Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Argentīna: Zvaigznes ar futbola dievu priekšgalā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Argentīna: Zvaigznes ar futbola dievu priekšgalā
Lionels Mesi un Djēgo Maradona
Foto: AFP/ Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas ilgi gaidītais 2010. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrs Dienvidāfrikā, tāpēc turpinām iepazīstināt ar tā dalībniecēm. Šoreiz par Argentīnas futbola izlasi, kas ar Lionelu Mesi un Djēgo Maradonu priekšgalā tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz čempiones titulu.

Vēsture

Argentīnas izlasei, kas ir viena no visveiksmīgākajām un tituliem bagātākajām futbola valstsvienībām pasaulē, šī būs 15. atrādīšanās PK finālturnīros. Divas reizes (1978. un 1986. gadā) argentīniešiem izdevies kļūt par pasaules čempioniem, bet vēl divreiz (pirmajā PK finālturnīrā 1930. gadā un 1990. gadā) nācies samierināties ar zaudējumu finālmačā. Kopš zelta laikiem, kas beidzās līdz ar sudraba medaļām 1990. gadā Itālijā, argentīnieši tālāk par ceturtdaļfinālu nav tikuši.

Daudz futbola draugiem, domājams, svaigā atmiņā ir Argentīnas izlases izgāšanās 2002. gadā Japānā un Dienvidkorejā, kad argentīnieši, esot teju galvenie favorīti, pamanījās neizkļūt no apakšgrupas. Ceļš pretim čempionu titulam tika sākts ar uzvaru 1:0 pār Nigēriju, taču pēcāk tam sekoja zaudējums Anglijai (0:1) un neizšķirts 1:1 pret Zviedrijas vikingiem. Rezultātā trešā vieta, un cīņu turpināja angļi un zviedri, bet argentīnieši ar nokārtām galvām, aprunāti un apsmieti, brauca majās.

Pirms četriem gadiem Vācijā argentīnieši apstājās 1/4 finālā, pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā piekāpjoties Jensam Lēmanam un Vācijas izlasei. No grupas Argentīna šoreiz izkļuva diezgan komfortabli – 2:1 pret Kotdivuāru, graujošais 6:0 pret Serbiju un Melnkalni un mierizlīgums 0:0 ar Nīderlandi – pirmā vieta grupā. 1/8 finālā argentīniešiem sīvu pretestību izrādīja meksikāņi. Pamatlaikā 1:1, bet papildlaikā uzvaru nodrošināja Maksi Rodrigesa vārtu guvums 98. minūtē, kas pēcāk tika atzīts par visskaistāko visā finālturnīrā. Tad pretī nāca vācieši … 1:1 gan pēc pamatlaika, gan papildlaika, bet pendelēs Vācijas vārtu vīrs Lēmans atvairīja gan Roberto Ajalas, gan Estebana Kambjaso sitienus, kamēr vācieši sita nekļūdīgi.

Ceļš līdz Dienvidāfrikai

CONMEBOL kvalifikācijas turnīrā Dienvidamerikā, kā jau ierasts, par iekļūšanu finālturnīrā cīnījās desmit valstsvienības. Tās savā starpā aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmo četru vietu ieguvējas automātiski ieguva ceļazīmi uz Dienvidāfriku, bet piektās vietas īpašniecei, sadalot vēl vienu ceļazīmi, play-off spēlēs bija jātiekas ar ceturto vietu no CONCACAF kvalifikācijas turnīra (Ziemeļamerika un Centrālamerika) izšķirošās kārtas, par ko kļuva Kostarika.

Argentīnieši, kam kvalificēšanās iepriekšējiem diviem PK finālturnīriem nekādas īpašas problēmas nesagādāja, ciklu iesāka apņēmīgi, pirmajās trīs spēlēs 2007. gada oktobrī un novembrī izcīnot trīs panākumus un nosargājot savus vārtus neskartus (2:0 pret Čīli, 2:0 pret Venecuēlu un 3:0 pret Bolīviju). Tiesa, pēc veiksmīgā ievada sekoja melnā josla, un Argentīna nespēja uzvarēt piecās spēlēs pēc kārtas. Arī turpinājumā, lai gan beidzot tika izcīnīta uzvara (2:1 pār Urugvaju), gāja kā pa kalniem, panākumiem mijoties ar neveiksmēm. Nekādus komentārus neprasa viesos piedzīvotā sakāve 1:6 pret Bolīviju. Jā, Bolīvijā ikvienai komandai ir grūti spēlēt, jo valstsvienības mājas stadions atrodas vairāk nekā trīs ar pusi kilometrus virs jūras līmeņa, taču tas nav attaisnojums tādai sagrāvei.

