Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Izlases sastāvu veidošu, balstoties uz savu redzējumu un priekšnojautām"

Rolands Eliņš

Starkovs: "Izlases sastāvu veidošu, balstoties uz savu redzējumu un priekšnojautām"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Aleksandrs Starkovs pirms sezonas kulminācijas un kandidātu saraksta paziņojuma, kas plānots pirmajā novembrī, intervijā LFF norādīja, ka saspringtas spēles Virslīgā nāk tikai par labu jebkura līmeņa valstsvienības futbolista individuālajā izaugsmē, savukārt šosezon vērojamā rezultātu neparedzamība piesaista pašmāju līdzjutēju uzmanību. Pēdējā laikā arvien plašāku uzmanību iegūstošā Artūra Karaušauska tēma LFF intervijā netika pieminēta, arī brīdī, kad tika apspriests Latvijas kausa fināls, kurā Karašausks guva abus vārtus.

Kādi būs galvenie uzdevumi valstsvienības treniņnometnē novembrī?

Kā galvenais treneris šobrīd veicu sastāva atjaunošanu. Komandā ir spēlētāji, kas tikai tagad iekļāvušies izlases rindās - Ņikita Koļesovs, Aleksandrs Solovjovs, Dāvis Indrāns, Edgars Vardanjans, Jevgeņijs Kazačoks, Daniils Ulimbaševs, Roberts Uldriķis. Pamatsastāvā sevi jau rekomendējuši tādi futbolisti kā Gļebs Kļuškins un Dāvis Ikaunieks, kuriem šobrīd vēl nav lielas pieredzes izlases spēlēs. Ir ļoti svarīgi, lai mūsu jaunajiem futbolistiem būtu pastāvīga spēļu prakse. Šo pieredzi valstsvienībā var iegūt pārbaudes spēlēs. Kā zināms, novembrī ir oficiālie izlašu datumi, tāpēc attiecīgi šajā periodā arī plānojam treniņnometni, kas komandai būs ļoti nozīmīga.

Augstākminētais nebūt nenozīmē, ka pieredzējušie futbolisti, kas aizvadījuši daudz spēles valstsvienībā, manis vadītajai komandai nav interesanti. Nē. Mūsu galvenais uzdevums šobrīd ir ne tikai sapulcināt pašmāju labākos spēlētājus, bet arī izveidot stipru kolektīvu, kas ir spējīgs apspēlēt jebkuru pretinieku. Īpaši svarīgs ir komandas iekšējais gars un saliedētība. Iepriekšējās spēles oktobrī pret Fēru salām un Andoru mums deva zināmu cerību un pozitīvas emocijas, ka neveiksmju sērija ir pagātnē. Gaidāmo treniņnometni gaidu ar lielu nepacietību. Esmu pārliecināts, ka arī mūsu spēlētāji to ļoti gaida. Svarīgi, lai katram no izsauktajiem futbolistiem valstsvienības intereses būtu pirmajā vietā!

Vai līdz šo treniņnometni sāksies plānveida gatavošanās jaunizveidotajai UEFA Nāciju līgai (grupu turnīra izloze paredzēta jau 24. janvārī)?

Protams, jau tagad domājam un gatavojamies UEFA Nāciju līgai. Manuprāt, tas ir interesants turnīrs visām Eiropas izlasēm. Kas no mūsu futbolistiem spīdēs Virslīgā vai stabili spēlēs ārzemēs pēc pusgada, šobrīd man vēl ir grūti prognozēt... Ikdienā sekoju līdzi mūsu spēlētājiem un, balstoties uz savu redzējumu un priekšnojautām, arī veidošu komandas sastāvu.

Kā Jūs vērtējat noslēgušos Latvijas kausa sezonu? Vai fināls rudenī sevi attaisnoja no futbolistu sportiskās, kā arī komandu fiziskās un psiholoģiskās slodzes viedokļa?

Manuprāt, Latvijas kausa fināls rudenī netraucē pašmāju klubiem cīņai par godalgotajām vietām Virslīgas čempionātā. Finālisti bija labā sportiskajā formā. Futbolisti šajā sezonas posmā bija saspēlējušies un rādīja savu meistarību labos apstākļos Skonto stadionā. Sportiskā sastāvdaļa šajā situācijā ir objektīva.

