Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pātelainens: "Esmu ļoti, ļoti pārsteigts, kā nospēlējām mājās pret Andoru"

Rolands Eliņš

Pātelainens: "Esmu ļoti, ļoti pārsteigts, kā nospēlējām mājās pret Andoru"
Miksu Pātelainens
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēcspēles preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens pauda savu pārsteigumu, ka mačā pret Andoru parādīts tik slikts futbols, kritizēja savas komandas piespēļu kvalitāti, taču nevēlējās meklēt konkrētus vainīgos pie nelabvēlīgā iznākuma, kā arī apsolīja līdzjutējiem, ka nākamajos mačos komanda spēlēs no sirds.

„Pirmkārt, vēlos apsveikt Andoru ar izcīnīto neizšķirtu, viņi spēlēja tieši tā, kā plānoju - daudz enerģijas, daudz simulācijas, padarot mūsu spēli sarežģītu,” teica Miksu Pātelainens. „Mēs nesaspēlējāmies labi, pieļaujot pārāk daudz nepiespiesto kļūdu, bija daudz nepareizi pieņemtu lēmumu, kas šādā līmenī ir nepiedodami. Tas galīgi nebija sniegums kādu vēlējāmies.”

Trenerim tika vaicāts, vai šis bija apkaunojošākais moments karjerā. „Nezinu, vai var teikt šādi, bet biju ļoti pārsteigts par parādīto spēli, mājas spēlē pret Andoru nebiju to gaidījis, biju ļoti, ļoti pārsteigts,” atzina somu speciālists.

„Jau no spēles sākuma izskatījāmies nervozi, nezinu kāpēc, domāju, ka būs otrādi - jābūt pārliecinātiem cikla sākumā savā laukumā pret Andoru. Tas man ir ļoti pārsteidzoši,” turpināja soms. „Nevaru neko pārmest par centību, bet bija ļoti daudz vājo punktu, kas jāanalizē. Neredzēju kādu līderi. Skatījos uz spēlētāju reakcijām pēc pieļautajām kļūdām, uz viņu kustību, tas nebija, kā gaidījām. Protams, ir grūti atrast līderus, kad visi ir satraukušies, tomēr par nākotni galvenais nav atrast līderus, bet gan, lai tiktu uzlabots komandas sniegums.”

„Gribējām dot spēlētājiem iespēju pēc pārtraukuma uzlabot sniegumu,” Pātelainens paskaidroja savu izvēli neveikt maiņas uzreiz pēc puslaika pārtraukuma. „Otrā puslaika sākums bija nedaudz labāks, bet pēc tam arī pienāca laiks maiņām.”

„Būtu viegli šobrīd rādīt ar pirkstu uz vainīgo, bet jāmeklē dziļāk,” sacīja Pātelainens. „Katrs centās, bet nebija laba piespēļu kvalitāte. Grūti izskaidrot, kas notika. Katrs spēlētājs ir spējīgs piespēlēt, bet viss ir viņu galvās. Mēs cenšamies viņus atbalstīt.”

„Nožēloju, ka nevarējām šodien dot skatītājiem uzvaru. Nākamajiem mačiem varu apsolīt vien to, ka spēlēsim no visas sirds. Daudz domāju par to, kā uzlabot sniegumu, bet tas ir grūti. Varu apsolīt vien to, ka katrs atdos visu. Varbūt tomēr gaidām par daudz no spēlētājiem, paskatoties uz rezultātiem pēdējo piecu gadu laikā. Varbūt tomēr līmenis nav tik labs. Rezultāti nemelo,” bija spiesta atzīt somu treneris.

"Jutu, ka Solovjovs var dot daudz flangā uzbrukuma ziņā, viņš centās, tāpēc arī bija laukumā Maksimenko vietā,"" sākumsastāva izvēli skaidroja Pātelainens. "Katra spēlētāja sūtīšanai laukumā apakšā ir dziļa analīze, tomēr šodien bija daudz kļūdu tieši piespēlēs no flangiem. Nākotnē vēlamies uzbrukt un radīt iespējas no flangiem, tomēr šodien tas neizdevās. Tomēr, ja jautājiet par konkrētiem spēlētājiem, šodien neesmu apmierināts ar nevienu spēlētāju un arī ar treneriem, neviens nesaņem sekmīgu atzīmi. Tagad izanalizēsim maču, lai būtu labāki turpmāk. Noteikti, ka nākamajā spēlē būs daudz izmaiņu. Šobrīd neviens nevar būt drošs, ka sāks spēli pret Gruziju. Brauksim pie Gruzijas, kas pēc šodienas ir pārliecināta, tā ir stiprākā komanda grupā, tā būs ļoti grūta spēle."