Pirms pēdējās kārtas Argentīna ieņēma ceturto vietu (25p), sekojot Urugvajai (24p) un Ekvadorai (23p). Izšķirošajās spēlēs argentīnieši viesojās tieši pie urugvajiešiem, bet ekvadorieši – pie čīliešiem. Ja Argentīna piedzīvoto zaudējumu, bet Ekvadora uzvarētu, notiktu acīmredzamais, neticamais, un argentīnieši sensacionāli neiekļūtu finālturnīrā.

Lai nu kā, Mario Baloti spēles beigu daļā gūtie vārti nodrošināja Argentīnai minimālu uzvaru 1:0, kas noslēgumā argentīniešus līdz ar to grupā ierindoja ceturtajā vietā ar 18 spēlēs izcīnītiem 28 punktiem - astoņas uzvaras, četri neizšķirti un seši zaudējumi. Vārtu attiecība – 23:20. Tikmēr Ekvadora, ar 0:1 kapitulējot Čīlē, palika sestā, argentīniešiem piekāpjoties par pieciem punktiem. Šajā ciklā rezultatīvākie Argentīnas izlases sastāvā ar četriem vārtu guvumiem bija Serhio Aguero, Lionels Mesi un Huans Romans Rikelme.

Grupa un izredzes

Argentīna PK finālturnīros teju vienmēr tikusi pieskaitīta pie galvenajām favorītēm, un šis čempionāts nav izņēmums. Piemēram, bukmeikeru kantoris betsafe.com Argentīnas izredzes triumfēt finālturnīrā vērtē ievērojami augstu, ar koeficentu 7.50 ierindojot izlasi ceturtajā vietā – vien aiz Spānijas, Brazīlijas un Anglijas.

Runājot par apakšgrupu, izloze lēmusi, ka Argentīnai B grupā būs jāmērojas spēkiem ar Pekinas olimpisko spēļu vicečempioni Nigēriju, 2004. gada Eiropas čempioni Grieķiju un 2002. gada PK pusfinālisti Dienvidkoreju. Skaidrs, ka argentīnieši savā grupā ir izteikti favorīti, un eksperti nešaubās, ka Argentīna ieņems ja ne pirmo, tad vismaz otro pozīciju. Par labu argentīniešiem runā arī vēsturiska statistika, jo Argentīna uzvarējusi visos iepriekšējos starptautiskajos dueļos ar savām pretiniecēm B apakšgrupā. Tātad, korejieši divreiz uzvarēti aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos gados (3:1 un 2:1). Savukārt 1994. gadā Bostonā PK finālturnīrā apakšgrupā ar 4:0 tika sakauti grieķi, bet ar 2:1 apspēlēti nigērieši. Pēc astoņiem gadiem Dienvidkorejā Nigērija tika pārspēta vēlreiz - šoreiz ar 1:0. Tāpat jāpiemin, ka 2004. gadā Pekinā tieši Argentīna bija tā, kas finālā apturēja nigēriešus un izcīnīja olimpisko zeltu.

Treneris un spēlētāji

Izlasi kopš 2008. gada novembra, galvenā trenera amatā nomainot Alfio Basili, vada neviens cits kā leģendārais Djēgo Maradona (49), kurš ar vērā ņemamu pieredzi trenera arodā līdz tam nevarēja lepoties. Kā saka, ne vienmēr labs futbolists kļūst par labu treneri. Par to, vai tas attiecināms arī uz Maradonu, tomēr vēl pāragri spriest, taču skaidrs, ka gaidāmais PK finālturnīrs sniegs atbildes uz daudz jautājumiem. Maradona šā pusotra gada laikā kritizēts gan par nespēju izveidot labu komandu no meistarīgiem futbolistiem, gan arī savu neordināro un brīžiem neadekvāto uzvedību.