Liepājnieki uzvarēja, jo iesita divus vārtus un neielaida nevienus. Protams, ātri gūtie vārti viņiem ļoti palīdzēja. Tajā pašā laikā – tā komanda, kas ielaiž pašā spēles sākumā, saņem spēcīgu sitienu. Futbolā neviena komanda nevēlas nonākt iedzinējos mača pirmajās minūtēs. Kurzemnieki tādējādi ieguva zināmas priekšrocības, novedot spēli līdz uzvarai.

Kopumā uzskatu, ka kausa sezona un tās fināls tika noorganizēts labā līmenī. Kā treneris, esmu ilgi strādājis Latvijas čempionātā, tāpēc lieliski zinu, ka kausa izcīņā - tāpat kā Virslīgas čempionātā - ir ļoti grūti uzvarēt. Finālā triumfēja tobrīd spēcīgākais un veiksmīgākais klubs – FK Liepāja/Mogo.

Šonedēļ apmeklējāt Latvijas jaunatnes čempionāta finālturnīru U-18 grupā Ventspilī. Kādu iespaidu atstāja komandu sniegums? Ar ko Vidzemes FC bija pārāki pār konkurentiem?

Kā zināms, šajā finālturnīrā klubi cīnījās ne tikai par čempionu titulu, bet arī iespēju spēlēt UEFA Jaunatnes līgā (UEFA Youth League – angļu val.). Domāju, ka šis faktors uzreiz palielina kopējo U-18 čempionāta finālturnīra intrigu un uzvaras vērtību.

Ar lielāko prieku apmeklēju finālturnīra spēles klātienē. Tas, ka Ventspils deva iespēju visām četrām komandām spēlēt pilsētas centrālajā stadionā, manuprāt, ir lieliski. Varbūt arī tāpēc futbolisti laukumā spēlēja ar īpašu degsmi un motivāciju. Finālturnīrā savā starpā tikās spēka ziņā līdzvērtīgas komandas, ko parāda arī rezultāti.
Manuprāt, BFC Daugavpils komandai ir ļoti labi nostādīta spēle. Ir redzams, ka tur treneri ļoti daudz strādā ar futbolistiem un komandu kopumā. Arī FK Liepāja šajās spēlēs demonstrēja interesantu futbolu. RFS arī rādīja labu sniegumu. Tomēr zelta medaļas izcīnīja Vidzemes FC futbolisti. Nevar teikt, ka viņi uzvarēja nepelnīti. Šai komandai arī bija savi trumpji. Tā bija taktiski un fiziski labi sagatavota komanda. Apsveicu Vidzemes FC futbolistus, trenerus un vadību ar šo panākumu!

Noslēgumā personīgi man gribētos novēlēt, lai šādi finālturnīri nākotnē arī spētu sapulcināt vairāk līdzjutēju tribīnēs. Tas ir darba moments gan organizatoriem, gan pašiem klubiem, kam nākotnē kopīgi būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība. Šogad finālturnīra spēles Ventspilī bija ļoti piesaistošas.

Izmantotie resursi:
Aleksandrs Starkovs: “Izlasē vēlos izveidot...

  +6 [+] [-]

, 2017-10-28 16:30, pirms 7 gadiem
wtf ir priekšnojautas? ko nosapņos?

     [+] [-]

, 2017-10-28 16:33, pirms 7 gadiem
Tomēr vecais labais jautājums interesē. Kas ir jāizdara Karašauskam , lai viņš pie Starkova spēlētu izlasē? Laikam tas nav iespējams ne pie kādiem apstākļiem. Nav patīkami ka valsts izlases treneris veido izlasi ne tikai balstoties uz sportiskie principiem.

  +8 [+] [-]

, 2017-10-28 16:40, pirms 7 gadiem
Jā, būtu interesants jautājums, kas Karašauskam ir jāizdara, lai būtu izsaukts?

