Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Nīderlande par otro uzvaru, Austrālija par pirmajiem punktiem

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Nīderlande par otro uzvaru, Austrālija par pirmajiem punktiem
Arjens Robens un Rafaels van der Vārts
Foto: AFP/Scanpix

Šodien notiek kārtējās Pasaules kausa spēles. 14:00 vieni no favorītiem Nīderlande tiksies ar Japānu, bet vēlāk Gana spēlēs ar Austrāliju, kurai zaudējums nozīmētu izstāšanos no cīņas par 1/8 finālu.

Nīderlande – Japāna

Pirmajā dienas mačā tiksies Nīderlandes un Japānas izlases – komandas, kuras abas pirmajā kārtā izcīnīja uzvaras. Oranžajiem 2:0 pret Dāniju, bet Japāna ar minimālu starpību 1:0 pieveica Kamerūnu. Katrai pa trim punktiem, kas nozīmē to, ka šodien notiks cīņa par pagaidu pirmo vietu grupā un gandrīz jau 1/8 finālā, jo izlase, kurai pirms pēdējām spēlēm būs seši punkti, tikpat kā būs nodrošinājusi vietu starp pirmajām divām komandām grupā. Neizšķirta gadījumā situācija sarežģīsies, bet par to runāt pagaidām pāragri.

Arjens Robens nepiedalījās pirmajā mačā, tāpat arī uz šo spēli viņš gatavs doties laukumā vēl nav, tiesa, futbolists, kā redzams attēlā, treniņos piedalās. Tomēr arī bez viņa Nīderlande gan bukmeikeru, gan pēc reālās situācijas ir neapšaubāma mača favorīte. Viņiem par labu runā arī statistika – holandieši Āzijas komandām vēl zaudējuši nav. Tiesa, šajā čempionātā bijuši gan dažādi strauji pavērsieni, gan pārsteigumi, tāpēc "uz vienas kājas" Nīderlandei izcīnīt trīs punktus neizdosies. Jāpiebilst, ka abu izlašu pēdējā tikšanās reize bija pagājušajā septembrī, kad japāņiem nācās piekāpties ar 0:3.

"Spēle pret Nīderlandi mums ir ļoti svarīga, ja grasāmies izkļūt no grupas. Zaudējām viņiem iepriekšējā tikšanās reizē, tāpēc tagad esam ļoti motivēti un nepadosimies bez cīņas," šādi saka Japānas pussargs Daisuke Matsui. Vai šis cīņasspars spēs apslāpēt holandiešu augsto individuālo meistarību?

Mačs notiks Durbanā, sākums 14:30.

Gana – Austrālija

Starp E grupas spēlēm "iespraucies" atlikušais D grupas mačs, kurā spēlēs Gana un Austrālija – komandas, kurām pirmajā kārtā bija visai dažādas sekmes. Gana, pateicoties spēles beigās realizētam 11 metru soda sitienam uzveica Serbiju, bet Austrālijai nācās piedzīvot pērienu no Vācijas – 0:4. Vācieši vakar Serbijai zaudēja, tāpēc situācija ir šāda. Ja Gana uzvar vai spēlē neizšķirti, viņi grupā izvirzās pirmajā vietā, par punktu apsteidzot Vāciju un Serbiju. Ja uzvar Austrālija, tad visām četrām izlasēm turnīra tabulā ir pa uzvarai un zaudējumam, un pirmo divu vietu liktenis par 99 procentiem izšķiras pēdējā kārtā.

Austrālijai šodien nāksies iztikt bez pret Vāciju sarkano kartīti saņēmušā Tima Kehila, turpretī Ganai būtisku iztrūkumu nav. Bukmeikeri tieši viņus arī uzskata par mača favorītiem. "Ja, spēlējot šādā līmenī, kļūsti pašapmierināts, tas ir ļoti slikti un no tā mēs cenšamies izvairīties. Viņi (Austrālija, aut.) pēc sagrāves ļoti gribēs nospēlēt labi, bet arī mēs esam koncentrējušies un apņēmīgi," tāds komentārs no Ganas pussarga Stefana Apijas, kas liek domāt, ka "Melnās zvaigznes" būs maksimāli koncentrējušās mačam un ir apņēmības pilnas izcīnīt trīs punktus.