Nosaucot 23 vīru sastāvu, Maradona neiztika bez pārsteigumiem un aiz borta atstāja Milānas ''Inter'' līderus - pussargu Estebanu Kambjaso un malējo aizsargu Havjēru Zaneti, kurš Argentīnas izlasē aizvadījis 136(!) spēles, šajā rādītājā esot pārliecinoši pirmais. Tāpat pārdomas raisīja vēl pāris Maradonas lēmumi. Neskatoties uz to, sastāvs argentīniešiem ir ļoti solīds – citādāk jau nemaz nevar būt. Par vārtu drošību, visticamāk, rūpēsies talantīgais Serhio Romero, kurš ikdienā pārstāv Nīderlandes “AZ Alkmaar”. Aizsardzību cementēs pieredzējuši, rūdīti vīri (Gabriels Haince, Valters Samjuels, Martins Demikelis), kā arī jaunais talants Nikolass Otamendi. Savukārt ugunīgajā vidējā līnijā pretiniekus ar saviem nāvējošajiem izklupieniem apturēs balsta pussargs Havjērs Mašerano, bet uzbrucējus ar piespēlēm apgādās tādi vīri kā Anhels Di Marija, Maksi Rodrigess un veterāns Huans Sebastians Verons.

Protams, lielāko sajūsmu izraisa argentīniešu uzbrukuma līnija, kurā netrūkst spožu zvaigžņu. Uz papīra, iespējams, pats spēcīgākais uzbrukums PK finālturnīrā: uz doto mirkli pasaulē labākais futbolists Lionels Mesi (“Barcelona”), Karloss Tevezs (“Manchester City”), Maradonas znots Serhio Aguero (“Atletico Madrid”), Gonzalo Iguains (“Real Madrid”), galvenais varonis nesen kā aizvadītajā UEFA Čempionu līgas finālā Djēgo Milito (“Inter Milan”) un “Boca Juniors” mīlulis, veterāns Martins Palermo.

Sastāvs

PozīcijaFutbolistsVecumsKlubs
VārtsargsSerhio Romero23AZ Alkmaar (Nīderlande)
VārtsargsMariano Anduhars26Catania (Itālija)
VārtsargsDjēgo Pozo32Colon
AizsargsNikolā Burdiso29Roma (Itālija)
AizsargsMartins Demikelis29Bayern Munich (Vācija)
AizsargsValters Samjuels32Inter Milan (Itālija)
AizsargsGabriels Haince32Marseille (Francija)
AizsargsNikolass Otamendi22Velez Sarsfield
AizsargsKlemente Rodrigezs28Estudiantes
AizsargsAriels Garse30Colon
PussargsHavjērs Mašerano25Liverpool (Anglija)
PussargsHuans Sebastians Verons35Estudiantes
PussargsMaksi Rodriguezs29Liverpool (Anglija)
PussargsMario Bolati25Fiorentina (Itālija)
PussargsAnhels Di Marija22Benfica (Portugāle)
PussargsJonass Gutjerezs26Newcastle (Anglija)
PussargsHavjērs Pastore20Palermo (Itālija)
UzbrucējsSerhio Aguero21Atletico Madrid (Spānija)
UzbrucējsDjēgo Milito30Inter Milan (Itālija)
UzbrucējsMartins Palermo36Boca Juniors
UzbrucējsKarloss Tevezs26Manchester City (Anglija)
UzbrucējsGonzalo Iguains22Real Madrid (Spānija)
UzbrucējsLionels Mesi22Barcelona (Spānija)

Izmantotie resursi:
fifa.com

Kā Argentīnai veiksies PK finālturnīrā?

  • 90

  • 26

  • 104

  • 49

  • 8

  • 19


 +22 [+] [-]

, 2010-05-27 22:00, pirms 14 gadiem
nu komanda ka katru gadu ļoti stipra, bet nezzinu ka klasies mani Maradona nepārliecina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-05-27 22:12, pirms 14 gadiem
drizaak jau Barcelonas dievs...
Futbola,bišk par traku pateikts

  +4 [+] [-]

, 2010-05-27 22:14, pirms 14 gadiem
Šoreiz par Argentīnas futbola izlasi, kas ar Lionelu Mesi un Djēgo Maradonu priekšgalā tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz čempiones titulu.

