Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Spēle neizvērtās tāda, kādu bijām iecerējuši pirms cīņas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tobers: "Spēle neizvērtās tāda, kādu bijām iecerējuši pirms cīņas"
Kristers Tobers. Foto: LFF

LETA. UEFA Nāciju līgas C divīzijas mača pirmais puslaiks svētdien Touršhavnā noritēja Fēru salu futbolistiem izdevīgā spēles stilā, Latvijas Futbola federācija (LFF) savā "Instagram" kontā citē Latvijas izlases pussargu Kristeru Toberu.

Svētdien Latvijas vīriešu futbola izlase Touršhavnā UEFA Nāciju līgas C divīzijas mačā spēlēja 1:1 (0:1) ar Fēru salu valstsvienību. 40. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Hanuss Sērensens, bet 69. minūtē izlīdzinājumu panāca Dario Šits.

"Spēle neizvērtās tāda, kādu bijām iecerējuši pirms cīņas. Lai arī Robertam Uldriķim bija iespēja gūt vārtus, pirmais puslaiks mums bija pavisam neveiksmīgs - nespējām saglabāt bumbu savā kontrolē, bija daudz brāķa piespēlēs, ar pirmajiem pieskārieniem nevarējām bumbu nokontrolēt," saka Tobers. "Cīņa noritēja Fēru salu futbolistiem izdevīgā spēles stilā, un pirmais puslaiks bija ļoti grūts. Arī "gols" savos vārtos bija pašu vaina."

Viņš bilst, ka komanda ir zinājusi par pretinieku vēlmi bieži lietot tālās piespēles, taču latvieši pēc tām nespēja iegūt bumbas, un parasti pretinieks bija pirmais pie bumbas. "Vienmēr bijām soli aiz pretinieka un nokavējām," atzīst Tobers. "Mums treneris lika spēlēt nedaudz vienkāršāk, bet laikam uztvērām to pārāk burtiski un spēlējām bumbu uz priekšu, nespējot to saglabāt savā rīcībā," stāsta Tobers.

Viņš saka, ka otrajā puslaikā komanda sāka spēlēt riskantāk un par spīti kļūdām piespēlēs uzbrukumā tika atrastas brīvās zonas, uzbrukumā iesaistot malējos spēlētājus.

Tobers stāsta, ka otrajā puslaikā Latvijas izlase nedaudz mainīja spēlētāju sistēmu un spēles zīmējumu, bet puslaika vidū sāka biežāk kontrolēt bumbu. Viņš uzsver, ka ar lielu enerģiju veiksmīgi spēlē iesaistījās Šits un palīdzēja rezultātu izlīdzināt, bet cīņas beigās Šitam bija iespēja gūt arī otros vārtus.

"Tāpēc varu teikt, ka beigās bija neliela vilšanās, ka neuzvarējām, bet domāju, ka ar tādu ne visai izteiksmīgu mūsu spēli kā šodien 1:1 ir labs rezultāts," secina Tobers, pateicoties līdzjutējiem, kuri bija mērojuši tālo ceļu un atbalstīja Latvijas izlasi visa mača garumā.

Vērtējot abu oktobra cīņu rezultātus, Tobers atzīst, ka "tas noteikti nav tas, ko mēs bijām iecerējuši šajās divās spēlēs un cik punktu gribējām izcīnīt", taču atzīmē kārtējo vērtīgo pieredzi. Viņš uzsver, ka ir daudzas lietas, ko var izanalizēt pirms nākamajām divām izlases spēlēm novembrī.

C4 grupā četrās spēlēs Ziemeļmaķedonijai ir desmit punkti, Armēnija un Latvija ir izcīnījušas pa četriem punktiem, bet Fēru salām ir trīs punkti.