Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases futbolists Cigaņiks no Polijas pārceļas uz Šveici

Agris Suveizda

Latvijas izlases futbolists Cigaņiks no Polijas pārceļas uz Šveici
Andrejs Cigaņiks. Foto: LFF

Polijas devītais spēcīgākais futbola klubs Lodzas "Widzew" pavēstījis par Latvijas valstsvienības 27 gadus vecā sākumsastāva spēlētāja Andreja Cigaņika pārdošanu Šveices septītajam spēcīgākajam klubam "Luzern". Līgums parakstīts uz trim sezonām.

Lodzā Cigaņiks pavadīja pusotru gadu un iepriekšējā sezonā sāka 13 no 28 spēlēm un guva trīs vārtus. ŠFS un "Skonto" audzēknis jau pusaudža gados devās uz Vāciju, kur spēlēja Lēverkūzenes "Bayer" U19 komandā un Vācijas 4. līgā pārstāvēja Ķelnes "Viktoria", un tāpat ir spēlējis arī Nīderlandē ("Cambuur'), Latvijā (RFS), Ukrainā ("Zorya") un Slovākijā (DAC).

Karjeru sācis kā uzbrūkošais pussargs, jau ilgāku laiku Cigaņiks biežāk pilda uzbrūkoša malējā aizsarga vai arī pusaizsarga funkcijas, un arī "Luzern", kas aizvadītajā sezonā daudz spēlēja ar 4-3-1-2, viņu pieteica tieši kā kreiso aizsargu. "Viņš ir uzbrūkošs kreisais aizsargs, kurš ar savu pieredzi mums palīdzēs gan laukumā, gan ārpus tā un būs ideāls papildinājums komandai," citēts kluba sporta direktors Rēmo Majers.

Iepriekšējā sezonā "Luzern" divpadsmit komandu konkurencē finišēja septītajā vietā. Šveicē spēlēja arī Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers, kura pārstāvētā Cīrihes "Grasshopper" pārspēlēs nosargāja vietu Superlīgā. Jauno sezonu "Luzern" sāks 21. jūlijā ar mājas spēli pret "Servette", bet sešas dienas vēlāk ciemosies pie Tobera kluba. Lucernu trenē viens no Lihtenšteinas visu laiku labākajiem futbolistiem Mario Friks.

Cigaņiks valstsvienībā ir aizvadījis 53 spēles un guvis četrus vārtus, būdams stabila vērtība ne vien pie Daiņa Kazakeviča, bet arī pie jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato – jaunā trenera vadībā viņš piedalījies visos četros mačos un guvis divus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://widzew.com/aktualnosci/item...
https://fcl.ch/publication/andrejs-...

  +3 [+] [-]

, 2024-07-05 11:27, pirms 3 dienām
Super!
ko vēl vairāk vēlēties, kā trīsdesmitgadi sagaidīt Šveicē!!!
LAI IZDODAS!!!

  -1 [+] [-]

, 2024-07-05 13:21, pirms 3 dienām
Alga gan tikai mazliet lielākā par Latvijas vidējo. !900 dolāri.

  +5 [+] [-]

, 2024-07-05 13:39, pirms 3 dienām
Sanāk labākajā klubā spēlējošais Latvijas futbolists (Krolli Speziā neskaitam)?

  +3 [+] [-]

, 2024-07-05 14:25, pirms 3 dienām
Prieks par Cigaņiku, jo Šveices līga ir spēcīgāka par Polijas līgu! Ja godīgi, tad spēlēšanu Polijas līgā es personīgi neuzskatu par lielu sasniegumu karjerā.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-05 14:39, pirms 3 dienām
Solis uz augšu.
Viens no nedaudzajiem LV spēlētājiem, kuram patiesi ir talants (ne velti centās ieķerties vācu līgās).
Tik izlase reizēm pārspēlē epizodes (saprotams, apkārt jau to talantu maz).

     [+] [-]

, 2024-07-05 18:04, pirms 3 dienām
Lielisks transfers, malacis Ciiga!!! Noveelu paspet vel aizkerties top5 liigaa

     [+] [-]

, 2024-07-05 19:19, pirms 3 dienām
Šitas čalis malacis, prieks skatīties, viens no retajiem kapātājiem