Šis mačs būs jubilejas – šī būs 100. reize, kad Pasaules kausā laukumā iziet Āfrikas izlase. Vai tā noslēgsies ar Āfrikas komandas uzvaru un Ganas vietu 1/8 finālā, varēs redzēt sākot no 17:00. Spēle notiek "Royal Bafokeng" stadionā Rustenburgā.

Izmantotie resursi:
fifa.com

1 2 46 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2010-06-19 10:10, pirms 14 gadiem
par oranzajiem un Ganu
Slēpts komentārs: Garaiņu Andrejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +78 [+] [-]

, 2010-06-19 10:22, pirms 14 gadiem
Šodien prieks atkal skatīties jaunās spēles ar vuvuzelas skaņām. Tas ir kaut kas īpašs. Tā ir sargājama tradīcija, kas radusies jau 21. gs. Tiešām daudz ievērojamāka par gadsimtiem senajiem afrikāņu bumgu ritmiem, angļu un brazīļu fanu dziedāšanu. Tām vajadzētu pilnībā pārņemt mūsdienu futbolu. Vuvuzelas parāda, ka mūsu nākotne slēpjas plastmasas izstrādājumos, kurus masveidā ražo Ķīnā. Mēs tiešām varam atbalstīt to ražošanu. Tagad futbolu kaut kas vienos vienmēr. Būs vienalga, vai Messi apspēlējot visu pretinieka komandu gūs skaistākos vārtus futbola vēsturē, vai Cristiano Ronaldo veiks viltīgu simulāciju soda laukumā, ko nemana tiesneši, vai Ziemeļkoreja saliedēti pārspēs Kotdivuāru, mēs vienmēr dzirdēsim vuvuzelu skaņu, nevis attiecīgi nevajadzīgas prieka emocijas, svilpšanu vai apbrīnu tribīnēs. Es jūtu, ka visi atbalsta šīs skaņas neatkārtojamību. Tāpēc FIFA nav vajadzības vienkārši veikt kaut nelielu aptauju viņu mājaslapā par to aizliegšanu, jo tāpat ir skaidrs, ka mēs visi tās mīlam.
Mani pārņems prieks, ka dienas vai vakara spēli sagaidot vēl ne reizi nav atskanējuši komentētāja vārdi: "Labs prāts jūsmājās, tūlīt sāksies ilgi gaidītā spēle šajā lieliskajā atmosfērā". Tie taču ir tikai nevajadzīgi teksti, kas tikai kavē mani atkal izdzirdēt taurītes.
Liela daļa taču apgalvo, ka vuvuzelas man "netraucē", "esmu jau pieradis". Tas nekas, ka man netraucē arī kaķu ņaudēšana kopošanās laikā un no futbola stadiona es gaidu kaut ko vairāk par "netraucējošu skaņu".
Kāda likteņa ironija. Bet ceru uz interesantu futbolu visu komandu izpildījumā. Varbūt pūtēji uz turnīra beigām arī pieklusīs.

  -4 [+] [-]

, 2010-06-19 10:24, pirms 14 gadiem
Par Ganu!

  -4 [+] [-]

, 2010-06-19 10:36, pirms 14 gadiem
shodien veel viens paarsteigums...Japaana uzvar Niiderlandi

     [+] [-]

, 2010-06-19 10:50, pirms 14 gadiem
Bļ. es labāk neteikšu, ko es domāju par turnīra organizatoru spīdošo domu ielikt priekšpusdienā abas pirmās NED apakšgrupas spēles
Slēpts komentārs: laurix123

 +22 [+] [-]

, 2010-06-19 10:58, pirms 14 gadiem
laurix123 rakstīja: NED vs Japana 3:0
Gana vs Australija 2:1
Kameruna vs Danija 1:1

TAS IR TIKAI MANAS DOMAS PAR SODIENU.Lai veicas visam
Varbūt tas ir tikai tavs toķiks

  +8 [+] [-]

