Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

6. un 9. grupa: Anglija, Ukraina un Nīderlande lūkos uzvarēt

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

6. un 9. grupa: Anglija, Ukraina un Nīderlande lūkos uzvarēt
Fabio Kapello
Foto: AP

Šodien 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas 6. un 9. grupā kopumā tiks aizvadītas četras spēles. Trīs mačos ir izteiktas favorītes - Anglijas, Ukrainas un Nīderlandes futbola izlases.

6. grupa: Anglija perfekta, Ukraina kļūdīties nedrīkst

6. grupas neapstrīdamā līdere Anglija ir viena no trim komandām (vēl arī Spānija un Nīderlande), kurām šajā atlases ciklā ir tikai uzvaras. Var redzēt, ka Anglija ir mācijusies no kļūdām Euro2008 kvalifikācijas turnīrā (netika uz finālturnīru), un itāļu speciālista Fabio Kapello vadībā spēlē nevainojami. Anglija visā Eiropas zonā guvusi visvairāk vārtu (20, bet ar 18 seko Vācija, Bosnija un Hercegovina un Polija), un šodien šajā ziņā var vēl pamatīgi atrauties, jo savā laukumā jāuzņem vājā Andora. Andorieši šajā ciklā savā laukumā spēlējuši cienīgi (katrā no trim mačiem zaudēts tikai ar diviem vārtiem, pie tam tieši ar Angliju bija 0:0 pēc 1. puslaika, beigās 0:2), taču izbraukumā gājis skumjāk, un trīs spēles zaudētas ar kopējo vārtu attiecību 1:12. Nupat sestdien bija 1:5 Grodņā pret Baltkrieviju. Angļiem savainots Rio Ferdinands, taču skaidrs, ka diez vai tas kaut kā ietekmēs rezultātu. Kapello acīmredzot ir ļoti pārliecināts par uzvaru (un pamats tam ir), jo pat apsver iespēju pret Andoru atpūtināt Deividu Bekhemu, Glenu Džonsonu un/vai Emilu Heskiju, kuru kontā ir pa vienai dzeltenai kartītei. Ja pret Andoru tiek nopelnīta vēl viena, tad jāizlaiž septembra mačs ar Horvātiju, ko treneris, protams, nevēlas. Katrā ziņā skaidrs, k a Anglija šodien, visticamāk, spers vēl vienu soli pretim 1. vietai un ceļazīmei uz DĀR.

No turnīra viedokļa otrs šīs grupas mačs Ukraina - Kazahstāna būs daudz svarīgāks. Ja par angļu uzvaru grupā neviens vairs nešaubās, tad 2. vieta vēl ir brīva, un uz to pretendē Horvātija, Ukraina, arī Baltkrievija. Ja šodien Ukraina savā laukumā uzvarēs Kazahstānu, tad punktu skaita ziņā panāks vicelīderus horvātus, un abām atliks aizvadīt pa četrām spēlēm. Ukraiņu četri mači šķiet vieglāki - divreiz ar Andoru, viesos ar Baltkrieviju, mājās ar Angliju, kamēr Horvātijai divreiz ar Baltkrieviju un izbraukumā ar Kazahstānu un Angliju. Horvātiem uzdevumu iekļūt finālturnīrā krietni atvieglotu šodienas ukraiņu klupiens, kurš gan ir visai maz ticams. Ukraiņiem galvenais uzdevums būs iesist - līdz šim piecās spēlēs tikai septiņi vārti, pie tam nevarēs palīdzēt savainojumu guvušais Andrijs Ševčenko.

9. grupa: Nīderlande spēlēs par prieku līdzjutējiem

Nīderlandes izlase ir uzvarējusi visās sešās spēlēs, un ir vienīgā Eiropas izlase, kas jau šobrīd garantējusi sev 1. vietu grupā un ceļazīmi uz finālturnīru DĀR. Tādējādi atlikušās divas spēles no turnīra viedokļa oranžajiem vairs nav svarīgas. Taču skaidrs, ka Nīderlandes izlase nebūs tā, kas necentīsies iepriecināt savus līdzjutējus. Šodien tiks uzņemta Norvēģija, un holandieši ir izteikti mača favorīti neskatoties pat uz to, ka norvēģiem punkti vajadzīgi kā ēst. Norvēģijai līdz šim četrās spēlēs trīs neizšķirti un zaudējums, kas īpašu optimismu nevieš. Ja vēl šodien tiks zaudēts Roterdamā, tad mērķis tikt 2. vietā grupā kļūs praktiski neaizsniedzams. Citā 9. grupas svarīgā mačā cīņā par 2. vietu Maķedonija uzņems Islandi.

6. grupa

VIzlaseSP
1.Anglija618
2.Horvātija611
3.Baltkrievija59
4.Ukraina58
5.Kazahstāna63
6.Andora60

9. grupa

VIzlaseSP
1.Nīderlande618
2.Skotija57
3.Islande64
4.Maķedonija54
5.Norvēģija43

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-10 00:17, pirms 15 gadiem
Noervēģija pamosties!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-10 00:24, pirms 15 gadiem
Nīderlande varētu kādu jauno izmēģināt, ja jau viss skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-10 00:40, pirms 15 gadiem
Nu NED laidiis Babelu un Hunteru, nu vismazs peec buutiiibas vajadzeetu!

ja nu vieniigi iespeeleet pirmo sastaavu, bet nu neredzu jeegu riskeet!

  -4 [+] [-]

, 2009-06-10 00:48, pirms 15 gadiem
Uzrakstiet kaut tikpat ietilpīgu arī par Somijas un Krievijas maču. Tā ir daudz nozīmīgāka spēle.

     [+] [-]

, 2009-06-10 02:42, pirms 15 gadiem
COME ON ENGLAND!

  -1 [+] [-]

, 2009-06-10 12:19, pirms 15 gadiem
to labdien
Par šo spēli pietiekoši daudz raksta krievu sporta mēdiji.Ja slimo pa Krieviju,ej viņu saitos un lasi.