Paradi man kau vienu pasaules atzitu expertu,treneru,futbola legendu kuri Argentinu uzskata par galvenaijiem favoritiem?

  +5 [+] [-]

, 2010-05-27 22:19, pirms 14 gadiem
Nu uzbrukums ir vnk fantastisks tur par vietu sastava var but dross tikai Messi....

ar saviem nāvējošajiem izklupieniem apturēs balsta pussargs Havjērs Mašerano

Vina izklupieni diemzel medz but ari navejosi stulbi, ka tas sosezon pieradijas viena no spelem pret United

  +6 [+] [-]

, 2010-05-27 22:20, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Šoreiz par Argentīnas futbola izlasi, kas ar Lionelu Mesi un Djēgo Maradonu priekšgalā tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm uz čempiones titulu.

Paradi man kau vienu pasaules atzitu expertu,treneru,futbola legendu kuri Argentinu uzskata par galvenaijiem favoritiem?
laikam nepamaniji vardu salikumu ''vienu no'' un Argentina vienmer tiek uzskatita par VIENU NO favoritem....

Bet nu nedomaju ka ar maradonu ka treneri vini iegus PK

 +36 [+] [-]

, 2010-05-27 22:21, pirms 14 gadiem
Stiflerss rakstīja: drizaak jau Barcelonas dievs...
Futbola,bišk par traku pateikts
par dievu, manuprāt, tiek saukts maradona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-27 22:25, pirms 14 gadiem
pēc Pasaules kausa futbolā DĀR , atgriežoties Argentīnā Maradonam kailam nebūs jāskrien, bet būtu interesanti

  +7 [+] [-]

, 2010-05-27 22:26, pirms 14 gadiem
wrestler rakstīja: par dievu, manuprāt, tiek saukts maradona
Nu to par dievu saukt butu vel trakak... pats lieto narkotikas un vel atlaujas citus kritizet ne ipasi labiem vardiem

Djēgo Maradona: «Man pat negribas ticēt, ka šitāds ir Anglijas izlases kapteinis. Kad uz viņu paskaties, tad šķiet, ka redzi sievieti.» To vins teica par Bekhemu , un kops tas reizes visa ciena pret vinu pazuda...

     [+] [-]

, 2010-05-27 22:27, pirms 14 gadiem
Uzbrucēju pārbagātība, bet midā kurš nesīs klavieres? Mašerano, Jonass - vairāk neredzas.
Nepiekrītu autoram, vārtos visticamāk būs Anduhars.

 +12 [+] [-]

, 2010-05-27 22:30, pirms 14 gadiem
Ar treneri-klaunu,nekur tālu netiks.

     [+] [-]

, 2010-05-27 22:35, pirms 14 gadiem
rezervists rakstīja: laikam nepamaniji vardu salikumu ''vienu no'' un Argentina vienmer tiek uzskatita par VIENU NO favoritem....

Bet nu nedomaju ka ar maradonu ka treneri vini iegus PK
Shaja PC vinu neuzskata ka vienu no galvenajiem,bet gan kas pie labas veiksmes varetu spelet 1/2 paskaties ko statsta arzemju sporta TV!
Par favoritiem tiek uzkstita Spanija,Brazilija,Italija,Anglija ar sho sastavu un treneri!

     [+] [-]

, 2010-05-27 22:51, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Shaja PC vinu neuzskata ka vienu no galvenajiem,bet gan kas pie labas veiksmes varetu spelet 1/2 paskaties ko statsta arzemju sporta TV!
Par favoritiem tiek uzkstita Spanija,Brazilija,Italija,Anglija ar sho sastavu un treneri!
ja grupaa ienjems 1o vietu, nekas nereaals tur nav - 1/8 ar 2B, kas nebuus nekaada izcilaa komanda, 1/4 ar frichiem, pusfinaalaa suudiigaak - pret spaanjiem (vai itaaljiem). bet tik un taa. liidz 1/2 tikt ir ljoti, ljoti reaali.

