Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: "Pirmo spēļu mērķis ir iepazīt jauno komandu, bet komandai – iepazīt jauno galveno treneri"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kvačovs: "Pirmo spēļu mērķis ir iepazīt jauno komandu, bet komandai – iepazīt jauno galveno treneri"
Romāns Kvačovs. Foto: LFF

Latvijas nacionālā sieviešu izlase pirmoreiz vēsturē piedalīsies atlases sacensībās uz Pasaules kausa izcīņu. Kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs komanda tiksies ar vienām no grupas līderēm – 17. septembrī Liepājā pret Austriju un 21. septembrī izbraukumā pret Ziemeļīriju. "Šajos mačos no komandas gaidu disciplīnu un koncentrēšanos visas spēles garumā," norāda galvenais treneris Romāns Kvačovs, kurš šajā atlases ciklā debitē galvenā trenera amatā.

Romāns Kvačovs sieviešu futbolā ir gana zināms. Vadījis meiteņu WU-17 un WU-15 izlases, kā arī vairākus gadus bijis nacionālās izlases galvenā trenera asistents. "Tas man palīdz kandidātu izvēlē. Es daudzas spēlētājas pazīstu, zinu, kā viņas spēlē un cik daudz spēlē. Vairākas pazīstu kopš WU-17 izlases laikiem, daudzas - no nacionālās izlases. Arī Latvijas čempionāta spēlēm sekoju līdzi. Zinu, kuras ir līderes, kuras sit vārtus. Kad tiku izvēlēts galvenā trenera amatam, man jau visa informācija par spēlētājām bija. Bet, protams, tā ir tikai informācija. Jāskatās, kā meitenes sevi parādīs laukumā."

"Ciklu sāksim pret nomināli stiprākām komandām. Uzskatu, ka tas ir labi, jo šīs spēles būs ļoti informatīvas. Varēs analizēt kļūdas un būs zināms, kā spēlēt oktobrī. Grupa kopumā ir ļoti interesanta - Anglija (8. vieta pasaules rangā), Austrija (21. vieta), Ziemeļīrija (48. vieta), Latvija (102. vieta), un tad seko Luksemburga un Ziemeļmaķedonija, attiecīgi 122. un 131. vietā. Esam grupas vidū. Protams, ir favorīti – tā ir Anglija un Austrija, arī Ziemeļīrija. Ziemeļīrija un Anglija – tas ir britu futbols, ar kuru esam labi pazīstami. Šajās spēlēs būs daudz divcīņu, būs svarīgi izturēt fiziski, jo temps un spēles intensitāte būs ļoti augstā līmenī. Ja runājam par Austriju, tad es to salīdzinātu ar Zviedrijas komandu, ar kuru tikāmies iepriekšējā ciklā – ļoti ātra un kreatīva komanda, bieži izmanto malējos aizsargus. Savukārt Luksemburga un Ziemeļmaķedonija ir mūsu līmenī," pretiniekus ieskicē treneris.

"Pirmo spēļu mērķis ir iepazīt jauno komandu, bet komandai iepazīties ar mums – jauno galveno treneri un treneru štābu. Tas viss jāapvieno ar gatavošanos Pasaules kausa atlases ciklam. Pirmajās spēlēs gaidu no spēlētājām disciplīnu un koncentrēšanos visas spēles garumā, precīzi izpildīt tehniski-taktiskos norādījumus, kurus atstrādājam treniņos, un, protams, lai katra spēlētāja parāda savas labākās īpašības. Uzskatu, ka tādām spēlēm nav īpaši jāmotivē, jo iekļūšana izlases rindās jau ir motivācija. Protams, ir uzmundrinošas uzrunas, bet kopumā spēlētājām uz izlasi jāierodas motivētām, jo tā taču ir iespēja spēlēt augstākajā līmenī. Priecē, ka spēlētājas ir atbraukušas labā fiziskajā formā, labā noskaņojumā, atmosfēra izlasē ir pozitīva," izceļ Kvačovs.

"Šajā nometnē izsaucu visas ārzemēs spēlējošās meitenes un vairākas gados jaunas futbolistes no Latvijas čempionāta. Konkurence ir liela. Ar visām tikos, ar visām esmu runājis. Sekoju līdzi visām desmit ārzemēs spēlējošajām meitenēm, skatījos spēles. Neredzēju vienīgi Monikas Štubes spēles – viņa pašlaik trenējas Anglijā. Aicināju viņu uz izlasi, bet personisku iemeslu dēļ viņa šoreiz nevarēja pievienoties," atklāj treneris. "Uzskatu, ka visas izlases spēlētājas šobrīd ir labākās savos klubos un savā pozīcijā. Uz šo brīdi mana un manu palīgu pozīcija ir šāda: septembra mēnesī ir divas spēles, oktobrī ir divas spēles, novembrī ir viena spēle. Šo trīs nometņu laikā gribētos dot vairākām spēlētājām iespēju tikt izlasē, būs rotācija. Šo trīs mēnešu laikā gribētos redzēt pēc iespējas vairāk jaunu spēlētāju, dot meitenēm iespēju, lai nākamgad jau būtu stabils izlases sastāvs. Paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā ir 41 spēlētāja. Mūsu uzdevums ir tuvāko trīs mēnešu laikā pēc iespējas vairāk meitenēm dot iespēju, bet šobrīd, uzskatu, ka uzaicinātās spēlētājas ir stiprākās. Kas būs rītdien? Noteikti daudz kas var mainīties."

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies 2023. gada finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13519/kvacovs-...

     [+] [-]

, 2021-09-16 17:34, pirms 3 gadiem
Nu .nu.....Galvenais mērķis olimpiskais : ka tik piedalīties.....