Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Būtu muļķīgi teikt, ka mūsu mērķis ir ieņemt pirmo vai otro vietu"

Agris Suveizda

Pahars: "Būtu muļķīgi teikt, ka mūsu mērķis ir ieņemt pirmo vai otro vietu"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U-21 futbola izlase jau rītvakar Slokā ar spēli pret Lihtenšteinu uzsāks 2015.gada Eiropas čempionāta atlases ciklu. Valstsvienības jaunais galvenais treneris Marians Pahars pirms gaidāmā mača sniedza interviju Latvijas Futbola federācijai, kurā runāja par un ap gaidāmo cīņu. Tiesa, bijušais "Skonto" galvenais treneris nevēlējās izpaust kvalifikācijas turnīrā nospraustos mērķus.

"Noskaņojums komandā pēc nacionālās izlases spēles pret Bosniju un Hercegovinu nedaudz ir krities. Mēs visi pārdzīvojam par valstsvienības rezultātu. Uzskatu, ka šādos gadījumos jāpārdzīvo un jāiziet no šādām situācijām kopā. Savus futbolistus noskaņoju spēlei ar Lihtenšteinu kaujinieciski. Lihtenšteinas izlase mums ir labs kairinātājs. Šī būs kvalifikācijas cikla pirmā spēle. Mums ir jauna komanda, to vada jauni treneri. Visi ar optimismu sagaida tuvākās spēles, un ceram uz pozitīvu rezultātu," pirms atlases cikla sākuma izteicās Marians Pahars.

"Jau sākotnēji plānojām uzsaukt 21 futbolistu, 18 spēlētāji var tikt iekļauti spēles pieteikumā. Ar savainoto futbolistu prombūtni situācija nemainās. Nav neaizvietojamu spēlētāju. Protams, aizsarga iztrūkums ir vairāk jūtams, lai gan arī Kaspars Svārups tika izskatīts kā izteikts uzbrucējs un šādā situācijā mēs varējām spēlēt ar vienu izteiktu uzbrucēju. Tomēr futbolists nevar būt kopā ar komandu šajā spēlē. Domāju, ka mūsu komandā ir pietiekams futbolistus skaits, lai viņu aizvietotu. Savukārt savainotajiem futbolistiem novēlu ātrāku izveseļošanos," situāciju par spēlētāju izvēli komentē Marians Pahars.

"Mūsdienu futbolā jebkurš treneris jebkurā komandā uzskata standartsituāciju izspēli par to faktoru, kas komandai var sniegt nepieciešamo rezultātu vai gluži otrādi - sagādāt nepatikšanas savā laukumā. Šim apstāklim treniņos veltījām pastiprinātu uzmanību. Turklāt rīt pēc mūsu treniņa Slokā trenēsies arī Lihtenšteinas izlase un mēs negribējām viņiem neko rādīt, tāpēc pie darbībām uzbrukumā strādājām šodien. Mums kā izlases treneriem ir ļoti maz laika, lai sagatavotu komandu vienā gatavības stāvoklī gan fiziski, psiholoģiski, gan arī taktiskajā ziņā. Tāpēc jau no pirmās dienas mēs konkrēti paskaidrojām informāciju, ko sagaidām no spēlētājiem. Katru dienu darbojāmies pie taktikas, pie mūsu piedāvātās stratēģijas," U-21 treniņprocesa galvenos virzienus skaidro Marians Pahars.

"Man ir grūti prognozēt, kāds kvalifikācijas turnīra scenārijs šobrīd būtu pateicīgāks. Kā treneris neesmu bijis iepriekš šādās situācijās, un stratēģiski mēs nemeklējām, mūsuprāt, parocīgākos variantus. Pieņēmām to, ko piedāvāja pretinieki. Lielā mērā neredzu šobrīd starpību, vai cikla sākumā spēlēt mājās vai izbraukumā. Ja mēs spēlētu jūnijā Horvātijā, tad es zinu, cik grūti ir spēlēt dienvidu valstīs, kurās ir ļoti karsts, un ne katrs futbolists to spēj izturēt. Protams, izdevīgāk ir tas, ka mēs spēlējam pirmo spēli mājās. Es ceru, ka pēc trīs spēlēm savā laukumā mēs varēsim ar optimismu skatīties nākotnē," par kvalifikācijas cikla kalendāru izsakās Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris.

