Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Vebs: ''Finālmača divas stundas bija visgrūtākās manā karjerā''

Vebs: ''Finālmača divas stundas bija visgrūtākās manā karjerā''
Hovards Vebs parāda dzeltono kartīti Robinam van Persijam
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas tiesnesis Hovards Vebs, kurš tiesāja Pasaules kausa finālspēli starp Nīderlandes un Spānijas izlasēm, atklāja, ka tās bija viņa karjeras divas grūtākās stundas.

Šī bija pati atbildīgākā spēle, ko nācies tiesāt 39 gadus vecajam arbitram, un nevarētu teikt, ka arī vienkāršākā. Spēles laikā galvenais tiesnesis fiksēja 47 noteikumu pārkāpumus un parādīja 14 dzeltenās kartītes, kas ir Pasaules kausa finālturnīru rekords, kā arī vienu sarkano kartīti. Pēc spēles tiesnesis tika ļoti daudz kritizēts gan no Nīderlandes izlases spēlētājiem, gan citām izlasei tuvu stāvošām personām.

Tomēr visvairāk pēc finālspēles tika runāts par Nīderlandes izlases pussarga Naidžela de Jonga spērienu Alonso krūtīs, par kuru nīderlandietis saņēma tikai dzelteno kartīti. Šis kungfu paņēmiens jau ticis nodēvēts par vienu no briesmīgākajiem futbola vēsturē. Pats Šabi Alonso atzina, ka sāpes jūt joprojām (iespējams, spēlētājam ir lauzta riba).

Vebs vakardien visu dienu pavadīja atpūšoties FIFA oficiālajā bāzē Pretorijā. ''Finālmača divas stundas bija visgrūtākās manā karjerā. Esmu fiziski un emocionāli iztukšots. Ļoti palīdzēja FIFA ar savu atbalstu ne tikai pirms un pēc fināla, bet gan visā turnīrā,'' izteicās Vebs, kā arī piebilda, ka Londonā atgriezīsies nākamās nedēļas sākumā un tad ies pelnītā atpūtā līdz jaunajai (2010./2011.) Premjerlīgas sezonai.

Izmantotie resursi:
goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +91 [+] [-]

, 2010-07-13 17:45, pirms 14 gadiem
Tiesnesis bija zaijebiss. Viss korekti un konstanti visas speeles gaitaa. Neuzravaas uz izmisuma kritieniem un nekadas stulbas pendeles neiedeva, visi kas bija pelnijushi arii dabuuja savas dzeltenaas. Par speerienu krutiis.. - tas bija patiesham kung-fu panda stilaa..

 +30 [+] [-]

, 2010-07-13 17:47, pirms 14 gadiem
Kreipāns vēl mača sākumā saka, nu jā Vebs parāda ka vaļības šaj spēlē nebūs. Vēlāk sekoja Robena izaicinošais sitiens pēc svilpes, Van bomela šļūciens kājās un vēl čupa izgajienu, kur beigās visamz 3 spēlētājiem vajadzēja noiet speli nepabeigušiem.
Slēpts komentārs: pūce

 +10 [+] [-]

, 2010-07-13 17:55, pirms 14 gadiem
staigule rakstīja: Tiesnesis bija zaijebiss. Viss korekti un konstanti visas speeles gaitaa. Neuzravaas uz izmisuma kritieniem un nekadas stulbas pendeles neiedeva, visi kas bija pelnijushi arii dabuuja savas dzeltenaas. Par speerienu krutiis.. - tas bija patiesham kung-fu panda stilaa..
Sadeva visiem, kam vajadzēja? Tās gan ir muļķības, jo Vebs nenormāli bieži rupjības izlikās nemanām. Var saprast Veba vēlmi nedot sarkanās, jo tad viņš izšķirtu fināla likteni (Nīderlande pilnīgi mierīgi puslaiku varēja pabeigt deviņu vīru sastāvā), tomēr konsekvences gan pietrūka - citur par vienu pārkāpumu bija dzeltenā, citur par daudz rupjāku un netīrāku - nekā.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-13 17:56, pirms 14 gadiem
bet kļūdijās ka papildlaikā acimredzamu stūri neiedeva sist Nīderlandei, kura pēc tam uzreiz arī zaudēja vienīgos vārtus

