Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

FIFA: ''Pasaules kausa tiesāšana norit veiksmīgi''

FIFA: ''Pasaules kausa tiesāšana norit veiksmīgi''
Hosē Maria Garsija-Aranda
Foto: AP/Scanpix

Oficiālās FIFA amatpersonas, kas atbild par spēļu tiesāšanas uzraudzīšanu pavēstījušas, ka Pasaules kausa izcīņa tiek tiesāta ļoti veiksmīgi, neskatoties uz kļūdām dažās spēlēs.

Par spīti sūdzībām par rupjajām tiesnešu kļūdām, kuras mainījušas vairāku spēļu iznākumus, FIFA paziņojusi, ka Pasaules kausa izcīņas tiesāšana ir visaugstākajā līmenī. Spāņu tiesnesis Hosē Maria Garsija-Aranda paziņojis, ka izanalizējot iepriekšējās 62 spēles, atklājies, ka tiesneši savus lēmumus izdarījuši pareizi 96% gadījumu. "Šis ir liels panākums. Mums jāatzīst, ka tas nav viedoklis, bet gan oficiāli fakti. Tiesāšana šajā Pasaules kausa izcīņā ir vairāk nekā augstā līmenī," pavēstīja spāņu soģis. FIFA paziņoja, ka tiesneši pieļāvuši kļūdas tikai dažās spēlēs. Aizstāvot savus amata brāļus, Garsija-Aranda paziņoja: "Mēs necenšamies slēpt savas kļūdas, vienalga, vai tās bija nozīmīgas, vai nē."

Arī Pasaules kausa izcīņas fināla spēles tiesnesis anglis Hovards Vebs dalījies savās pārdomās par šo situāciju: "Nav nozīmes mums šeit atrasties un teikt, ka tiesneši visu ir paveikuši perfekti. Tā nav, kļūdas ir bijušas un bez tām neiztikt. Jānorāda, ka lielā daudzumā strīdīgo momentu lēmums ir bijis pieņemts pareizi."

Pasaules kausa izcīņas tiesnešu brigāde tika asi kritizēta pēc vairākām ļoti rupjām kļūdām. Grupu turnīra spēlē ASV izlasei neieskaitīja godīgi gūtus vārtus spēlē pret Slovēniju, Brazīlijas izlases spēlē pret Kotdivuāru Luiss Fabiano guva vārtus spēlējot ar roku, bet tajā pašā spēlē Kakā tika noraidīts no laukuma, netīšām saskrienoties ar pretinieku komandas spēlētāju.

Eļļu ugunij pielēja, iespējams, visrupjākā kļūda visā turnīrā, kad astotdaļfināla spēlē starp Angliju un Vāciju netika ieskaitīti Anglijas izlases gūtie vārti. Pēc šīs spēles FIFA apsolīja vēlreiz izskatīt iespēju ieviest jaunu tehnoloģiju, kas ziņotu, ja bumba būtu pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

Itāļu tiesnesis Roberto Roseti atkāpies no amata pirms laika, lai nebūtu jāatbild par pieļauto kļūdu Argentīnas spēlē pret Meksiku, kad Argentīnas izlase guva pirmos vārtus, Argentīnas izlases uzbrucējam Tevezam atrodoties aizmugures stāvoklī.

Izmantotie resursi:
espn.go.com