Pātelainens toties nedaudz uzslavēja Karašausku, norādot, ka viņš nospēlēja spoži, ka viņš ir noderīgs spēlētājs un ka viņš centās. “Ņēmu vērā, ka ir divi mači un šoreiz bija labāk, ka viņš sāk no soliņa, tomēr sev atvēlētajā laikā Kara spēlēja spoži, bija viens ļoti labs moments, viņš mums ir vērtīgs spēlētājs. Šabala pēdējās nedēļās regulāri gūst vārtus, viņš ir viens no mūsu vadošajiem spēlētājiem, bet Uldriķis ir daudzsološs talants, kurš labi sācis sezonu Šveicē. Tomēr aizsargi labi ar viņu tika galā, un viņš netika pie bumbas.”

Savukārt runās par Andoras izlases vēsturisko panākumu, pārtraucot ilgo zaudējumu sērija oficiālos izbraukuma mačos, Pātelainens nevēlējās ielaisties: "Neatbalstu statistiskos salīdzinājumus, man svarīgākais ir meklēt, kā uzlabot mūsu sniegumu."

Tikmēr ne par ko jātaisnojas nebija Andoras izlases galvenajam trenerim Koldo: „Protams, ka es apmierināts. Varbūt ne ar pirmo puslaiku, jo vajadzēja laiku, lai iejustos, bet otrajā puslaikā darījām labas lietas. Ceru, ka šis iegūtais punkts mums palīdzēt ticēt saviem spēkiem un turpināt darbu, ko darījām. Cerams, ka tas palīdzēs nākotnei.”

„No aptuveni 30-35 minūtes man ļoti patika kā spēlēja mūsu izlase,” turpināja Koldo, kurš izvēlējās nekomentēt Latvijas izlases sniegumu, sakot, ka var runāt tikai par savējo. „Man liekas, ka tā ir ļoti laba izlase ar labiem spēlētājiem,” norādīja Koldo.

Andoras žurnālisti preses konferencē bija ļoti priecīgi, vairākkārt uzdodot jautājumus, ka šis ir liels pārsteigums, bet treneris bija piezemētāks: „Šis ir tikai viens punkts, lai vairāk ticētu saviem spēkiem. Tagad mums vajag atpūsties un sākt gatavoties nākamajai spēlei.”

     [+] [-]

, 2018-09-07 00:54, pirms 6 gadiem
Neesmu pārsteigs kā mūsu 11 kranči nospēlēja teiktu pelnīti

  +7 [+] [-]

, 2018-09-07 00:54, pirms 6 gadiem
Karašausks spoži? Es redzēju soda laukuma tuvumā vienu piespēli, vienu pārturētu bumbu un vienu sitienu garām vārtu rāmim.
Centība, bet nekā spoža visiem spēlētājiem.
Jāsaka, viņu treneris šajā spēlē mūsējos apspēlēja, jo viņa taktika - spēles vilcināšana izdevās

  +3 [+] [-]

, 2018-09-07 00:57, pirms 6 gadiem
Ka neiet, tad neiet. Liekas Pahars Farērām Latvijā 0-1 zaudēja.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-07 00:59, pirms 6 gadiem
Nu karasausks vismaz aizdomajas, ka preti ir amatieri un, ka nav jabaidas katra mirkli kad andorietis pienak tuvak pa 2m... Taja izgajiena butu kads atbrivojies, varbut ari butu gols.
Treneris saka, ka gribam no flangiem centtret un sist ieksha, nu kamon ja mes andoru nevarm gaisa divcinjas parspet tad ko mes varesim.. Un ja jau tada bija strategjija centret, nafig tas punduris rakels tur vajadzigs, ari uldrikim tada gadijuma vajadzeja but uzreiz laukuma.
Bet nu pussargi sokeja vissvairak tik bumbu pieturet vispar nejedz, individualas meistaribas 0, piespelet tikai uz aizmuguri precizi mak, gabovs vispar neizturams, skjibak nav iespejams, ne tikai skjibi, bet biezi vien pat bezjedzigas piespeles uz nekurieni vai nosegtam speletajam. murgaina spele.. bet ko var gribet ja pec speles treneris ir parsteigts par to, ka nospeleja, manuprat visu jau pec 30min vareja loti labi redzet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-09-07 01:24, pirms 6 gadiem
Pagaidi, pagaidi Miksu, vēl nav laiks kļūt pārsteigtam. Es ticu ka, mūsējie māk pārsteigt vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 02:10, pirms 6 gadiem
kegums rakstīja: Karašausks spoži? Es redzēju soda laukuma tuvumā vienu piespēli, vienu pārturētu bumbu un vienu sitienu garām vārtu rāmim.
Centība, bet nekā spoža visiem spēlētājiem.
Jāsaka, viņu treneris šajā spēlē mūsējos apspēlēja, jo viņa taktika - spēles vilcināšana izdevās
Pārējie bija no sērijas - nekļūdās, jo neko nedara.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 02:11, pirms 6 gadiem
Kara bija vienīgais, kas uzņēmās iniciatīvu. Jankas iztrūkumā Kara bija jāliek zem uzbrucējiem, bet kāds uzbrucēju pāris ir Kļuškins un Šabala. Nekāds. Rakelim bija pārlieku liels kredīts vidū. Fertovs arī neder. Es neredzēju normālu centru vispār.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 02:17, pirms 6 gadiem
Nav Jankas un Kameša, grūti mums ar centriem.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 02:29, pirms 6 gadiem
Kā jau Šabala pateica:"Šodien nospēlējām praktiski bez bumbām"