 +11 [+] [-]

, 2010-07-13 17:57, pirms 14 gadiem
staigule rakstīja: Tiesnesis bija zaijebiss. Viss korekti un konstanti visas speeles gaitaa. Neuzravaas uz izmisuma kritieniem un nekadas stulbas pendeles neiedeva, visi kas bija pelnijushi arii dabuuja savas dzeltenaas. Par speerienu krutiis.. - tas bija patiesham kung-fu panda stilaa..
youtube.com: YouTube
- THIS IS SPARTA! Karate Kick to...


THIS IS SPARTAAAA!!!!

 +16 [+] [-]

, 2010-07-13 18:01, pirms 14 gadiem
gitana rakstīja: bet kļūdijās ka papildlaikā acimredzamu stūri neiedeva sist Nīderlandei, kura pēc tam uzreiz arī zaudēja vienīgos vārtus
Tas stūris noteikti izšķīra spēles likteni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-13 18:23, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: nemīz pirms tam varēja iedot sarkano robenam un pirmajā puslaikā bommelam
Un Iniestam par simulāciju
Slēpts komentārs: chubaki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2010-07-13 19:07, pirms 14 gadiem
Pie De Jonga paņēmiena nedaudz aizrāvās elpa, jo zinu, kādi ir futbola buči un, ja ar tādiem trāpa pa saulīti, tas var beigties ļoti ļoti slikti. Bet, ja Vebs būtu iedevis sarkano jau tad, viņu vnk noraktu žurnālisti utt. Labi notiesāja, parādīja, ka ir viens no labākajiem soģiem pasaulē.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-13 19:45, pirms 14 gadiem
shkura rakstīja: Pie De Jonga paņēmiena nedaudz aizrāvās elpa, jo zinu, kādi ir futbola buči un, ja ar tādiem trāpa pa saulīti, tas var beigties ļoti ļoti slikti. Bet, ja Vebs būtu iedevis sarkano jau tad, viņu vnk noraktu žurnālisti utt. Labi notiesāja, parādīja, ka ir viens no labākajiem soģiem pasaulē.
nenoraktu gan.. sarkanā būtu ĻOTI pelnīta, vienīgais Vebam grūti bija pateikt uzreiz cik ļoti nopietns pārkāpums tas bija.. ja tā būtu parasta kāda līgas spēle, tad varu likt galvu ķīlā, ka būtu sarkanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-07-13 20:35, pirms 14 gadiem
Ja jūs sakāt, ka viņš VISU izdarīja pareizi, tad vai nu jūs esat idioti, vai arī krietni pārspīlējat. Mani arī apmierināja viņa tiesāšana, patiešām, bet kļūdas bija (un ne jau maz) un konsekvences arī pietrūka. Heitinga dabū otru dzelteno, kamēr Pujols neko?! Kamon... Un, ja tas karate sitiens nav sarkanās vērts, es esmu Marija Antuanete!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-13 22:24, pirms 14 gadiem
shkura rakstīja: Pie De Jonga paņēmiena nedaudz aizrāvās elpa, jo zinu, kādi ir futbola buči un, ja ar tādiem trāpa pa saulīti, tas var beigties ļoti ļoti slikti. Bet, ja Vebs būtu iedevis sarkano jau tad, viņu vnk noraktu žurnālisti utt. Labi notiesāja, parādīja, ka ir viens no labākajiem soģiem pasaulē.
Plikpauris P.Kolina labākais zheel,ka shis pensijaa!

