Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ziemeļmaķedonija pret Latviju izsauc savas lielākās zvaigznes un Nikolato audzēkni

Agris Suveizda

Ziemeļmaķedonija pret Latviju izsauc savas lielākās zvaigznes un Nikolato audzēkni
Eniss Bardi. Foto: imago/Petr Stojanovski/Scanpix

Ziemeļmaķedonijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Blagoja Milevskis izraudzījies 25 spēlētājus drīzumā gaidāmajām UEFA Nāciju līgas spēlēm Latvijā un Armēnijā.

Ziemeļmaķedonijas sastāvā iekļauts kapteinis Eniss Bardi no Turcijas "Trabzonspor" un Elifs Elmass no Vācijas "Leipzig", priekšējā līnijā atgriezies Splitas "Hajduk" pieredzējušais uzbrukuma grupas spēlētājs Aleksandars Trajkovskis, kurš ir izlasē mačiem bagātākais aktīvais futbolists, un Čehijas "Bohemians" uzbrucējs Milans Ristovskis. Tāpat izsaukts Darko Čurlinovs, kurš savainojuma dēļ tika nomainīts iepriekšējās izlases spēles pirmajās minūtēs. Uzbrukumā iekļauts arī "Girona' jaunieguvums Bojans Miovskis, kurš par 4.9 miljoniem eiro pievienojās no "Aberdeen", bet debijas vārtus vēl gaida un nupat Čempionu līgā arī nerealizēja pendeli. Savainojuma dēļ šoreiz gan nebūs Dandī "United" uzbrucēja Kristijana Trapanovska, kuram valstsvienībā ir viena spēle.

Lai gan izsaukti gandrīz visi skanīgākie uzvārdi, vairumam no viņiem pašreizējā situācija ar spēļu praksi klubos nav spoža. Elmass janvārī no Neapoles uz Leipcigu pārcēlās par 23 miljoniem eiro, bet šosezon aizvadījis tikai septiņas minūtes. Pamatvārtsargs Stole Dimitrievskis šovasar "Rayo Vallecano" pirmā numura lomu nomainīja pret "Valencia" rezervista krēslu, jo klubu tomēr nepameta talantīgais gruzīns Giorgi Mamardašvili. Pieredzējušais Ezdžans Alioskis Saūda Arābijas klubā "Al Ahli" ārpus rotācijas ir jau ilgāk nekā 13 mēnešus. Tāpat Trajkovskis nav spēlējis kopš augusta, Ristovskis un Čurlinovs no lazaretes atgriezās septembra beigās. Rīgā diskvalifikāciju dēļ nebūs pieejami arī centra aizsargi Nikola Serafimovs un Džoko Zajkovs.

Septembrī Ziemeļmaķedonija zaudēja punktus Fēru salās (1:1) un mājās uzveica Armēniju (2:0). Abas spēles sāka 30 gadus vecais Rumānijas čempionātā spēlējošais centra pussargs Isniks Alimi, kurš savulaik divas sezonas spēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā. 2013. gadā viņš no Horvātijas pievienojās Itālijas kluba "Chievo" U19 komandai, kuru vadīja Nikolato, bet gadu vēlāk Nikolato viņu paņēma līdzi uz C sērijas klubu "Lumezzane", kas vietu divīzijā saglabāja tikai pārspēlēs – Nikolato tika atbrīvots jau oktobra izskaņā, bet martā atgriezās amatā. Alimi C sērijā dažādās komandās spēlēja līdz pat 2020. gadam, bet pēcāk spēlējis Horvātijas, Azerbaidžānas un Rumānijas augstākajās līgās.

Latvija ziemeļmaķedoniešus uzņems 10. oktobrī, bet 13. oktobrī spēlēs Fēru salās.

Ziemeļmaķedonijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS+V
VārtsargsStole Dimitrievskis30Valencia (Spānija)72
Damjans Šiškovskis29Borac (Bosnija un Hercegovina)11
Igors Aleksovskis29Rabotnički1
AizsargsEzdžans Alioskis32Al Ahli (Saūda Arābija)77+12
Visars Musliu29Paderborn (Vācija-2)63+1
Džoko Zajkovs29Univ. Craiova (Rumānija)31+1
Stefans Aškovskis32Şanlıurfaspor (Turcija-2)31
Nikola Serafimovs25Fehérvár (Ungārija)17
Bojans Dimoskis22Akron (Krievija)15
Jovans Manevs23Adana Demirspor (Turcija)8+1
Ahmeds Iļazovskis27Hvidovre (Dānija-2)5
Andrejs Stojčevskis21Žilina (Slovākija)
PussargsEniss Bardi29Trabzonspor (Turcija)66+18
Elifs Elmass25Leipzig (Vācija)62+12
Darko Čurlinovs24Jagiellonia (Polija)27+4
Tihomirs Kostadinovs25Piast (Polija)25
Jani Atanasovs24Cracovia (Polija)19+2
Davids Babunskis30Dundee Utd (Skotija)16
Isniks Alimi30Sepsi (Rumānija)9+1
Dimitars Mitrovskis25Varaždin (Horvātija)5
UzbrucējsAleksandars Trajkovskis32Hajduk (Horvātija)89+21
Milans Ristovskis26Bohemians (Čehija)26+4
Bojans Miovskis25Girona (Spānija)25+4
Lirims Čamili26Sønderjyske (Dānija)5
Mario Ilievskis22CSKA 1948 (Bulgārija)1

Izmantotie resursi:
https://www.ffm.mk/25-fudbaleri-na-...