"Ja pareizi atceramies, Deniss Rakels un Artūrs Karašausks spēlēja Latvijas nacionālajā izlasē pirms trīs gadiem, bet kopš tā laika valstsvienībā netika aicināti. Grūti šobrīd novērtēt situāciju, šie spēlētāji bija Latvijas izlasē, šobrīd - nē. Iespējams, viņi palaida garām savu iespēju vai arī kādu iemeslu dēļ viņiem debija valstsvienībā neizdevās vai pietrūka veiksmes, vai arī gluži vienkārši pārlieku sapriecājās par savu izsaukumu. Savukārt, ja runājam par Valēriju Šabalu, tad viennozīmīgi viņam debija valstsvienībā izdevās veiksmīga, un varam priecāties par to, kā viņš nospēlēja šīs spēles. Esmu priecīgs, ka Valērijs ir ieradies Latvijas U-21 futbola izlasē labā noskaņojumā. Parunājot ar pašu futbolistu, neredzēju nekādus motīvus, lai viņam nebūtu motivācijas palīdzēt Latvijas U-21 futbola izlasei," par motivāciju Latvijas U-21 spēlētājiem izsakās Marians Pahars.

"Izvirzīto mērķi jaunajā kvalifikācijas ciklā komandai šobrīd nevēlos atklāt. Būtu muļķīgi teikt, ka mūsu mērķis ir ieņemt pirmo vai otro vietu apakšgrupā. Mums jāņem savi punkti, labi jāspēlē ar spēcīgām komandām un jācenšās tām atņemt punktus. Šobrīd var izdarīt daudz skaļu paziņojumu, tomēr man nepatīk veikt prognozes. Neapšaubāmi, stratēģiski mūsu komandai ir mērķi. Bez mērķiem nav iemesla nākt visiem kopā. Arī personīgi man ir savi mērķi, un arī spēlētājiem ir savi personīgie un komandas kopējie mērķi. Taču, kādi tie ir, tas paliks komandas iekšienē!" par mērķiem Latvijas U-21 futbola izlasei gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā izteicās komandas galvenais treneris Marians Pahars.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  +4 [+] [-]

, 2013-06-10 20:25, pirms 11 gadiem
Par šitādiem vārdiem jāatkāpjas trenerim.

Ja nav mērķis ieņemt kādu no pirmajām 2 vietām tad neredzu jēgu vispār spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-06-10 20:27, pirms 11 gadiem
Neuzstādām konkrētu mērķi, lai vēlāk nevarētu piešūt neizdarīto.
Arī lielajai izlasei - nospēlēt cienīgi, iepriecināt skatītājus utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 21:07, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Neuzstādām konkrētu mērķi, lai vēlāk nevarētu piešūt neizdarīto.
Arī lielajai izlasei - nospēlēt cienīgi, iepriecināt skatītājus utt.
Nu nosauktu konkrētu mērķi un tad atkarībā no tā, vieni sūdzētos, ka par zemu izvirzīti, citi, ka sapņo.
Kas mainītos no tā komandas spēlē?

  +3 [+] [-]

, 2013-06-10 21:15, pirms 11 gadiem
Tas nemaz nebūtu muļķīgi, jo tad jums būtu mērķis un ambīcijas, nevis kā Starkovam

     [+] [-]

, 2013-06-10 21:22, pirms 11 gadiem
Kādā valodā šis kadrs sniedza interviju ?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 21:23, pirms 11 gadiem
nu šāds noskaņojums nekam neder

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 22:04, pirms 11 gadiem
Viss skaidrs!
Futbolisti ir pat ļoti labi Paharam,lai censtos arī pārsteigt,bet baidos ka tas nenotiks!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 22:06, pirms 11 gadiem
Pahara kungs,šeit gudrie komentētāji uzstāda jums mērķi kļūt par Eiropas čempioniem.Uzdevuma neizpildīšanas gadījumā tiksiet patriekts no Latvijas U-21 izlases trenera krēsla.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-10 22:19, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Pahara kungs,šeit gudrie komentētāji uzstāda jums mērķi kļūt par Eiropas čempioniem.Uzdevuma neizpildīšanas gadījumā tiksiet patriekts no Latvijas U-21 izlases trenera krēsla.
Nevienu nepatrieks!Un neviens neuzstāda mērķi kļūt par eiropas čempioniem!
algun ... vecums?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 22:22, pirms 11 gadiem
Tad rādīsiet rīt spēli vai nē, draugi?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 22:23, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: Tad rādīsiet rīt spēli vai nē, draugi?
Spēle tiks translēta, bet to nedarīs Sportacentrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 23:05, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Spēle tiks translēta, bet to nedarīs Sportacentrs.
Translēs LTV7?

