Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Agris Suveizda

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā
Foto: LOC

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.

Iepriekšējo reizi Latvijas izlase Liepājā spēlēja 2016. gadā, kad Baltijas kausā ar 2:1 tika uzveikta Lietuva. Vēl divus gadus iepriekš turpat Liepājā atvadu maču Latvijas izlasē aizvadīja mūsu futbola leģenda Māris Verpakovskis. Toreiz spēlē ar Igauniju fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0, pēc kā sekoja 11 metru sitienu sērija, kurā ar 4-2 pārāki bija mājinieki.

"Mēs esam ļoti gandarīti par panākto vienošanos ar UEFA, ka izņēmuma kārtā Baltijas kausa spēli vai spēles varam aizvadīt ārpus Rīgas. Tā ir ierasta prakse visās valstīs, ka nacionālā izlase mājas spēles aizvada vairākās pilsētās un vietās, paplašinot līdzjutēju un skatītāju loku. Latvijas izlasei ir ļoti daudz fanu arī ārpus Rīgas, tāpēc esam priecīgi par iespēju aizvest savus labākos futbolistus arī uz Liepāju. Ceru, ka kādreiz starptautisko spēļu prasībām atbilstoši stadioni būs vēl vairākās Latvijas pilsētās un izlases mājas maču ģeogrāfiju varēsim vēl paplašināt," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Atgādinām, ka šogad Baltijas kausa izcīņā piedalās četras izlases. Pusfināla pāros Latvija - Lietuva un Igaunija - Fēru salas noskaidrosies finālisti un dalībnieki spēlei par 3. vietu. Kā ziņots, šie Latvijas valstsvienības mači tiks pārraidīti bez maksas kādā no "TV3 Group" kanāliem.

Līdzīgā formātā Baltijas kauss tika organizēts arī iepriekšējo reizi 2022. gada novembrī, kad pusfinālā Latvijas izlase pēcspēles sitienos pārspēja Igauniju, bet finālā arīdzan pēcspēles sitienos atzina dalībai sacensībās pieaicinātas Islandes pārākumu. Latvija gan ir pašreizējā Baltijas kausa trofejas glabātāja. Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17499/baltijas...

Slēpts komentārs: merseysider
Slēpts komentārs: bassline

  +7 [+] [-]

, 2024-04-15 15:42, pirms 2 nedēļām
merseysider rakstīja: Kādā sakarā Liepājā stadionu sauc "Daugava". Kāds man var pateikt? Kropļu bars
Aicinātu iepazīties ar biedrības Daugava vēsturi!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-15 17:40, pirms 2 nedēļām
Ljoti daudz fani apmeklēs shīs spēles.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-15 18:17, pirms 2 nedēļām
merseysider rakstīja: Kādā sakarā Liepājā stadionu sauc "Daugava". Kāds man var pateikt? Kropļu bars
Varēja lff sākt biljetes tirgot sākt. Shīs kauss jāuzvar.

     [+] [-]

, 2024-04-15 22:18, pirms 2 nedēļām
Tā ir ierasta prakse visās valstīs, ka nacionālā izlase mājas spēles aizvada vairākās pilsētās un vietās

varbūt tad citās pilsētās vajag no sākuma kaut cik normālu stadionu, kurā spēlet, tad aizvadām tās spēles citur

  +1 [+] [-]

, 2024-04-15 22:54, pirms 2 nedēļām
No vienas puses loti ok aizvadit speles arpus Rigas. No otras puses sis tikai parada, ka sai pseido lielkomandai lielo stadionu nevajag, 2 stadioni Rigaa, bet labak spele arpus, tad ludzu, mazak svarigas speles Liepaja, svarigakas Skonto/Daugava, neko vairak nevajag.

     [+] [-]

, 2024-04-16 10:19, pirms 2 nedēļām
Ir ok. Gribētos gan izlasi redzēt Latgales pusē. Citādi mums tie skati tikai uz rietumu pusi. Latgale galīgi apdalīta.

     [+] [-]

, 2024-04-16 11:47, pirms 2 nedēļām
backstab rakstīja: Ir ok. Gribētos gan izlasi redzēt Latgales pusē. Citādi mums tie skati tikai uz rietumu pusi. Latgale galīgi apdalīta.
Hz, es uz visām 4 pagājšgada mājas spelēm braucu 200+ km no Latgales un apdalīts nejutos. Tāpat kā gan jau brauca arī daudzi liepājnieki.

Domāju tas, ka tagad viena (uzvaras gadījumā divas) no retajām četrām (uzvaras gadījumā piecām) izlases mājas spēlēm gadā notiks vienā no Latvijas "galiem", stadionā ar 2x mazāku ietilpību nekā Skonto, "apdalīs" krietni vairāk cilvēku.

     [+] [-]

, 2024-04-16 12:36, pirms 2 nedēļām
Jautājums vispārināts, kā Liepājas Daugavas stadionā ar apgaismojumu? Pirms dažiem gadiem tur biju, bet toreiz biju uz koncertu.

     [+] [-]

, 2024-04-16 15:10, pirms 2 nedēļām
backstab rakstīja: Ir ok. Gribētos gan izlasi redzēt Latgales pusē. Citādi mums tie skati tikai uz rietumu pusi. Latgale galīgi apdalīta.
valodas barjera