Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Izkrita no līgas, bet cīnās par trofeju: Tarasovam šovakar Kipras kausa fināls

Agris Suveizda

Izkrita no līgas, bet cīnās par trofeju: Tarasovam šovakar Kipras kausa fināls
Igors Tarasovs (no kreisās) ar komandas biedriem. Foto: ethnikosachnasfc.com/

Kipras galvaspilsētā Nikosijā šovakar vairāk nekā 20 tūkstošu ietilpīgajā GSP stadionā norisināsies Kipras kausa fināls futbolā, kurā spēlēs Nikosijas "Omonia" un Ahnas "Ethnikos", ko pārstāv Latvijas izlases spēlētājs Igors Tarasovs. Fināla sākums paredzēts plkst. 19.00 pēc Latvijas laika.

• Kausa finālā iekļuvuši divi klubi, kas nemaz netika Kipras labāko sešiniekā. 2021. gada čempione "Omonia" šosezon samierinājās ar septīto pozīciju, bet "Achnas" pat izkrita no pirmās divīzijas – 11. vieta 12 vienību konkurencē.

• Abi klubi nav kvalificējušies Eirokausiem, līdz ar to šovakar gaidāma cīņa arī par Eirokausu ceļazīmi. Kausa ieguvēja spēlēs Eiropas līgas "play-off" kārtā un garantēti tiks kādā no grupu turnīriem.

• "Achnas" šis būs otrais kausa fināls vēsturē – 2002. gadā ar 0:1 tika zaudēts "Anorthosis".

• "Omonia" ir panākumiem krietni bagātāks klubs – 21 čempiona tituls, 14 kausi, abos rādītājos esot otrajā vietā valstī. Iepriekšējais kauss gan izcīnīts pirms 10 gadiem.

• Šosezon komandas tikušās četras reizes. "Omonia" rēķinā ir septiņi punkti, bet "Achnas" – četri.

• "Achnas" pa ceļam līdz finālam izslēdza divus otrās divīzijas klubus, 10. vietas īpašnieci "Doxa" un vicečempioni Larnakas AEK (pusfinālā 2:1, 3:1).

Igors Tarasovs abās pusfinālspēlēs bija pamatsastāvā, bet līgas sezonā viņš aizvadīja 19 spēles. "Achnas" Tarasovs pārstāv pusotru gadu.

• Tarasovs ir spēlējis divos kausa finālos. 2013. gadā viņš ar "Ventspili" pagarinājumā pārspēja Liepājas "Metalurgu" (2:1), bet 2014. gadā, spēlējot kopā ar Ģirtu Karlsonu, ar Grodņas "Neman" zaudēja Baltkrievijas finālā.