, 2010-06-19 11:01, pirms 14 gadiem
maarels9 rakstīja: shodien veel viens paarsteigums...Japaana uzvar Niiderlandi
nedomaju vis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-06-19 13:13, pirms 14 gadiem
crasher789 rakstīja: Šodien prieks atkal skatīties jaunās spēles ar vuvuzelas skaņām. Tas ir kaut kas īpašs. Tā ir sargājama tradīcija, kas radusies jau 21. gs. Tiešām daudz ievērojamāka par gadsimtiem senajiem afrikāņu bumgu ritmiem, angļu un brazīļu fanu dziedāšanu. Tām vajadzētu pilnībā pārņemt mūsdienu futbolu. Vuvuzelas parāda, ka mūsu nākotne slēpjas plastmasas izstrādājumos, kurus masveidā ražo Ķīnā. Mēs tiešām varam atbalstīt to ražošanu. Tagad futbolu kaut kas vienos vienmēr. Būs vienalga, vai Messi apspēlējot visu pretinieka komandu gūs skaistākos vārtus futbola vēsturē, vai Cristiano Ronaldo veiks viltīgu simulāciju soda laukumā, ko nemana tiesneši, vai Ziemeļkoreja saliedēti pārspēs Kotdivuāru, mēs vienmēr dzirdēsim vuvuzelu skaņu, nevis attiecīgi nevajadzīgas prieka emocijas, svilpšanu vai apbrīnu tribīnēs. Es jūtu, ka visi atbalsta šīs skaņas neatkārtojamību. Tāpēc FIFA nav vajadzības vienkārši veikt kaut nelielu aptauju viņu mājaslapā par to aizliegšanu, jo tāpat ir skaidrs, ka mēs visi tās mīlam.
Mani pārņems prieks, ka dienas vai vakara spēli sagaidot vēl ne reizi nav atskanējuši komentētāja vārdi: "Labs prāts jūsmājās, tūlīt sāksies ilgi gaidītā spēle šajā lieliskajā atmosfērā". Tie taču ir tikai nevajadzīgi teksti, kas tikai kavē mani atkal izdzirdēt taurītes.
Liela daļa taču apgalvo, ka vuvuzelas man "netraucē", "esmu jau pieradis". Tas nekas, ka man netraucē arī kaķu ņaudēšana kopošanās laikā un no futbola stadiona es gaidu kaut ko vairāk par "netraucējošu skaņu".
Kāda likteņa ironija. Bet ceru uz interesantu futbolu visu komandu izpildījumā. Varbūt pūtēji uz turnīra beigām arī pieklusīs.
Tu laikam esi uz nervu sabrukuma sliekšņa

  +3 [+] [-]

, 2010-06-19 13:17, pirms 14 gadiem
kristaps24 rakstīja: Tu laikam esi uz nervu sabrukuma sliekšņa
Nē, es vienkārši atklāju realitāti. Riebjas tāda netaisnība.

     [+] [-]

, 2010-06-19 13:53, pirms 14 gadiem
Kur šo varētu netā redzēt, jo dēļ dažiem pī, šodien ir darba diena.. nevaru izturēt, ka varētu neredzēt savu favorītu otro spēli pēc kārtas..

     [+] [-]

, 2010-06-19 14:29, pirms 14 gadiem
kluchux rakstīja: Kur šo varētu netā redzēt, jo dēļ dažiem pī, šodien ir darba diena.. nevaru izturēt, ka varētu neredzēt savu favorītu otro spēli pēc kārtas..
Live stream:
fromsport.com: Watch Football online
un teksta rezhiimaa:
fifa.com: FIFA.com - Netherlands-Japan - The matches of...

  +3 [+] [-]

, 2010-06-19 14:34, pirms 14 gadiem
Šodien Nīderlande izskatās aktīvāka.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-19 14:54, pirms 14 gadiem
aktivaaka varbut ari izskataas, bet bistamu momentu nav. Tik tada bumbosanaas laukuma vidusdalaa..

  +3 [+] [-]

, 2010-06-19 14:57, pirms 14 gadiem
Njā spēles sākums bija cerīgāks, tagad kaut ko bumbojas pārāk savā laukuma pusē.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-19 15:03, pirms 14 gadiem
tikot sapratu ka biju aizmidzis uz 10 min normali no gandriz pretinieku soda laukuma atdot piespeli savam vartsargam

  +3 [+] [-]

, 2010-06-19 15:03, pirms 14 gadiem
vatsons2008 rakstīja: tikot sapratu ka biju aizmidzis uz 10 min normali no gandriz pretinieku soda laukuma atdot piespeli savam vartsargam
Dienas moments pagaidām

  +5 [+] [-]

