Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

3. grupa: Polijā izšķirsies Slovākijas un Slovēnijas liktenis

Andris Liepa
Andris Liepa

3. grupa: Polijā izšķirsies Slovākijas un Slovēnijas liktenis
Slovēņi uzvarēja Slovākijā, bet vai ar to pietiks?
Foto: AFP

Šodien Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Eiropas zonā notiks pēdējās grupu turnīra spēles. 3. grupā izšķirsies 1. un 2. vietas liktenis – uz tām pretendē Slovākija un Slovēnija. Galvenie notikumi acīmredzot risināsies Polijā.

Uzreiz jāsaka, ka atšķirībā no citiem kvalifikācijas turnīriem šajā pirms pēdējās spēļu dienas atlicis pārsteidzoši maz neskaidrību. Piecās no deviņām grupām jau ir skaidri gan 1., gan 2. vietu ieguvēji, bet vēl trīs grupās viss ir skaidrs par 95% un atlicis tikai likvidēt teorētiskās iespējamības. Nu tad, lūk – tikai vienā grupā ir īstena intriga. Runa ir par 3. grupu, kurā par 1. vietu sacenšas Slovākija un Slovēnija.

Slovākija visu varēja izšķirt sestdien, kad uzņēma tiešo pretinieci Slovēniju. Slovākiem mājās pietika ar neizšķirtu, lai garantētu sev 1. vietu un debiju Pasaules kausa finālturnīra. Tomēr nekā – mača otrajā pusē slovēņi guva divus vārtus un saglabāja šajā grupā intrigu līdz pēdējam. Kas tagad? Slovākija saglabā divu punktu pārsvaru pār Slovēniju, tomēr slovēņiem ir diezgan reālas iespējas izraut 1. vietu. Pašai Slovēnijai šodien viesos jāspēlē izbraukumā ar Sanmarīno, un reti kurš šaubās, ka pundurvalstiņa tiks uzvarēta. Ja tā notiek, tad Slovākiju no 1. vietas zaudēšanas var glābt tikai un vienīgi uzvara Polijā.

Poļi, kuriem vairs nav pat teorētisku cerību, mājas spēli aizvadīs Hožuvā. Polijā visi ir sašutuši par tās izlases sniegumu (pēc izlozes par vienīgo konkurenti tika uzskatīta Čehija, bet šobrīd poļiem pirmspēdējā vieta grupā...) un no 43 tūkstošiem biļešu pārdoti vien deviņi tūkstoši, no kuriem vairāk nekā tūkstoti iegādājušies slovāku fani. Protams, vēl ir laiks, bet izskatās, ka stadions būs pustukšs – poļu līdzjutēji tādā veidā izrāda savu protestu. Līdzšinējā Polijas – Slovākijas dueļu vēsture liecina, ka ir pilnīgs līdzsvars – katrai pa divām uzvarām un vēl viens neizšķirts. Interesanti, ka šovakar pēc vairāk nekā trīs gadu pārtraukuma Polijas vārtos stāsies Madrides „Real” rezervists Ježi Dudeks. Slovāki, kuriem šis mačs būs uz dzīvību vai nāvi, cerēs uz savām lielākajām zvaigznēm – uzbrukumā uz Robertu Viteku („Lille”), vidū uz Mareku Hamšiku („Napoli”), aizsardzībā uz Martinu Škrtelu („Liverpool”), bet vārtos viesiem stāvēs Jans Muha, kurš ikdienā pārstāv... Varšavas „Legia”. Starp citu, Viteks pēc zaudējuma slovēņiem apsolījis, ka Slovākija saņemsies un iekļūs finālturnīrā.

Protams, Slovākijas un Slovēnijas sāncensības zaudētāja (2. vietā palikusī komanda) joprojām saglabās cerības, jo varēs piedalīties „play-off”, taču jāņem vērā, ka tad nāksies būt neizsēto komandu vidū un pretī stāsies Krievija, Francija, Portugāle vai Grieķija (pēdējām divām gan vēl jānokārto formulitātes), kas nesola lielas izredzes... Vēl noslēgumā jāpiebilst, ka, ja notiek brīnums, un Slovēnija neuzvar Sanmarīno, tad 1. vieta, protams, tiek Slovākijai, bet 2. vietu var izraut šī atlases cikla neveiksminiece Čehija, kurai tādā gadījumā šodien savā laukumā jāuzvar Ziemeļīrija.

3. grupas tabula pirms pēdējās spēļu dienas

VIzlaseSVAP
1.Slovākija9+1119
2.Slovēnija9+1117
3.Čehija9+1115
4.Ziemeļīrija9+414
5.Polija9+611
6.Sanmarīno9-430

  +4 [+] [-]

, 2009-10-14 10:16, pirms 15 gadiem
Saka ka daudzās eiropas valstīs būs sniega vētra. Tas varētu radīt pamatu daudziem pārsteigumiem

     [+] [-]

, 2009-10-14 10:23, pirms 15 gadiem
mjaa.. shitaa arii vareetu buut mega speele

     [+] [-]

, 2009-10-14 10:31, pirms 15 gadiem
ari diezgan vāja grupa!

     [+] [-]

, 2009-10-14 11:07, pirms 15 gadiem
Easton77 rakstīja: ari diezgan vāja grupa!
nu nez nez.... uzskatu pa bik spēcīgāka pa mūsu grupu toč ir papēti viņiem sastāvus

     [+] [-]

, 2009-10-14 11:19, pirms 15 gadiem
Ja ne vaja, tad samera vienlidziga grupa.

     [+] [-]

, 2009-10-14 11:48, pirms 15 gadiem
un ja nu tomēr beigas Grieķijas vietā tur nāktos redzēt Latvijas vārdu

     [+] [-]

, 2009-10-14 16:26, pirms 15 gadiem
Čehijas avīze "Blesk" sola vienu miljonu kronu (27 100 latu) Sanmarīno futbola izlasei, ja tā spēs trešdien pieveikt Slovēnijas valstsvienību un palīdzēs čehiem finišēt otrajā vietā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas grupā.
Sanmarīno izlases kapteinis Andijs Selva avīzes piedāvājumu nosauca par interesantu. "Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu, taču mūsu lielākā problēma ir tā, ka mēs ļoti reti gūstam vārtus," viņš teica.
diena.lv: Čehijas avīze sola miljonu Sanmarīno futbola...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja