Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Basovs: "Šits teica, ka norvēģu aizsargi ir zemāka līmeņa par viņu. Prasīju: kur ir goli?"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Basovs: "Šits teica, ka norvēģu aizsargi ir zemāka līmeņa par viņu. Prasīju: kur ir goli?"
Dario Šits. Foto: LFF

Šovakar 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Latvijas U21 futbolisti Slokā ar 0:1 piekāpās norvēģiem, vienīgos vārtus ielaižot pēc 11 metru soda sitiena. Galvenais treneris Aleksandrs Basovs sarunā ar Sportacentrs.com atzīmēja spēlētāju pašatdevi, bet norādīja, ka viņi nav pieraduši pie šāda tempa.

"Pēc spēles teicu, ka puiši ir malači. Principā nospēlējām labi. Laba kvalitāte, laba pašatdeve. Norvēģijas izlasei bija momenti, bet ne bīstami. Jā, viņi spēlēja ar bumbu, daudz vidēju piespēļu, bet kopumā – uzbrukumā neko neparādīja," pauda Aleksandrs Basovs, piebilstot, ka, pēc viņa domām, atbilstošāks rezultāts būtu 0:0 vai 1:1.

"Mēs varam spēlēt, bet – cik ilgi tādā tempā?" vaicāja Basovs. "Tādā tempā, ar tādu bumbas atņemšanu mēs diemžēl nevaram spēlēt ilgus periodus. Klase, meistarība, psiholoģija – viss kopā. Visu laiku ir augsts temps, ir pretestība, spiediens. Ne visiem ir tāda stresa noturība. Ir spēlētāji, kuri tādos apstākļos var labi nospēlēt ar bumbu. Ir spēlētāji, kuriem ir problēmas."

Latvijas U21 izlases galvenais treneris atzina, ka arī fiziskajā sagatavotībā labāki bijuši norvēģi, jo ir vairāki Latvijas futbolisti, kuriem pietrūkst spēļu prakses. Savukārt taktiskajā ziņā Basovs bija apmierināts ar padotajiem.

Izbraukumā pret norvēģiem tika piedzīvots zaudējums ar 0:7. Šovakar Slokā abās komandās bija notikusi liela spēlētāju rotācija. Latvijai iztrūka Lūkass Vapne, Ralfs Maslovs, Niks Sliede, Jegors Novikovs un Deniss Meļņiks, kurš izsaukts uz lielo izlasi.

Uzbrukumā darbojās Dario Šits, kurš atlabis pēc traumas un jau guvis vārtus Nīderlandes otrajā līgā. "Dario ir stiprs uzbrucējs. Vajag mazliet pagaidīt, un mums būs ļoti stiprs spēlētājs," teica Basovs, atgādinot, ka Šitam vēl jāieskrienas pēc atgriešanās ierindā.

Basovs arī atstāstīja sarunu ar uzbrucēju: "Dario teica, ka norvēģu aizsargi ir zem viņa līmeņa. Es teicu: kur ir goli?" Savukārt uz jautājumu, vai Šitu labprātāk turpinātu trenēt U21 izlasē vai labāk redzētu viņu pievienojamies Latvijas valstsvienībai, Basovs bija kategorisks: "Man ļoti, ļoti patīk ar viņu strādāt, bet viņam jābūt galvenajā izlasē."

  +1 [+] [-]

, 2024-09-06 09:58, pirms 2 nedēļām
Man šķiet viņam pašam vajadzētu paskatīties spogulī un pajautāt sev kur ir komandas goli un uzvaras.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-06 10:30, pirms nedēļas
"Tādā tempā, ar tādu bumbas atņemšanu mēs diemžēl nevaram spēlēt ilgus periodus. Klase, meistarība, psiholoģija – viss kopā. Ne visiem ir tāda stresa noturība." - sveiciens Latvijas futbola akadēmijām un bērnu, jauniešu treneriem!

  +2 [+] [-]

, 2024-09-06 12:25, pirms nedēļas
Šits Panorāmas intervijā teica, ka pret Īriju būs viņa pēdējā spēle izlasē...
Grūti spriest, vai šādu lēmumu pieņēma pec šīs sarunas ar Basovu, vai kāds cits iemesls...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-06 14:08, pirms nedēļas
paskatoties spēles statistiku jasecina ka gan Šits gan Basovs nodarbojas ar pašapmierināšanos...eu ..nu bišķiņ esat kritiskāki pret sevi

     [+] [-]

, 2024-09-10 23:39, pirms 6 dienām
kaapeec Basovs lika speeleet uz minimaalu zaudeejumu!!!!????