, 2010-06-19 15:04, pirms 14 gadiem
crasher789 rakstīja: Šodien prieks atkal skatīties jaunās spēles ar vuvuzelas skaņām. Tas ir kaut kas īpašs. Tā ir sargājama tradīcija, kas radusies jau 21. gs. Tiešām daudz ievērojamāka par gadsimtiem senajiem afrikāņu bumgu ritmiem, angļu un brazīļu fanu dziedāšanu. Tām vajadzētu pilnībā pārņemt mūsdienu futbolu. Vuvuzelas parāda, ka mūsu nākotne slēpjas plastmasas izstrādājumos, kurus masveidā ražo Ķīnā. Mēs tiešām varam atbalstīt to ražošanu. Tagad futbolu kaut kas vienos vienmēr. Būs vienalga, vai Messi apspēlējot visu pretinieka komandu gūs skaistākos vārtus futbola vēsturē, vai Cristiano Ronaldo veiks viltīgu simulāciju soda laukumā, ko nemana tiesneši, vai Ziemeļkoreja saliedēti pārspēs Kotdivuāru, mēs vienmēr dzirdēsim vuvuzelu skaņu, nevis attiecīgi nevajadzīgas prieka emocijas, svilpšanu vai apbrīnu tribīnēs. Es jūtu, ka visi atbalsta šīs skaņas neatkārtojamību. Tāpēc FIFA nav vajadzības vienkārši veikt kaut nelielu aptauju viņu mājaslapā par to aizliegšanu, jo tāpat ir skaidrs, ka mēs visi tās mīlam.
Mani pārņems prieks, ka dienas vai vakara spēli sagaidot vēl ne reizi nav atskanējuši komentētāja vārdi: "Labs prāts jūsmājās, tūlīt sāksies ilgi gaidītā spēle šajā lieliskajā atmosfērā". Tie taču ir tikai nevajadzīgi teksti, kas tikai kavē mani atkal izdzirdēt taurītes.
Liela daļa taču apgalvo, ka vuvuzelas man "netraucē", "esmu jau pieradis". Tas nekas, ka man netraucē arī kaķu ņaudēšana kopošanās laikā un no futbola stadiona es gaidu kaut ko vairāk par "netraucējošu skaņu".
Kāda likteņa ironija. Bet ceru uz interesantu futbolu visu komandu izpildījumā. Varbūt pūtēji uz turnīra beigām arī pieklusīs.
Chaks Noriss visu nokartos
';

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:08, pirms 14 gadiem
Bezzobaini pagaidām Nīderlande spēlē.

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:12, pirms 14 gadiem
esmu par niderlandi un ganu - divas perspektivas komandas nevis kaa anglija kur visi teelo lielos krutos bet pashi nevar apspeeleet pat alžiiriju. domaaju ja speeleetu latvija pret alžiiriju domaaju ka muuseejie vineetu!

  +5 [+] [-]

, 2010-06-19 15:14, pirms 14 gadiem
Te gadījumā treniņu nerāda???

  +6 [+] [-]

, 2010-06-19 15:15, pirms 14 gadiem
viss sleedzu araa, neinteresantaka spele ever

  -2 [+] [-]

, 2010-06-19 15:16, pirms 14 gadiem
vatsons2008 rakstīja: Te gadījumā treniņu nerāda???
hz, programmā jāpaskatās

  +4 [+] [-]

, 2010-06-19 15:17, pirms 14 gadiem
pusdienu treninsh beidzies pec 15 min saksies speele - Vismaz es taa ceru !!!

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:21, pirms 14 gadiem
tas jau Niderlandes stilaa visos chempjos tik atspeeleet atpakal aizsargiem..cerams Japaana 1 ieblieziis un oranzie saaks kusteeties

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:22, pirms 14 gadiem
KENDYL rakstīja: esmu par niderlandi un ganu - divas perspektivas komandas nevis kaa anglija kur visi teelo lielos krutos bet pashi nevar apspeeleet pat alžiiriju. domaaju ja speeleetu latvija pret alžiiriju domaaju ka muuseejie vineetu!
Nu veciit zini, pirmajaa puslaikaa Niiderlande bija taadi pashi nulles kaa vakar anglji, visu puslaiku praktiski saspeeleejas savaa aizsardziibas zonaa, tas futbols bet parodija

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:30, pirms 14 gadiem
tas nav futbols bet parodija

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:39, pirms 14 gadiem
Jaaaaaaaaaaaaa 1:0

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:40, pirms 14 gadiem
Holandieshi skuutie..

     [+] [-]

, 2010-06-19 15:42, pirms 14 gadiem
Haļava
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-19 15:44, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Kas iesita?
Japāņu vārtsargs
1 2 46 komentāri