  -2 [+] [-]

, 2013-06-10 23:43, pirms 11 gadiem
Nāk prātā "Tagad vai nekad" sauklis pirms basketbola čempja... Protams, ka lielīties nav vajadzības, jo var riktīgi izblamēties, tomēr mērķim izkļūt no grupas ir jābūt, un nevajag baidīties to paziņot skaļi, jo uz to taču iet visas komandas, kas piedalās atlasē... Ja nenotiks nekas pārdabisks, šādā sastāvā Lihtenšteina būtu jāvinnē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-11 01:53, pirms 11 gadiem
Tas cilvēks neizskatās laimīgs!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 06:01, pirms 11 gadiem
Kyuhe rakstīja: Tieši tāpēc tiek nedaudz pieklusēts.. Var cīnīties.. Bet nav vajadzīgs spiediens. Paši apzinās ka var, un grib.
U-21 uz treneri no LFF puses nav(un nebūs) spiediens,tāpat kā lielajā izlasē,un tur ir liela problēma,Lihtenšteinu jāņem protams,bet ir jābūt mērķim,ja tāda nav tad nekas nevar sanākt!
Pahars iespējams apzinās situāciju................

     [+] [-]

, 2013-06-11 08:40, pirms 11 gadiem
Andris5 Nevienu nepatrieks!Un neviens neuzstāda mērķi kļūt par eiropas čempioniem!
algun ... vecums?

Skatos neesi spējīgs pat uztvert manu ironiju uz daļu no iepriekšējiem komentiem.Mērķus var uzstādīt tad ,ja tie ir reāli pildāmi.Un Pahars to vienkārši lika savā intervijā saprast.Pārējie pretinieki vienkārši ir spēcīgāki par mūsējiem.Un kāds tam visam sakars ar maniem gadiem?

     [+] [-]

, 2013-06-11 09:23, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Skatos neesi spējīgs pat uztvert manu ironiju uz daļu no iepriekšējiem komentiem.Mērķus var uzstādīt tad ,ja tie ir reāli pildāmi.Un Pahars to vienkārši lika savā intervijā saprast.Pārējie pretinieki vienkārši ir spēcīgāki par mūsējiem.Un kāds tam visam sakars ar maniem gadiem?
Un tā mēs dzīvosim ar domu,ka pretinieki ir spēcīgāki,un mēs nekā nevaram!
Protams tā ir vieglāk dzīvot(domās esam lūzeri)!Bet paskatoties sastāvu kādi ir Pahara redzeslokā!tur nav ko sūdzēties!Jāiet uz maksimumu.............
-----------
p.s. komenti bija pa tēmu!
Ir jābūt mērķim,atbildībai,pat biešu laukā vecenes iet ar mērķi!....
bet Tu piemini kaut kādu patriekšanu,tas nenotiks ... kaut kādu eiropas čempi piemini,nu var jau būt Tu ironizē,bet tavs koments bija vērsts pret citiem(loģiskiem) komentiem!
Ar šādu sastāvu ir jācinās................Bet Pahara teiktajā nolemtība!Tā mēs panākumus negūsim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 11:11, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-06-11 11:47, pirms 11 gadiem
Pirmkārt, rūpīgi izlasiet Pahara teikto par mērķiem.. Kurā vietā viņš saka, ka mērķu nav ? Viņš tāpat kā Ozo nebārstās ar vārdiem..

Gribat Dinamo iepriekšējās sezonas saukļus.. ??

  -1 [+] [-]

, 2013-06-11 11:58, pirms 11 gadiem
Andri5
Ja Tu tik labi pārzini futbolu, tad noteikti arī zini, ka jaunos aizsūtot uz ārzemju akadēmijām, arī izlašniekus, retais var vispār tur testus nokārtot.. Un tad vēl mūsu pīļa dīķa zvaigžņu slimības kad parādās, ar visiem iespējamiem padomdevējiem..
Kāds maksimums, tukši saukļi.. Reāli, būtu labi, ja kāds izejot cauri starptautiskai pieredzei, attīstītu sevi līdz stabilam nacionālās izlases spēlētāja statusam un dabūtu A klases klubu Eiropā un spēlēs pamatsastāvā, runa varētu būt par 1, labākajā gadījumā 2 cilvēkiem, un tas nav sasniedzams gada laikā, tie ir reālie mērķi.