  +9 [+] [-]

, 2017-10-28 16:45, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Tomēr vecais labais jautājums interesē. Kas ir jāizdara Karašauskam , lai viņš pie Starkova spēlētu izlasē? Laikam tas nav iespējams ne pie kādiem apstākļiem. Naamv patīkami ka valsts izlases treneris veido izlasi ne tikai balstoties uz sportiskie principiem.
Karašausks var kaut uz galvas stāvēt..Kamēr pie stūres būs Starkovs,Arturs izlasē nebūs, nu vot,nepatīk viņš vecajam,vecas obidas..

  -2 [+] [-]

, 2017-10-28 16:57, pirms 7 gadiem
Uz priekšu,Petrovič! Man ir priekšnojauta, ka EČ atlases ciklā tiks izcīnīta pārliecinoša 1. vieta. Tikai neņem izlasē Karašausku, Gorkšu, Laizānu, Vaņinu, Lazdiņu( nekādā gadījumā), Šabalu, J. Ikaunieku(aizdomīgi izskatās), brāļus Višņakovus, Indrānu , Uldriķi un Freimani.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-28 17:05, pirms 7 gadiem
Kāds tev vecais krampi var būt priekšnojautas, tikai par pensijas saglabāšanu un LFF rīkojumiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-28 17:21, pirms 7 gadiem
Līdz kuram viņam līgums, biju domājis ka līdz šī cikla beigām?

  +5 [+] [-]

, 2017-10-28 17:25, pirms 7 gadiem
STARKOVS: "IZLASES SASTĀVU VEIDOŠU, BALSTOTIES UZ SAVU REDZĒJUMU UN PRIEKŠNOJAUTĀM"

Kur palika balstoties uz personiskajām antipātijām?

  +6 [+] [-]

, 2017-10-28 17:44, pirms 7 gadiem
Runā Latviski starkov!

  +5 [+] [-]

, 2017-10-28 18:12, pirms 7 gadiem
Ja nemaldos, Petrovičs ir LV pilsonis! Kādā valodā šī intevija notika un vai te nekas nav sakāms valodas komisijai?

  +3 [+] [-]

, 2017-10-28 18:29, pirms 7 gadiem
Atkāpies Indrikson, Mežecki Starkov!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 19:49, pirms 7 gadiem
Žēl izlases kārtējais cikls būs vienkārši sačakarēts un bez jebkādas intrigas.Un nav svarīgi kas būs par pretiniekiem

  +4 [+] [-]

, 2017-10-28 21:19, pirms 7 gadiem
Žēl, ka Starkova priekšnojauta un redzējums neparedz atkāpšanos no amata. Jau noriebies!!! Viņš man atgādina manu lauku kaķi, kurš pie katras reizes, kad tiek atvērtas durvis, lien iekšā mājā lai tiktu uz siltā mūriņa. Ak vai, laikam atkal iesitu mūsu neaizstājamajam trenerim zem jostas vietas..

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 21:42, pirms 7 gadiem
Citēju ".. apspēlēt jebkuru pretinieku". Fērām teju vai zaudējāt, Andorai iesitāt 3! pēc viņu pašu kļūdām , nevis kombinācijas. Pirmajā uzvarā arī paši andorieši kļūdijās. Jebkurš pretinieks domāts ar 150 un zemāku vietu FIFA rangā?

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 21:47, pirms 7 gadiem
Kāpēc vispār tev kaut kas jāveido!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-28 22:41, pirms 7 gadiem
Lai veido izlases kaut kādās FIFA spēlēs, Latvijas izlasei lai liek mieru! Kāds gan var būt iemesls, lai Petrovičs turpinātu vadīt izlasi? Paldies, ka grūtā brīdī palīdzēja, bet pašam tak arī kaut kādām priekšnojautām un redzējumam jābūt un jādodas prom! Tak pietiek šo cirku!

     [+] [-]

, 2017-11-01 20:33, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Tomēr vecais labais jautājums interesē. Kas ir jāizdara Karašauskam , lai viņš pie Starkova spēlētu izlasē? Laikam tas nav iespējams ne pie kādiem apstākļiem. Nav patīkami ka valsts izlases treneris veido izlasi ne tikai balstoties uz sportiskie principiem.
Kad Karašausks spēlēs labi arī ārzemēs tad arī paņems