Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato: "Ja Latvija vēlas mainīt vietu FIFA rangā, lielajam darbam jānotiek vadošajās akadēmijās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nikolato: "Ja Latvija vēlas mainīt vietu FIFA rangā, lielajam darbam jānotiek vadošajās akadēmijās"
Paolo Nikolato. Foto: LFF

Pirmdien, 29. aprīlī, Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato tikās ar pašmāju akadēmiju vadītājiem un sporta direktoriem. Tikšanās mērķis bija dalīties pieredzē un pārrunāt iespējami nepieciešamās izmaiņas jauno futbolistu sagatavošanā Latvijā.

"Šī bija ļoti vērtīga tikšanās. Mūsu sporta direktori, treneri ikdienā strādā pēc vislabākās sirdsapziņas, izglītojas, mācās, bet tai pat laikā mēs visu laiku uzturamies vienotā vidē, un ir ļoti grūti paskatīties uz sevi no malas. Viedoklis no malas ir ļoti vērtīgs. Jā, Latvijā mēdz viesoties spēcīgi treneri, bet īsu vizīšu laikā viņi nevar precīzi novērtēt un saprast mūsu darba kultūru. Paolo te ir pavadījis jau trīs mēnešus, aizvadījis pirmo treniņnometni ar izlasi, redzējis mūsu klubu spēles dažādos līmeņos, pakāpeniski viņš ir iedziļinājies Latvijas futbola vidē un pamanījis vairākas nianses, kas mums ir raksturīgas. Ne visas no tām ir kaut kas slikts, nebūt ne, dažas no tām lietām ir vienkārši kulturālas un mentālas atšķirības, bet tām ir gan pozitīvi, gan ne tik pozitīvi aspekti. Ir vērtīgi dzirdēt godīgu novērtējumu no malas un pārņemt vērtīgāko," norādīja LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.

Tikšanās gaitā P. Nikolato iepazīstināja vietējos speciālistus ar Itālijā izmantoto jaunatnes spēlētāju novērtēšanas sistēmu, dalījās personīgos novērojumos par Eiropas vadošo jaunatnes futbola sistēmu gala produktiem, kā arī pastāstīja par līdz šim novēroto Latvijas futbolā.

"Ja Latvija vēlas mainīt savu vietu FIFA rangā, ja Latvijas futbola sabiedrība patiesi vēlas mainīties un paaugstināt kvalitāti jauno futbolistu sagatavošanā, tam lielajam darbam ir jānotiek vadošajās akadēmijās. Es neesmu šeit, lai rādītu visiem vienīgo pareizo ceļu. Tas ir mūsu visu kopdarbs. Taču es varu dalīties savā pieredzē, kas tiktāl bijusi diezgan bagātīga. Man ir liels prieks, ka tikšanās laikā vairāki speciālisti pauda vēlmi strādāt tādā pašā virzienā, kāds tas ir citur Eiropā. Sajutu, ka esam uz viena viļņa un skatāmies vienā virzienā. Tas jau ir labs sākums, bet turpinājums atkarīgs no mūsu sadarbības arī turpmāk," sacīja P. Nikolato.

Viens no mūsu valstsvienības galvenajam trenerim uzdotajiem jautājumiem bija par to, vai visās Latvijas jaunatnes izlasēs tiks likts akcents uz spēlētāju attīstību, uz ko P. Nikolato atbildēja apstiprinoši.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17530/p-nikola...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 18:32, pirms 2 nedēļām
Jā, Koļa! Ļoti gudra tēze .

     [+] [-]

, 2024-05-01 11:57, pirms 2 nedēļām
Kōļ i dikt nešpetn gudrs.

     [+] [-]

, 2024-05-01 13:49, pirms 2 nedēļām
Uz galda sēdēt nav pieklājīgi.
Kādas akadēmijas? Un pēc tam? Ja katrā klubā jau priekšā vismaz 10 melnie vai Balkānu viesspēlētāji. Uzspēlēt Mettā vai Tukumā, lai ir ko vēlāk atcerēties.