     [+] [-]

, 2013-06-11 12:06, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: Nu nosauktu konkrētu mērķi un tad atkarībā no tā, vieni sūdzētos, ka par zemu izvirzīti, citi, ka sapņo.
Kas mainītos no tā komandas spēlē?
Varbūt mainītos attieksme pret spēli un panākumiem. Ja mērķis sākumā ir zems, bet tiek izpildīts un tas tiek ar katru gadu paaugstināts, tad tā ir normāla sistēma. Bet protams, ja mērķis no gadu līdz gadam ir vai nu EČ fināls vai 6 vieta kvalifikācijas grupā tad nekāda motivējoša spēja šīm noliktajam mērķim nav.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-11 12:34, pirms 11 gadiem
Vēl par mērķiem..
Paprasiet Ozo, parasti viņš visus sūta.. Mērķi ir funkcionāriem un skatītājiem, džekiem ir jādomā tikai un vienīgi par nākamo spēli un spēlē par katru momentu kurā esi iekšā, tur pat nav domāšana, bet sajūtas līdz automātismam.. Sanāk atlase: ooo, jācīnās; draudzības spēle: nu kurš izliekas draudzības spēlē.. Taču, ja necīnīsies draudzības spēlē, netiksi sastāvā jau turnīra ietvaros, visur ir konkurence un konkrētā spēlē globālie mērķi nav vienīgā motivācija..

     [+] [-]

, 2013-06-11 12:41, pirms 11 gadiem
>>>bac.22
Mērķi ir funkcionāriem un skatītājiem, džekiem ir jādomā tikai un vienīgi par nākamo spēli

Tieši tā.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 12:56, pirms 11 gadiem
Lasot te daža laba komentārus man liekas, ka dažs nesaprot, kas ir čempis un kas kvalifikācija.

Jā, čempī nedrīkst prasīt augstas vietas, ja nav spēcīgs sastāvs (kā tas bija ar hokeju, kad ar atjauninātu sastāvu Lipmanis gribēju 8 vietu dabūt). Čempī jābūt reāliem.

Kvalifikācija ir pavisam kas cits. Tur nekur nevar izkrist vai citādi putru savārīt.
Kvalifikācijā cīnās par vienu mērķi visas komandas- Tikšanu uz čempi. Jā, Latvijas gadījumā tas ir visai liels mērķis, bet spēlētājiem būtu kur tiekties. Bet tā treneris pasaka: Mēs esam lūzeri, uzvarēsim vel lielākus lūzerus un tas arī viss.
Pat pasaules vājākai izlasei ir mērķis kvalificēties, bet redz Latvijai nav

     [+] [-]

, 2013-06-11 12:59, pirms 11 gadiem
bac.22 rakstīja: Andri5
Ja Tu tik labi pārzini futbolu, tad noteikti arī zini, ka jaunos aizsūtot uz ārzemju akadēmijām, arī izlašniekus, retais var vispār tur testus nokārtot.. Un tad vēl mūsu pīļa dīķa zvaigžņu slimības kad parādās, ar visiem iespējamiem padomdevējiem..
Kāds maksimums, tukši saukļi.. Reāli, būtu labi, ja kāds izejot cauri starptautiskai pieredzei, attīstītu sevi līdz stabilam nacionālās izlases spēlētāja statusam un dabūtu A klases klubu Eiropā un spēlēs pamatsastāvā, runa varētu būt par 1, labākajā gadījumā 2 cilvēkiem, un tas nav sasniedzams gada laikā, tie ir reālie mērķi.
Vai mums U-21 ir trenera?Ar to jāsāk!
Tik labs sastāvs kāds ir Paharam diez vai kādreiz mums ir bijis(U-21),daudzi spēlē nopietnos klubos,un ir pat šo klubu līderi(LV klubus protams arī ņemu vērā),agrāk mums ļoti daudzi tika ņemti no 1 līgas,tagad ja nemaldos tikais ir viens tāds,bet vēl vesela virkne(arī savainoto sarakstā atrodas) ir kas vēl varētu nomainīt šajā sarakstā(pret LIHTENŠT) esošos!
Un ar savu teoriju vari iet zini kur ?...............
U-21 vajag treneri kas māk ar jauniešiem strādāt!

     [+] [-]

, 2013-06-11 15:47, pirms 11 gadiem
Ja mes neradam sp[eles jauniesu pa TV , kad kada jega tiem puisiem censties , nekada un tad gaudo kadi ir rezultati , saciet ar jaunatni un tad radiet lielo izlasi Ltv 7 nav kauns un slinkums aizbraukt ar saviem pribambasiem un paradit speli ! kauns!