  -3 [+] [-]

, 2010-05-27 22:57, pirms 14 gadiem
Argentīnas izlase varbūt izkļūs no savas grupas, varbūt pat tiks līdz ceturtdaļfinālam, bet ne tālāk.
Pēc pēdējām ziņām - Maradona esot solījies skriet kails, ja Argentīna uzvarēs PK... Kaut kas idiotisks. Bet no tā kokaīna pusmērkaķa neko citu jau nesagaidīsim. Ka tik stulbāk un skaļāk.
Gadījumā, ja Argentīna paveiktu brīnumu un tiešām tiktu līdz finālam, organizatoriem nāktos aptīrīt lidmašīnas - savākt lielu daudzumu vemjamo tūtiņu... katram gadījumam...

     [+] [-]

, 2010-05-27 23:00, pirms 14 gadiem
Fantastiski redzēt sastāvā Veronu, dēļ viņa vien skatīšos visas Argentīnas spēles.

     [+] [-]

, 2010-05-27 23:02, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Shaja PC vinu neuzskata ka vienu no galvenajiem,bet gan kas pie labas veiksmes varetu spelet 1/2 paskaties ko statsta arzemju sporta TV!
Par favoritiem tiek uzkstita Spanija,Brazilija,Italija,Anglija ar sho sastavu un treneri!
Nu paskaties kaadus koeficientus piedaavaa totalizatori uz Argentiinu, arii tekstaa mineets ka bukmeikeri Argentiinas izredzes veertee uzreiz ai Spaanijas, Braziilijas un Anglijas

  +1 [+] [-]

, 2010-05-27 23:04, pirms 14 gadiem
Septiņiem sastāva spēlētājiem ir 30 un + gadi.... nu nez nez kā viņi izturēs karstajā Dienvidāfrikā, kā nekā gadi ņem savu un ja ne visi 20 gadīgie jaunieši spēj izturēt tādu sutoņu un "noēdas" spēles laikā, tad nezin ko domāt par jau gados vecākiem spēlētājiem!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-27 23:08, pirms 14 gadiem
Wermahlen rakstīja: Septiņiem sastāva spēlētājiem ir 30 un + gadi.... nu nez nez kā viņi izturēs karstajā Dienvidāfrikā, kā nekā gadi ņem savu un ja ne visi 20 gadīgie jaunieši spēj izturēt tādu sutoņu un "noēdas" spēles laikā, tad nezin ko domāt par jau gados vecākiem spēlētājiem!
Tas, ka Āfrika, nenozīmē, ka DĀR būs karsts. Laika apstākļi tur ir drīzāk tuvāki Eiropai.
Dažos laukumos ir augstkalnu apstākļi (retināts gaiss), angļi pat sagatavošanās posmā to ir ņēmuši vērā.

     [+] [-]

, 2010-05-27 23:19, pirms 14 gadiem
Wermahlen rakstīja: Septiņiem sastāva spēlētājiem ir 30 un + gadi.... nu nez nez kā viņi izturēs karstajā Dienvidāfrikā, kā nekā gadi ņem savu un ja ne visi 20 gadīgie jaunieši spēj izturēt tādu sutoņu un "noēdas" spēles laikā, tad nezin ko domāt par jau gados vecākiem spēlētājiem!
Nu jā, argentīnieši tāda ziemeļnieku nācija, kurai būs grūti spēlēt karstumā

  +6 [+] [-]

, 2010-05-28 00:18, pirms 14 gadiem
Angliju kā katru gadu vērtē augstu, un kā katru gada viņa izgāzīsies

  +3 [+] [-]

, 2010-05-28 01:44, pirms 14 gadiem
Nervozais rakstīja: Ar treneri-klaunu,nekur tālu netiks.
piemēram, ar Inter Mourinju šosezon uzvarēja 3 turnīros.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-28 02:11, pirms 14 gadiem
No Zanetti no party :/

     [+] [-]

, 2010-05-28 09:41, pirms 14 gadiem
Interesants raksts padevies autoram tiešām respect! Taču Argentīniešu pati pati galvenā problēma viennozīmīgi ir tās treneris Maradonna, kas ar saviem neordinārajiem lēmumiem izraisa šaubas līdzjūtējos. Par spilgtāko faktu varu minēt to, ka treneris sastāvā neiekļāva Boca Junior spēles veidotāju un atslēgas spēlētāju Huanu Romanu Rikelmi tikai tapēc, ka viņiem bija konflikt situācija. Šaubos vai par Argentīniešu velnu dēvētais Verons, kas ne visai spoži aizvadīja sezonu La plates Estudiantes spēs vidējā līnījā būt labāks par to pašu Kombiasso? Plus vēl viens svarīgs apstāklis ir tas, kā Maradonna turnīra laikā tiks galā ar dažiem šaubīgajiem tipiem, lasīt atpūtniekiem.Ne velti viņa meitas vīrs Serhi Aguero tiek minēts kā viens no lielākajiem atpūtniekiem izlasē... Starp citu tas bija arī viens no iemesliem ar ko iepriekšējā PK izlases treneris Pekermans nespēja cīnīties!

