Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Suvitra debitē ar vārtiem, bet Latvijas sieviešu izlase piekāpjas lietuvietēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Suvitra debitē ar vārtiem, bet Latvijas sieviešu izlase piekāpjas lietuvietēm
Foto: LFF

Latvijas nacionālā sieviešu izlase pirmdien Bulgārijā spēlē par 3. vietu pārbaudes turnīrā ar rezultātu 1:2 zaudēja Lietuvai.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc turnīra pirmās spēles bija veikta viena izmaiņa, Emīliju Sofiju Druviņu uzbrukuma smailē aizstājot Anastasijai Poļuhovičai.

Spēles ievadā neliels pārsvars piederēja lietuvietēm. Vairākas reizes spēlē bija jāiesaistās arī Enijai Annai Vaivodei, lai gan izteikti bīstamas situācijas pie vārtiem neradās. Puslaika vidū labu iespēju sev izkārtoja Karlīna Miksone, no asa leņķa tomēr sitot virsū vārtsardzei.

Lai arī Latvijas izlase laukumā darbojās centīgi, ar uzbrukumu veidošanu komandai nesekmējās. Daudz biežāk bumba bija Latvijas komandas soda laukuma tuvumā, un divās epizodēs sava komanda bija jāglābj Vaivodei.

Sākot otro puslaiku, laukumā devās vārtsardze Sofja Ņesterova, Druviņa, Kristīne Evelīna Lodziņa un Ērika Gricijenko. Jau uzreiz 11 metru soda sitienu uz pretinieču vārtiem nopelnīja Miksone, tomēr komandas kapteine Sandra Voitāne doto iespēju neizmantoja, raidot bumbu vārtiem pāri. Latvijas izlase uzbruka aktīvāk un sekmīgāk, tomēr pēc neilga laika pirmoreiz sava komanda izgājienā bija jāglābj arī Ņesterovai.

Spēles 58. minūtē Lodziņas nopelnīto 11 metru soda sitienu gūtos vārtos pārvērta Ugne Lazdauskaite, izvirzot Lietuvas izlasi vadībā. Iniciatīva vēlāk atkal nonāca Latvijas komandas pusē, un 63. minūtē nedaudz garām vārtiem bumbu raidīja Voitāne. Mača 70. minūtē pēc ielaušanās soda laukumā un centrējuma no kreisās malas spēcīgi bumbu vārtos raidīja Marija Galkina, dubultojot savas komandas pārsvaru.

Spēles izskaņā netrūka bīstamu uzbrukumu Latvijas valstsvienības izpildījumā, teicamu izdevību izgājienā vienatnē pret vārtsardzi neizmantojot Miksonei. Desmit minūtes pirms mača beigām laukumā devās arī Kristiāna Zacmane un Diāna Suvitra, kurai tā bija debija izlasē. Tieši viņa 83. minūtē pēc Miksones ielaušanās soda laukumā un piespēles gar vārtiem vienus vārtus atguva, tomēr vēl vienu precīzu sitienu mūsu komanda pēdējās minūtēs neatrada.

Pirms tam turnīra pusfināla spēlēs Latvija ar 0:1 piekāpās Kosovai, bet Lietuva ar 0:3 zaudēja Bulgārijai.

Pasaules rangā pašlaik Bulgārijas izlase atrodas 90. vietā, Lietuva seko 96. pozīcijā, Kosova ir atrodama 103. vietā, bet Latvija ieņem 117. pozīciju.

Galvenais treneris Romāns Kvačovs kandidātu sarakstā bija iekļāvis piecu vietējo klubu futbolistes un pārstāves no klubiem Zviedrijā, Polijā, Islandē, Grieķijā un Itālijā. Savainojumu dēļ komandai nevarēja palīdzēt Latvijas gada labākā futboliste Olga Ševcova un Katrīna Daņilova.

Kā zināms, Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ieviesusi jaunu izspēles sistēmu nacionālo sieviešu izlašu turnīriem, kas stāsies spēkā šogad, uzsākot atlasi dalībai 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Līdzšinējo kārtību aizstās divi savstarpēji saistīti posmi – Nāciju līga un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Katrā no tiem valstis būs sadalītas A, B un C līgās, aizvadot mājas un izbraukuma spēles savu grupu ietvaros.

Balstoties uz pašreizējo UEFA nacionālo izlašu rangu, Latvijas izlase jauno izspēles formātu uzsāks C līgā šīgada rudenī. Izloze paredzēta 2. maijā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14760/neizmant...