Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vapne par debiju izlasē, atvestajiem vārtiem un Kalna negaidīto aiziešanu

Agris Suveizda

Vapne par debiju izlasē, atvestajiem vārtiem un Kalna negaidīto aiziešanu
Lūkass Vapne. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase Baltijas kausa pusfinālā ar rezultātu 0:2 Liepājā piekāpās Lietuvas valstsvienībai. Debiju pieaugušo izlasē piedzīvoja "Valmieru" pārstāvošie "Metta" audzēkņi Lūkass Vapne un Emīls Birka, un ar pirmo no viņiem pēc spēles aprunājās portāls Sportacentrs.com.

"Lai vai kāda spēle, bet Lietuvai zaudēt nedrīkst – nekādā gadījumā," sacīja 20 gadus vecais centra pussargs, kurš aizvadīja pilnu maču. "Pirmais puslaiks šķita ļoti labs – pašā sākumā Lietuvai varbūt bija viens moments, bet citādi viņi pat netika pie bumbas. Arī man pašam pirmais puslaiks bija diezgan solīds, vajadzēja iesist, un tad jau būtu atvēries. No maniem diviem momentiem bīstamāks it kā bija otrais, bet tur aizsargs bija tuvāk – pirmajā epizodē sitienam varēju sagatavoties, gribēju trāpīt stūrī, bet pārlidoja nedaudz pāri."

Pirmie ielaistie vārti radās pēc Andreja Cigaņika bumbas pazaudēšanas pie sava soda laukuma, bet par otrajiem vārtiem atbildību uzņēmās Vapne – pretuzbrukums ar meistarīgu noslēgumu sākās pēc viņa zaudētas bumbas. "Debitanta kļūda – nogalināju visu spēli…Paldies komandai, ka mani pašu pēc tam morāli nenogalināja. Jāiet tālāk – nav, ko komentēt." Jau savā pirmajā izsaukumā Vapne tika pamatsastāvā, bet indikācijas tam bijušas jau nedēļas vidū: "Simtprocentīgi uzzināju tikai šodien, bet standartsituācijas iespēlējām jau trīs dienas pirms spēles un plus mīnus jau bija skaidrs – tas nebija pārsteigums, uzzināju diezgan laicīgi."

"Galvenā atšķirība starp funkcijām klubā un izlasē ir tā, ka šeit man ir jāatveras malā. Arī "Valmierā" it kā ir jāiet uz malu, bet tur vairāk spēlēju kā brīvais mākslinieks – varu gan vidū, gan malā. Šeit uzstādījums ir tāds, ka, ja bumbu saņem labais centra aizsargs, man ir jāiet tajā zonā [starp labo centra aizsargu un labo pusaizsargu], lai mūsu labais pusaizsargs var skriet [augstāk] zonā. Ja es saņemu bumbu tajā pozīcijā, tad tālāk meklēju labo pusaizsargu vai arī uzbrucēju zonā – tas, ko neizdarīju otrajos ielaistajos vārtos, pazaudējot bumbu."

Sezonas sākumā valmieriešu nu jau bijušais galvenais treneris Jurģis Kalns atklāja, ka Lūkasa tēvam Marselam, bijušajam "Metta" pussargam, apsolījis, ka Lūkass septembrī būs lielajā izlasē – iznāca pat agrāk. Maija labākais spēlētājs Virslīgā ambīcijas un pārliecību par sevi neslēpj: "Protams, ka gaidīju izsaukumu – gaidīju pat agrāk, bet viss atnāk tad, kad tam ir jāatnāk. Liels prieks, ka mani beidzot izsauca, tagad tikai jāpierāda sevi un jānostiprinās sastāvā. Manuprāt, izsaukumu simtprocentīgi nopelnīju. Par izsaukumu uzzināju jau kādas desmit dienas pirms oficiālā paziņojuma - uzzināju tieši no Jurģa. Tas nav futbolists, kurš nedomā, ka nav galvenais spēlētājs sastāvā. Braucu ar domu spēlēt, paldies, ka treneris uzticējās."

Lai gan Vapne mierina, ka apkārt "Valmierai" panikas ir vairāk, nekā prasītu reālā situācija, tomēr Kalna aiziešana no amata šokējusi arī viņu: "Tas bija nevis pārsteigums, bet gan milzīgs pārsteigums. Kad Jurģis to pateica pēc spēles, visi saskatījās – tā it kā būtu pienākusi sēru diena, neviens pat nepriecājās par uzvaru [6:1 Daugavpilī]. Neko par to iepriekš nezināju – tik, cik biju redzējis PPK čatā un uzzinājis pats pēdējais. Mana palikšana "Valmierā" ir atkarīga no citiem piedāvājumiem, bet domāju, ka Latvijā klubu nemainīšu noteikti."

     [+] [-]

, 2024-06-09 09:41, pirms 3 nedēļām
Prieks par Vapni, man liekas ka varētu izveidoties labs izlases spēlētājs, novēlu tikt labā līgā arzemēs tad ieguvēji būs visi!

  +3 [+] [-]

, 2024-06-09 11:05, pirms 3 nedēļām
Vapne
Kas tas tāds?.
Raduraxti ira?

     [+] [-]

, 2024-06-10 06:08, pirms 2 nedēļām
vapne, tu galvenais nesmirdi vapne.

     [+] [-]

, 2024-06-10 06:11, pirms 2 nedēļām
da kur viņš tiks hahs, pilnigi nekur, vins var aizbraukt varbut uz pol un izgazties, pilnigs salaga, 0 . neka tur nebus. Vapne.... smiekli nak

     [+] [-]

, 2024-06-10 06:13, pirms 2 nedēļām
pedejais klauns, nozelojams futbolists nekads no sita, ha parodija

     [+] [-]

, 2024-06-10 13:11, pirms 2 nedēļām
Labs speletajs isteniba, vnk pec sejas man vienu nelieti atgadina.