  +7 [+] [-]

, 2010-05-28 11:32, pirms 14 gadiem
The Argentina squad at the World Cup have received a conditional green light to have sex during the tournament.
"The players will be able to have sex during the World Cup in South Africa, but with regular partners and without Champagne or other drinks," team doctor Donato Villami told Radio Del Plata.

     [+] [-]

, 2010-05-28 14:09, pirms 14 gadiem
Diezgan nepārliecinošs sastāvs Argentīnai savākts(Maradona)

  +4 [+] [-]

, 2010-05-28 14:40, pirms 14 gadiem
Divu spēlētāju - Estevana Kambiaso un Havjēra Zaneti neiekļaušana manā skatījumā ir neizprotama. Turklāt viņi šajā sezonā nebija nekādas "mēbeles" - Zaneti spēlēja pamatsastāvā (turklāt spoži), bet Kambiaso ar Motu dalīja balsta pussarga vietu.

Bet laikam jau Čemionu Līgas tituls Maradonas acīs ir bezvērtīgs.

     [+] [-]

, 2010-05-28 18:28, pirms 14 gadiem
Sporta Ģēnijs rakstīja: Divu spēlētāju - Estevana Kambiaso un Havjēra Zaneti neiekļaušana manā skatījumā ir neizprotama. Turklāt viņi šajā sezonā nebija nekādas "mēbeles" - Zaneti spēlēja pamatsastāvā (turklāt spoži), bet Kambiaso ar Motu dalīja balsta pussarga vietu.

Bet laikam jau Čemionu Līgas tituls Maradonas acīs ir bezvērtīgs.
Argentīna spēlē ar vienu balsta pussargu, līdz ar to laukumā tāpat vienlaicīgi varētu tikt tikai viens no tevis nosauktajiem, bet favorīts uz šo lomu ir vēl viens cits pussargs - Maskerano. Tā kā tevis nosauktajiem tīri objektīvi vieta neatradās, ja nu vienīgi rezervē.

     [+] [-]

, 2010-05-28 22:33, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: The Argentina squad at the World Cup have received a conditional green light to have sex during the tournament.
"The players will be able to have sex during the World Cup in South Africa, but with regular partners and without Champagne or other drinks," team doctor Donato Villami told Radio Del Plata.

     [+] [-]

, 2010-05-31 19:39, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Interesants raksts padevies autoram tiešām respect! Taču Argentīniešu pati pati galvenā problēma viennozīmīgi ir tās treneris Maradonna, kas ar saviem neordinārajiem lēmumiem izraisa šaubas līdzjūtējos. Par spilgtāko faktu varu minēt to, ka treneris sastāvā neiekļāva Boca Junior spēles veidotāju un atslēgas spēlētāju Huanu Romanu Rikelmi tikai tapēc, ka viņiem bija konflikt situācija. Šaubos vai par Argentīniešu velnu dēvētais Verons, kas ne visai spoži aizvadīja sezonu La plates Estudiantes spēs vidējā līnījā būt labāks par to pašu Kombiasso? Plus vēl viens svarīgs apstāklis ir tas, kā Maradonna turnīra laikā tiks galā ar dažiem šaubīgajiem tipiem, lasīt atpūtniekiem.Ne velti viņa meitas vīrs Serhi Aguero tiek minēts kā viens no lielākajiem atpūtniekiem izlasē... Starp citu tas bija arī viens no iemesliem ar ko iepriekšējā PK izlases treneris Pekermans nespēja cīnīties!
Lūk lūk. Un papildus tam paša Maradonas personiskās īpašības un emocionālā nestabilitāte, narkotiku lietošana, ko viņš joprojām nav atmetis, tas viss liek šaubīties par Argentīnas iespējām kļūt par PK ieguvējiem šogad.