Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U21 izlase gūst četrus vārtus un minimāli pieveic baltkrievus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U21 izlase gūst četrus vārtus un minimāli pieveic baltkrievus
Ņikita Koļesovs
Foto: LFF.lv

Pārbaudes turnīrā Viļņā Latvijas U21 futbola izlase ar 4:3 pieveica Baltkrievijas vienaudžus. Ar diviem vārtiem pirmajā puslaikā izcēlās Ņikita Koļesovs. Mūsējie labi izmantoja standartsituācijas un bija precīzi pēc centrējumiem.

Latvijas izlasei vadībā izdevās izvirzīties desmitajā minūtē. Soda sitienu no labās malas izpildīja Andrejs Cigaņiks, ar kura raidījumu galā tika baltkrievu vārtsargs. Tomēr bumba nonāca atpakaļ pie latviešiem, un centrējumu no labās malas ar precīzu sitienu noslēdza aizsargs Ņikita Koļesovs.

Vācijā spēlējošais Cigaņiks vēl vienu soda sitienu no labās malas izpildīja 26. minūtē, un šoreiz vārtu priekšā viens bija Marks Kurtišs, kurš pielika kāju un raidīja bumbu tālajā stūrī, dubultodams pārsvaru – 2:0.

Lai gan Baltkrievijas valstsvienībai divas minūtes pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem izdevās samazināt deficītu līdz minimumam, mūsējie līdz pārtraukumam atjaunoja pārsvaru – 3:1. Pēc standartsituācijas atkal bija centrējums no labās malas, un Koļesovs apsteidza vārtsargu, ar galvu trāpot zem pārliktņa un izceļoties otro reizi.

Latvijas futbolisti nebaidījās doties uz priekšu, tomēr 63. minūtē baltkrievi vēlreiz pietuvojās līdz viena precīza sitiena tiesai. Koļesovs pazaudēja bumbu, un kļūda beidzās ar Timofeja Lukaševiča precīzo sitienu apakšējā stūrī no 16 metriem.

Pretiniekiem bija vēl vairāki momenti pēc mūsējo neprecīzajām piespēlēm soda laukuma tuvumā un stūra sitieniem, kad bīstams raidījums no pāris metriem tika bloķēts. Baltkrievi iespējas neizmantoja, bet Latvija piecas minūtes līdz beigām atjaunoja plus divi.

Pretuzbrukumā Roberts Uldriķis, neskatoties uz aizsarga klātbūtni un pretestību, no 15 metriem iešāva bumbu zem pārliktņa. Tādējādi uzbrucējs, kurš mačā iesaistījās otrajā puslaikā, panāca 4:2 un garantēja Latvijas U21 izlasei panākumu.

Pēc Uldriķa piespēles izcelties varēja arī Ričards Korzāns, kurš vilcinājās ar sitienu, kas no sešiem metriem beigās tika bloķēts, un baltkrievi pretuzbrukumā 93. minūtē vienus vārtus atguva. Tomēr izglābties viņiem neizdevās – 3:4.

Otrdien mūsējie tiksies ar laukuma saimnieci Lietuvu. 10. jūnijā Latvijas U21 izlase sāks 2019. gada Eiropas čempionāta atlases ciklu, savā laukumā uzņemot Andoru. Vienā grupā ar mūsējiem būs arī Anglija, Nīderlande, Ukraina un Skotija.

Baltkrievijas U21 – Latvijas U21 3:4 (1:3)

Vārti: Koļesovs 10' 43' Kurtišs 26' Uldriķis 85'
Latvijas izlases pamatsastāvs: Kurakins, Sorokins, Černomordijs, Koļesovs, Litvinskis, Kārkliņš, Liepa, Cigaņiks, Ķigurs, Fjodorovs, Kurtišs.

     [+] [-]

, 2017-03-26 16:07, pirms 7 gadiem
Ulrdiķa golu- studijā!!
Malači puikas!!
Ir iekšās!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 17:13, pirms 7 gadiem
Interesants rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 17:24, pirms 7 gadiem
Gribas paslavēt izlasi, bet vispirms labāk paskatīsimies kā nospēlēsim pret Lietuvu

     [+] [-]

, 2017-03-27 02:35, pirms 7 gadiem
Interesanti, kaapeec LFF kaa vaartu guveejs ir mineets Ciganiks, bet SC - Kurtishs???