Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes "Fortuna" pēc sakāves pret Uldriķa klubu treneri atlaiž jau sezonas ievadā

Agris Suveizda

Nīderlandes "Fortuna" pēc sakāves pret Uldriķa klubu treneri atlaiž jau sezonas ievadā
Sjors Ultē. Foto: imago images/Pro Shots/Scanpix

Nīderlandes augstākās līgas futbola klubs Sitardas "Fortuna" jau pēc trešās kārtas paziņojis par galvenā trenera Sjorsa Ultē un viņa asistenta Robija Alflena atbrīvošanu no amatiem.

Pagājušajā sezonā "Fortuna" 18 komandu konkurencē finišēja 15. vietā, bet šo sezonu sākusi ar trim zaudējumiem. Pirmajā kārtā ar 2:3 mājās zaudēts Nīderlandes čempionei Amsterdamas "Ajax", pēc tam sekoja 0:3 izbraukumā pret iepriekšējās sezonas ceturtās vietas īpašnieci "Twente", bet nupat "Fortuna" mājās ar 1:4 kapitulēja "Cambuur", kas pavasarī finišēja devītajā pozīcijā. Gan pret "Ajax", gan "Cambuur" vienība ieguva agru vadību.

"Ir sāpīgi šādu lēmumu pieņemt tik agrā sezonas posmā. Sjorss ir sevi apliecinājis kā prasmīgu galveno treneri, taču šo izvēli neizdarām tikai šo trīs spēļu dēļ. Daudzās jomās neesam redzējuši pietiekamu izaugsmi, kas noveda pie arvien lielākām viedokļu atšķirībām," pauda kluba tehniskais direktors Sjūrds Arss.

35 gadus vecais Ultē par "Fortuna" galveno treneri kļuva 2019. gada vasarā, pirmajā sezonā ierindojoties 16. vietā un pēc tās beigām kļūstot par tehnisko direktoru un jaunā galvenā trenera asistentu. Tomēr jau novembrī Ultē kļuva par pagaidu galveno treneri un decembrī atgriezās pilnvērtīga galvenā trenera lomā. 2020./21. g. sezonā "Fortuna" ieņēma 11. vietu, bet 2021./22. g. sezonā – 15. "Fortuna" sezonu turpinās ar vēl vienu spēli pret tabulas pirmā desmitnieka komandu – sestdien jāviesojas pie "Heerenveen", kas finišēja astotajā pozīcijā.

Roberts Uldriķis šosezon kļuvis par "Cambuur" kapteini un visās trijās kārtās devās pamatsastāvā, bet vārtus vēl nav guvis. "Cambuur" sezonu sāka ar 0:2 mājās pret "Excelsior" un 0:0 Utrehtā, bet svētdien uzņems AZ, kas pagājušajā sezonā izcīnīja piekto vietu un šo sezonu sākusi ar divām uzvarām, kā arī visdrīzāk kvalificēsies UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīram – "play-off" pirmajā spēlē 4:0 mājās pār rīdziniekus uzveikušo Portugāles "Gil Vicente".

Izmantotie resursi:
https://www.fortunasittard.nl/wegen...

     [+] [-]

, 2022-08-24 15:11, pirms 2 gadiem
par tādu lietu, kā komats, laikam nav dzirdēts runa ir par virsrakstu