriks Vjerā. "Bet Samiram nekad nav bijušas problēmas ar Mančestras "City". Viņi runā par Benzemā, bet viņam nekad nav bijušas problēmas ar Madrides "Real". Frankam Riberī nekad nav bijušas problēmas ar Minhenes "Bayern". Tāpēc domāju, ka tā ir struktūra, kas rada tāda veida problēmas. Francijas izlasei ir jāpaskatās uz sevi, kā struktūra ir izveidota. Tā nav tik spēcīga kā "City", "Bayern" vai "Real"."

"Problēma ir tā, ka ir vajadzīgi augstāk stāvoši cilvēki, kuri diktē noteikumus. Gluži kā vecāki. Kad tev ir bērns, kuram ir parādīti noteikumi, viņš zina, kur stāvēt, ko darīt un ko nedarīt. Ja noteikumu nav, cilvēki dara, ko vēlas. Struktūra Francijas izlasē pēdējos gados nav bijusi tā labākā," Vjerā turpināja. "Kad es spēlēju izlasē, bija citādi. Katrs spēlētājs zināja, kur viņš ir un kas viņam ir jādara, un zināja, kā jāuzvedas. Kad biju izlasē, lielākajai daļai spēlētāju bija liela pieredze. Domāju, ka vidējais vecums bija ap 30 gadiem. Šis sastāvs ir jaunāks – pēdējos gados Francijas izlase ir kļuvusi jaunāka."

"Kad esi jauns, tev apkārt ir nepieciešams vairāk cilvēku, kuri tevi atbalsta, un domāju, ka spēlētājus ir pievīlusi apkārt esošā struktūra," uzskata Vjerā. "Tagad tā [atkal] ir mainījusies [uz labo pusi], jo viņiem ir jauns prezidents, kurš strādā un maina treneri un cilvēkus ap viņu. Domāju, ka tagad Francijas izlase ir solīdāka un, kad paskatās uz pēdējām spēlēm [kurās Francija parādīja labu sniegumu], tas ir noticis, jo struktūra ir kļuvusi skaidrāka."

"Nezinu, vai Francijas izlase ir pietiekami laba, lai finālturnīrā paliktu līdz pat beigām un uzvarētu, bet [Norvēģijas sagraušana ar 4:0] rāda, ka Dešānam ir pieredze, viņš ir pozitīvs līderis un viņš labi sagatavos komandu. Redzot Riberī un Benzemā, izlasei ir potenciāls. Galvenais būs tas, vai viņi būs gatavi cīnīties viens par otru. Un domāju, ja Dešāns spēs viņus noskaņot vienotam mērķim, viņi var sasniegt rezultātu, jo komanda ir talantīga."

Par spīti uzlabojumiem, Vjerā gan vienalga kritizēja galveno treneri Didjē Dešānu, kurš izlēma sastāvā neiekļaut vienu no individuāli labākajiem spēlētājiem Samiru Nasrī. Dešāns to pamatoja, sakot, ka neredz Nasrī vietu pamatsastāvā, bet rezervē viņš attieksmes dēļ nebūs gatavs sēdēt. "Runājot par futbolu, ir jāizvēlas labākais spēlētājs. Un, kad tu esi augstākā līmeņa treneris, tev ir jāspēj tikt galā ar spēlētāju raksturiem." Tāpat Vjerā uzskata, ka 2010, gada apkaunojumu Dienvidāfrikā nebūs tik viegli aizmirst: "Tā vienmēr būs Francijas vēstures daļa. Taču kopš 2010. gada cilvēki, kuri bija ap Domeneku, ir mainījušies, tāpēc tā ir daļa no pagātnes."

Izmantotie resursi:
France solid under Didier Deschamps despite...

  +3 [+] [-]

, 2014-06-02 16:53, pirms 10 gadiem
LV bbola stāsts

  +3 [+] [-]

, 2014-06-02 16:55, pirms 10 gadiem
Sabrauc ''stāri'' uz atvaļinājumu, priekš kam auklēties? Atgādina vienu basketbola izlasi.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-02 18:45, pirms 10 gadiem
teemusalami rakstīja: Sabrauc ''stāri'' uz atvaļinājumu, priekš kam auklēties? Atgādina vienu basketbola izlasi.
un kāds no tā labums, ka ieliek neprašņas vietā? Rezultāts tāpat nav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-02 20:37, pirms 10 gadiem
Frančiem tak jau cik gadus ir problēmas starp FFF un spēlētājiem. 2010. gadā bija slavenais kašķis starp Domeneku un Anelku, bet problēmas bija jau krietni vien iepriekš. FFF it kā apgalvo, ka viss ir aizmirsts, bet Anelkas rasisma žesta sāga pierāda, ka Francijas futbola funkcionāri joprojām vēlas ieriebt par vecām nesaskaņām. Un nav jau zināms, kuri vēl dabūjuši problēmas aizkulisēs, par kurām vnk prese nav uzzinājusi.

     [+] [-]

, 2014-06-03 01:20, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Nasri ir viens labākajiem malējiem pussargiem pasaulē, ņemot vērā arī problēmas ar Riberī, tad Franciju gaida liela izgāšanās.

Nāksies parkot busu.
labs vinjsh ir,bet attieksme gan vinjam briesmiiga,vinjsh ir laikabumba komandas gjeerbtuvee