Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Šodien Vācija – Argentīna, Francija - Spānija utt.

Andris Liepa
Andris Liepa

Šodien Vācija – Argentīna, Francija - Spānija utt.
Mihaels Ballaks preses konferencē pirms spēles ar Argentīnu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien visā pasaulē tiks aizvadītas vairāk nekā 30 pārbaudes spēles futbolā. Par gaidāmo Angolas – Latvijas spēkošanos vēstīsim atsevišķā materiālā, bet šoreiz piedāvājam nelielu ieskatu citās spēlēs.

Galvenā futbola līdzjutēju uzmanība tiks pievērsta futbola lielvalstu Vācijas (FIFA rangā 6.) un Argentīnas (8.) spēlei Minhenē, kā arī Francijas (7.) un Spānijas (1.) divcīņai Parīzē.

Vācija - Argentīna

Ja Minhenē lielākajai daļai svarīgākais būs šīs dienas mača iznākums, tad Vācijas trenerim Joahimam Lēvam īpaši svarīgi būs tikt skaidrībā ar vidējās līnijas izvēli PK finālturnīram. Par Mihaelu Ballaku un Bastianu Švainštaigeru šaubu nav, bet uz vēl sešām vietām pretendē veseli 13 spēlētāji. Tiesa, ļoti iespējams, ka tieši minētie divi centra pussargi uzsāks spēli sākumsastāvā. Pretējā nometnē Djego Maradona, kurš kopš 2008. gada novembra izlasē izmēģinājis jau vairāk nekā 100(!) spēlētāju, izsaucis Valteru Semjuelu, kurš izlasē nav bijis vairāk nekā četrus gadus. Pēdējos divos mačos pret Kostariku (3:2) un Jamaiku (2:1) Maradona izmantoja praktiski tikai Argentīnas čempionāta futbolistus, bet šoreiz pret Vāciju izlasē būs gandrīz tikai Eiropā spēlējošie.

Francija - Spānija

Tāpat varens mačs gaidāms starp Franciju un Spāniju. Spāņi Visentes del Boskes vadībā lūkos turpināt uzrādīt lieliskus rezultātus – kopš 2006. gada novembra Spānija uzvarējusi 41 no 44(!) spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Konfederāciju kausa izcīņā pret ASV. Panākumu vidū arī 1:0 uzvara pār savu šīs dienas pretinieci Franciju pirms triumfālā Euro2008. Francija aizvadīs pirmo spēli kopš bēdīgi slavenās Tjerī Anrī rokas spēles. Francijas sastāvā daudz savainojumu, kas dos iespēju sevi pierādīt kādu laiku izlasē nebijušajam Džibrilam Sisē („Panathinaikos”, 20 vārti 23 Grieķijas čempionāta spēlēs). Iespējams, nespēlēs nesen no savainojuma atlabušais Franks Riberī.

Nīderlande - ASV

Aizraujoša varētu būt arī Nīderlandes un ASV spēle Amsterdamā. Nupat tapis zināms, ka 57 gadus vecais holandiešu treneris Berts van Marveiks pagarinājis līgumu par izlases vadīšanu vēl uz diviem gadiem – līdz Euro2012 beigām. Iespējams, tas finālturnīra sakarā noņems nevajadzīgu spiedienu. Amerikāņi FIFA rangā ieņem 14. vietu un noteikti būs cienīgi pretinieki oranžajiem. Jāpiebilst, ka ASV ir ļoti spēcīgi pārbaudes spēļu pretinieki – tagad Nīderlande, vēlāk maijā arī Turcija un Čehija.

Itālija - Kamerūna

Itālija spēlēs ar Kamerūnu, un šajā spēlē Marčello Lipi eksperimentēs piespiedu kārtā, jo itāļus nomoka liels skaits savainojumu. Tā, piemēram, savainoto uzbrucēju Alberto Džilardino un Vinčenco Jakvintas vietā tiks iemēģināti Marko Boriello un Džampaolo Pacini. Lielas izmaiņas arī Kamerūnas izlasē, kura nesekmīgi startēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

Anglija – Ēģipte

Ambiciozā Fabio Kapello trenētā Anglija savā Vemblija stadionā uzņems pēdējo trīs Āfrikas Nāciju kausa izcīņu čempioni Ēģipti, kura, kā zināms, PK finālturnīram nav kvalificējusies. Angļi lielāko traci sacēluši par kapteiņa nomaiņu (jau esam ziņojuši par grēkāzi Džonu Teriju) – šodien kapteinis būs Stīvens Džerards. Veins Rūnijs, kurš šodien visdrīzāk spēlēs par spīti mikrosavainojumam, pat palūdzis angļu līdzjutējiem neizsvilpt Teriju. Kopā ar Rūniju uzbrukuma smailē varētu spēlēt Žermains Defo, kuram arīdzan neliels savainojums.

Latvijas pretinieku spēles

Jau šī gada septembrī Latvijas izlase uzsāks EURO2012 kvalifikācijas turnīru. Kamēr mūsējie spēlēs Angolā, arī mūsu pretinieces aizvadīs pārbaudes mačus. PK finālturnīram nekvalificējusies Horvātijas izlase izbraukumā cīnīsies ar Beļģiju. Grieķija uzņems pēdējos gados bālu sniegumu rādošo Senegālu (FIFA rangā tikai 91. vieta). Izraēla viesos spēkosies ar Rumāniju. Gruzija uzņems mūsu kaimiņu igauņu futbolistus, bet Malta savā laukumā spēlēs ar Somiju.

Pārbaudes spēļu saraksts

Spēle
Mozambika - Botsvana
Zimbabve - Malavi
Armēnija - Baltkrievija
Maķedonija - Melnkalne
Kipra - Islande
Kotdivuāra - Dienvidkoreja
Tanzānija - Uganda
Gruzija - Igaunija
Grieķija - Senegāla
Angola - Latvija
Nigērija - DR Kongo
Slovākija - Norvēģija
Bosnija un Hercegovina - Gana
Moldova - Kazahstāna
Malta - Somija
Turcija - Hondurasa
Alžīrija - Serbija
Ungārija - Krievija
DĀR - Namībija
Rumānija - Izraēla
Luksemburga - Azerbaidžāna
Šveice - Urugvaja
Austrija - Dānija
Polija - Bulgārija
Albānija - Ziemeļīrija
Beļģija - Horvātija
Vācija - Argentīna
Nīderlande - ASV
Itālija - Kamerūna
Slovēnija - Katara
Velsa - Zviedrija
Anglija - Ēģipte
Francija - Spānija
Skotija - Čehija
Portugāle - Ķīna

Interesantākais mačs tavuprāt?

  • 62

  • 111

  • 8

  • 14

  • 5

  • 9