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 06:40, pirms 6 gadiem
Tu vēl par ļoti daudz ko būsi pārsteigts, Miksu...

     [+] [-]

, 2018-09-07 08:16, pirms 6 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Pagaidi, pagaidi Miksu, vēl nav laiks kļūt pārsteigtam. Es ticu ka, mūsējie māk pārsteigt vairāk.
Es ari! Andorā normāli atrausies,domāju ka to paveiks jau Rīgā,bet še tev,norāva neizšķirtu!

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 08:31, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pārējie bija no sērijas - nekļūdās, jo neko nedara.
Piekrītu, aktivitātei jābūt. Mēģināja, bet tomēr uzskaitītās individuālās darbības ir par maz, lai to novērtētu ar spoži.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 10:21, pirms 6 gadiem
janis_celmins_117679702519745 rakstīja: Aizņemieties līdz 450 eiro 15 minūšu laikā arī ar sabojātu kredītvēsturi un/vai bez oficiālas darba vietas.
Naudu ir iespējams saņemt Jūsu kontā vai izņemt skaidrā naudā pasta nodaļā.

---> rigensis.ga <---
Celmiņam jauna nodarbe

  +2 [+] [-]

, 2018-09-07 10:55, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: 1 pts kabatā, jāaizmirst šis pazors un jāgatavojas vēl lielākai sagrāvei izlase kā pusprofesionali spēlē, euro 2004 izlase šodien pat spētu ne tikai uzvarēt, bet vnk sagrautu šos amatierus.
Glorija :
Koļinko - Isakovs, Zemļinskis, Stepanovs, Blagonadeždins - Bleidelis, Lobaņovs, Rimkus 90, Astafjevs, Rubins - Verpakovskis, Pahars, Prohorenkovs, Laizāns.
Čalīt, uz veciem lauriem nav ko gulēt pirmkārt, otrkārt, paskaties kādos klubos spēlēja viņi un kur tagad !

     [+] [-]

, 2018-09-07 14:15, pirms 6 gadiem
Es esmu ļoti pārsteigts, ka spēcīgā Andora tā arī nespēja atslēgt mājinieku vārtus. Izcīnītais punkts ir spoža virsotne Latvijas futbola vēsturē, droši liekams blakus izcilajai 0:0 uzvarai pār Vāciju dižā Starkova vadībā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 14:38, pirms 6 gadiem
Ja Pātelainens tagad ir ļoti pārsteigts, tas nozīmē, ka mūsējie treniņos ir ļoti pārliecinoši tēlojuši, ka prot spēlēt futbolu. Tādi viltnieki!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 16:09, pirms 6 gadiem
Latvijas līdzjutēji būs ļoti pārsteigti kā Latvija nospēlēs nākamo spēli ar Gruziju.

     [+] [-]

, 2018-09-07 16:45, pirms 6 gadiem
Es savukārtu biju pārsteigts par spēlētāju atlasi (vienīgie tiešām ātrie - Karašausks rezervē, Višņakovs pat neiznāca) un primitīvo nostādnī "spēlēt plaši", lēni piespēlējot no vienas malas uz otru, gandrīz nemēģinot iespēlēt koridorā starp malējo un centra aizsargu.

Nu un vispār jau laikam somam atskārsme par spēlētaju "kvalitāti"... jo ja pret Andoru nespēj parādīt nekādu tehniku, tad pret ko..