Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Pusotru gadu izlaidušais Eduards Višņakovs karjeru turpinās Baltkrievijas vicečempionē

Agris Suveizda

Pusotru gadu izlaidušais Eduards Višņakovs karjeru turpinās Baltkrievijas vicečempionē
Eduards Višņakovs. Foto: fcshakhter.by

Baltkrievijas otrais spēcīgākais futbola klubs Soļigorskas "Shakhter" savā mājaslapā pavēstījis par līguma parakstīšanu ar 28 gadus veco uzbrucēju Eduardu Višņakovu. Sadarbības termiņš gan netiek minēts.

Eduards Višņakovs jau ziemā no RFS pārgāja uz vienu no 1. līgas favorītēm "Tukumu 2000", taču devās arī uz pārbaudi Soļigorskas klubā, kur atkal viņu esot piemeklējušas nelielas veselības problēmas. Nu beidzot ir parakstīta vienošanās. "Pēc pirmās nometnes jutu diskomfortu. Turcijas posmu faktiski izlaidu – strādāju individuāli, nodarbojos ar rehabilitāciju. Tagad jūtu, ka esmu tuvu tam, lai atgrieztos kopējā grupā. Tuvākajā laikā būšu gatavs," kluba mājaslapā citēts Višņakovs.

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs atzīmēja, ka no lielās konkurences priekšējā līnijā nebaidās: "Lielos klubos, kuros ir lieli uzdevumi, šāda veida konkurence ir neizbēgama. Man ir labi jātrenējas un jācīnās par vietu laukumā – tas ir normāli. Tagad galvenais ir ātrāk atgriezties ierindā un pēc iespējas vairāk palīdzēt komandai, lai "Shakhter" sasniegtu maksimālos rezultātus. Kas attiecas uz vārtiem…jo vairāk iesitīšu, jo labāk. Darīšu visu no sevis atkarīgo, lai līdzjutējus iepriecinātu ar rezultatīvu spēli."

Alekseja Višņakova jaunākais brālis Eduards Višņakovs oficiālā mačā nav piedalījies kopš 2017. gada rudens. Tajā sezonā Višņakovs RFS kreklā Virslīgā desmit spēlēs guva četrus vārtus, bet divās kausa spēlēs izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem. Latvijā viņš ir pārstāvējis arī "Daugavu-90", "Tranzītu" un "Ventpili", bet ārzemēs spēlējis Kazahstānā (Karagandas "Shakhter"), Polijā (Lodzas "Widzew" un Hožuvas "Ruch") un Beļģijā "Westerlo"). Latvijas izlasē viņa rēķinā ir 15 spēles.

Soļigorskas "Shakhter" ar 64 punktiem 30 spēlēs iepriekšējā sezonā kļuva par Baltkrievijas vicečempioni, par deviņiem punktiem atpaliekot no BATE. Marta sākumā "Shakhter" ar 5:0 un 1:0 pārspēja "Belshina" un iekļuva kausa pusfinālā, bet Baltkrievijas čempionāts sāksies šonedēļ.

Izmantotie resursi:
ФК Шахтер Солигорск | Эдуард Вишняков – игрок...
ФК Шахтер Солигорск | Эдуард Вишняков: «Мне...

     [+] [-]

, 2019-03-26 21:02, pirms 5 gadiem
Nav slikti, labāk nekā virslīgā.