     [+] [-]

, 2010-07-13 22:39, pirms 14 gadiem
Tā i nesapratu par to spērienu krūtīs-kuri tad īsti cepās?Vai vainīgo holandiešu fani (aiz rūgtuma par zaudējumu un par to,ka iedeva dzelteno plāksteri), vai laimīgie par Spānijas uzvaru fani (kuriem vēl ar uzvaru par maz,ja nav nokritizēts tiesnesis,kurš tik tiešām tiesāja objektīvi)???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-07-14 00:10, pirms 14 gadiem
Ja viss būtu bijis tik nenormāli skaisti un pareizi, tad arī te neviens vairs sen neceptos. Pēc gandrīz visiem ''briesmīgi rupjajiem'' savainojumiem visi spāņi pēc 5 sekundēm aizskrēja tālāk (izņemot spērienu krūtīs (kurš gan nebija tik tīšs, kā to daudzi mēģina saskatīt, protams, vajadzēja pacensties biški ievilkt to kāju, jebkurā gadījumā pārkāpums bija) un Torresa savainojumu (kam nebija sakara ar holandiešiem). Un nevajag te muldēt, ka, ja tiesnesis nebūtu spēles sākumā iedevis uzreiz dzeltenās, tad visi nabaga spāņi pēc 10 minūtēm būtu ar salauztām kājām. Tieši Vebs radīja to neadekvāti nervozo gaisotni, kura pārvērtās vienā vienīgā simulēšanā no abām pusēm, jo abas komandas taču ''piemērojās tiesnesim''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-14 01:20, pirms 14 gadiem
machumbi rakstīja: Nekā tāda pārmetoša tev neteikšu, bet mēģināšu paskaidrot tā normāli..

Lielā ātrumā skrienot, knapi vajg pieskarties lai izjauktu līdzsvaru un kājas sāktu neklausīt, ja esi futbolu spēlējis, tad tev tas tākā būtu jāzin, kā arī hokejā tā ir un vēl daudzos, daudzos sporta veidos..

Mazākā saskarsme noved pie klupiena, protams, ka viņi tur saķer kāju un sāk tur vārtīties tas arī jāmāk..

Kad iešļūc kājās ar bučiem nekas patīkams nav, man vēl aizvien ir rētas kājās, kaut vai vārtsargs esmu, bet mači bija pirms 3im nedēļām...
Un? Tev nav gadījies redzēt nevienu spēli, kurā tiesnesis ir lojālāks pret kontaktiem? Kas tad notiek? Notiek tas, ka samazinās TĪŠĀ skriešana uz kontaktu, kājās. Piemērs no basketbola- ja kādam ir 3 vai 4 piezīmes, parasti pretinieks to cenšas izmantot, lienot viņam virsū, zinādams, ka īsti aizstāvēties tas vairs nevar. Attiecīgi futbolā, ja tiesā tiesnesis lakstīgala un ir jau labi izdalītas kartes, priekšrocība parādās tādām komandām kā Portugāle, Spānija, t.i. tiem, kas labi māk krist arī pie ļoti nelieliem kontaktiem.
Par to sāpēšanu - jā, sāp daudzos sporta veidos. Es 8 gadus trenējos karatē, un treniņos visai bieži sanāk iespert ar kāju elkonī. Sajūta neko jau, bet, ja treniņā kāds no tā sāktu vārtīties pa zemi kliegdams, nūū zini...viņu tā kā sāktu mazliet necienīt. Nemaz nerunājot par kādiem 300 pietupieniem vai 100 atspiedieniem.

     [+] [-]

, 2010-07-14 09:23, pirms 14 gadiem
Daži te ir tādi idioti gudri d.irš un viss. Pamēģiniet labāk kaut reizi paņemt svilpi mutē un paši kaut ko notiesāt. Idioti!!!

  -2 [+] [-]

, 2010-07-14 10:17, pirms 14 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Un Iniestam par simulāciju
driizaak viljam

     [+] [-]

, 2010-07-14 14:36, pirms 14 gadiem
ko šitais britu p!darass vēl muti virina. Ja reiz būtu brīdinājumus izrakstījis vienādi par vienādiem pārkāpumiem, tad vēl neko nevarētu pārmest. Bet acīmredzami nekompetents tiesnesis, kas nespēj saskatīt bumbas skārienu pret "mūrī" stāvošiem spēlētājiem un stūra sitiens netiek nozīmēts .. aizmugures stāvokļa došana un nedošana n-tās epizodēs .. Britu futbols kā jau ierasts bija vājāks, nekā gaidīts, toties britu tiesnesis izrādījās galvā izp!sts āzis. Emocionāli iztukšotā miskaste ..