Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gutkovskis kļūst par pirmo Latvijas futbolistu FIFA23 nedēļas izlasē

Gutkovskis kļūst par pirmo Latvijas futbolistu FIFA23 nedēļas izlasē
Vladislavs Gutkovskis. Foto: FIFA23

Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis šonedēļ īpaši atzīmēts datorspēlē FIFA23, kur katru nedēļu tiek izveidota simboliskā izlase, tajā iekļaujot spēlētājus no visas pasaules. Pēc Polijas līgā vienā puslaikā iesistajiem četriem vārtiem šādu godu izpelnījies arī Gutkovskis.

Datorspēlē FIFA23 iekļautas gandrīz visas pasaules vadošās līgas un to futbolisti, kuriem izveidotas digitālās versijas. FIFA23 spēles režīmā tiek ņemti vērā arī futbolistu sniegumi sezonas gaitā, un viens no veidiem, kā tas notiek, ir nedēļas simboliskās izlases izveidošana, un spēlētāji, kuri tiek iekļauti šajā izlasē, saņem īpašās digitālās versijas ar uzlabotiem reitingiem.

Šosezon FIFA23 spēlētāju sarakstos ir iekļauti vispār tikai pieci Latvijas futbolisti, no kuriem augstākais reitings ir tieši Gutkovskim (67), kamēr Roberts Uldriķis seko ar reitingu 65, bet Kristeram Toberam pēc tam ir reitings 64. Līdz šim Latvijas spēlētājiem sava veida atzinība bija jau tas, ka viņi vispār iekļauti FIFA datorspēles digitālo spēlētāju sarakstā, taču tagad Gutkovskis kļuvis par pirmo, kurš iekļauts nedēļas simboliskajā izlasē.

Simboliskajā izlasē ir 23 spēlētāji. Gutkovskis tajā ir vienā kompānijā ar tādiem spēlētājiem kā Mauro Ikardi, Mohameds Salāhs, Kīrans Tripjērs, Kaspers Šmeihels utt. Viņš ir vienīgais Polijas Ekstraklases pārstāvis šajā spēlētāju grupā.

Attiecīgi arī Gutkovska digitālās kartiņas vērtība ir krietni augstāka nekā viņa "parastā" versija. Ja Gutkovska kartīti FIFA23 spēles režīmā var iegādāties par 400-500 FUT punktiem, tad nedēļas izlases spēlētāja Gutkovska kartīte jau pieejama, sākot no 9400 FUT punktiem.

Kā jau vēstīts, Gutkovskis šobrīd guvis savainojumu, kas liks dažas nedēļas izlaist, attiecīgi nepiedaloties Latvijas izlases spēlēs Baltijas kausā, kamēr Polijā sezona atsāksies tikai janvārī.


, 2022-11-11 00:11, pirms gada
Wow, šis ir diezgan iespaidīgi. Visu cieņu Gutkovskim - malacis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-11-13 18:13, pirms gada
Respekt sporta lapai par šī savdabīgā fakta atspoguļošanu, bet nu žurnālisti jau varēja piestrādāt pie niansēm, piemēram, ka tā ir video spēle, nevis ekskluzīvi datorspēle.

Tāpat nedēļas izlases tiek veidotas "Ultimate team" spēles režīmā, kas ir tikai viens no vairākiem FIFA 23 spēles režīmiem.

Gutkovska "in-form" kartiņa, jeb speciālizlaiduma nedēļas izlases versija, tirgū ir par tās bāzes cenu, quick sell tam ir 9272, un tie 9400 ir minimālais buy now, nevis pieprasījums vai kas cits, kā to parats garāmgājējs varētu noprast pēc raksta.

Pie savdabīgo faktu uzskaitījuma jau vēl varēja pieminēt, ka Gutkovskis Ultimate team režīmā uz next-gen platformas (PS5, Xbox S/X & PC) ir ar iekārojamo Lenghty paātrinājuma tipu, padarot to par tādu lēto Latvijas Haaland. Žēl tik, ka sakarīgi iekļaut šo kartiņu komandas ķīmijā, Latvijas nacionalitāes spēlētāju no Polijas līgas, ir gandrīz neiespējami, ja vien neveido ekskluzīvi Polijas līgas komandu.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.