Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Illichivets" treneris: "Ar Ruginu rēķināmies, bet viņš nav adaptējies Ukrainas futbolam"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Illichivets" treneris: "Ar Ruginu rēķināmies, bet viņš nav adaptējies Ukrainas futbolam"
Ritvars Rugins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ukrainas Premjerlīgas kluba "Illichivets" treneris Igors Leonovs, atskatoties uz aizvadīto sezonu, pieminējis arī Ritvaru Ruginu, uzsverot, ka ar šo Latvijas izlases futbolistu rēķinās, taču viņš vēl nav pielāgojies Ukrainas futbolam.

Ritvars Rugins, kurš spēlē centra pussarga pozīcijā, pārcēlās uz "Illichivets" no "Ventspils" ziemas pārtraukumā, taču Ukrainas Premjerlīgas pavasara daļā laukumā galvenās komandas sastāvā izgāja tikai reizi, nākot uz maiņu pret "Shakhtar". Protams, šādā situācijā galvenais komandas treneris Igors Ļeonovs tika taujāts, kāpēc kluba jaunieguvums nespēlē.

Ukraiņu futbola speciālists paskaidrojis: "Rugins neapšaubāmi ir kvalificēts un universāls futbolists, ar kuru mēs rēķināmies. Taču Ritvaram pagaidām ir grūti adaptēties Ukrainas futbolam, mūsu valstij. Tas ir dabisks process."

Tāpat Ļeonovs atklājis, ka jau 11. jūnijā "Illichivets" sāks gatavošanos jaunajai sezonai, bet 20. jūnijā dosies uz treniņnometni Austrijā, kur tiks pavadītas divas nedēļas un izspēlēti aptuveni pieci pārbaudes mači. Klubs arīdzan lūkos pastiprināties - meklēs rezultatīvu vārtu guvēju un centra pussargu, tātad Rugina pozīcijas futbolistu. Aizvadītajā sezonā "Illichivets" ieņēma 11. vietu 16 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Гни свою линию - football.ua

  +1 [+] [-]

, 2012-05-12 14:28, pirms 12 gadiem
Pilnīgas muļķības, Rugina pamatpozīcija ir malējais pussargs. Centra pussargos viņu Sašoks bāž, lai lāpītu caurumus.

     [+] [-]

, 2012-05-12 14:51, pirms 12 gadiem
Nezinu, ko tad viņš gaidīja. Rugins ir spēlētājs ar potenciālu, Latvijas līmeni vēl pāraudzis nebija. Tātad, ja ņem šādus spēlētājus, tad tie jāņem nākotnes vārdā, nevis jau pirmajai sezonai. Loģiski, ka jāiespēlējas, lai pierastu pie līmeņa. Un kā tad viņš adaptēsies, ja spēlējis tikai vienu spēli?

Cerams, ka nākamsezon Ritvars spēlēs vairāk, jo Starkovs ar viņu saista cerības arī izlasē.