Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Ir normāli, ka, dzīvojot valstī, to cieni un iemācies valodu"

Emils Ozerinskis

Uldriķis: "Ir normāli, ka, dzīvojot valstī, to cieni un iemācies valodu"
Roberts Uldriķis. Foto: LFF

Liela lēmuma priekšā ir 26 gadus vecais un teju divus metrus garais Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš pēc trīs Nīderlandes kluba "Cambuur" rindās pavadītiem gadiem ir jaunas darba vietas meklējumos. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki uzbrucējs ieskicēja, ka aģentam ir dots uzdevums tikt skaidrībā par futbolista nākotni pēc iespējas ātrāk.

Jautāts par darbu pie jaunā kluba meklējuma Roberts Uldriķis pastāstīja: "Aģents ļoti nopietni strādā. Ir arī citi cilvēki, kas sazinās ar mani un manu aģentu. Bija jau viens diezgan labs variants Eredivisie (Nīderlandes augstākā līga). Tas jau bija kā piedāvājums, bet tur situācija nedaudz tagad pamainījusies. Ir arī citi klubi izrādījuši interesi, kuru spēlētāju lokā es esmu, kurus viņi tagad skatīsies. Jāsaprot, ka vēl ir tikai pats jūnija sākums un klubi tikai sāk savu procesu. Es gan ceru, ka pēc iespējas ātrāk izdosies atrast jauno klubu, lai jau jūnija beigās vai jūlija sākumā varētu ar komandu gatavoties sezonai."

"Esmu arī aģentam teicis, ka vēlētos pēc iespējas ātrāk saprast, kur mani grib un kur es pats gribētu. Protams jāskatās gan uz sportisko aspektu, gan arī vecums man jau ir nedaudz lielāks. Tādēļ - jā, arī alga. Ja pienāks interese no Āzijas, tad būs jāizskata un jādomā ko un kā darīt. Primārais ir palikt Eiropā - labā čempionātā. Es ļoti ceru, ka izdosies Eredivisie vai tā pati Beļģija, varbūt, Portugāle. Saprotu, ka top 5 līgās tikt varētu būt ļoti grūti, bet arī iepriekš minētās ir pietiekami tuvu. Ir bijusi interese no lielo valstu otrajām līgām, kas arī nebūtu slikti. Ir spēlētāji, kas gaida līdz augusta beigām, kad klubi jau ir nokomplektējušies, bet kāda spēlētāja trauma var ļaut tikt pie lielāka līguma ar lielāku naudu spēcīgā klubā, bet es priekšroku došu tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk," iezīmēja raženais uzbrucējs, kurš Virslīgas čempionāta līmenī pārstāvējis "Metta" un RFS vienības, bet ārzemēs spēlējis Šveices "Sion" un iepriekšējos trīs gadus Leuvardenas "Cambuur" krāsās.

Pagājušās sezonas gaitā Uldriķis uz Nīderlandes futbola apskatnieku jautājumiem brīvi spēja atbildēt holandiešu valodā. Sarunā ar Latvijas futbola apskatnieku Uldriķis arī norādīja, ka, dzīvojot citā valstī, to uzskata par pašsaprotamu normu: "Es arī iemācījos franču valodu, dzīvojot Šveicē. Tas ir normāli, ka divus trīs gadus dzīvojot tajā valstī to respektē un iemācies tās valodu. Tas parāda tavu intelektu un cieņu. Tas arī palīdz pašam vieglāk iejusties sabiedrībā."

Uzbrucējs arī apzinās, ka viņa pozīcijas spēlētājam ļoti svarīgi ir statistikas rādītāji, tādēļ nekļūdīgi zināja savus sakrātos vārtus un piespēls aizvadītajā sezonā: "Varētu būt bijusi vēl veiksmīgāka sezona, ja "Cambuur" malējiem spēlētājiem būtu bijusi vairāk kvalitāte un būtu mani vairāk apgādājuši ar bumbu., tad protams būtu vēl vairāk golu. Pašam arī bija momenti, kurus neizmantoju. 12 goli līgā, vēl trīs kausā. Pa abām arī desmit rezultatīvas piespēles. Es ceru, ka to pašu varēšu izdarīt augstākajā līgā, ja tāda iespēja būs."

"Ja "Cambuur" būtu atguvusi vietu Eredivisie, domāju, ka tā būtu liela varbūtība, ka palieku tajā klubā. Mani tur daudz kas apmierināja. Bija ļoti labs kontakts ar komandas galveno treneri. To varēja redzēt gan pēc manām personīgajām, gan kluba sekmēm viņa vadībā. Šogad uzlikām visu galveno fokusu uz kausu, jo gribējām izdarīt kaut ko nebijušu - iekļūt finālā. Lai mūsu fani var aizbraukt uz "De Kuip", kurā ir 50 tūkstoši skatītāju vietu. Puse no tā pienāktos mūsu faniem. Arī tikšana pusfinālā bija liels sasniegums, jo pirmo reizi mūsu stadionā bija kas tāds. Pēc netikšanas kausa finālā nedaudz emocijas nosēdās un arī netikām līgas play-off. Ja tas būtu izdevies un būtu atguvuši vietu augstākajā līgā, tad būtu liela iespēja, ka palieku, jo klubs nupat kā uzbūvēja arī jaunu stadionu, kas nozīmē arī vairāk naudas ienākšanu klubā. Tagad sanāca kā sanāca," ar zināmu vilšanās sajūtu noteica Latvijas izlases rindās 49 aizvadītās spēlēs septiņus vārtus guvušais Uldriķis.

     [+] [-]

, 2024-06-04 21:39, pirms 3 nedēļām
Kas Uldriķim klubā sanāca tāds, ka ceļi jāškir?

     [+] [-]

, 2024-06-04 22:19, pirms 3 nedēļām
guntis86 rakstīja: Kas Uldriķim klubā sanāca tāds, ka ceļi jāškir?
Viņš ir labāks par 2. Nīderlandes līgu un tas, ka Cambuur netika atpakaļ, nozīmē, ka baigi labo līgumu viņi nemaz nespēj iedot. Tādam uzbrucējam ar piedāvājumiem problēmām nevajadzētu būt, bet nu tad jau redzēs.

     [+] [-]

, 2024-06-05 00:29, pirms 3 nedēļām
sit pa ausīm tā dižā lielummānija

  +1 [+] [-]

, 2024-06-05 01:07, pirms 3 nedēļām
Ļoti gribētos lai Robertam būtu jāmācās vēl viena valoda. Čehu. Kaut kur, kaut kad dzirdēju, kā par viņu interesējas Slāvija.
Man kā, visticamāk vienīgajam latviešu izcelsmes Slāvistam, tas būtu super😉🇨🇿🇱🇻👍

     [+] [-]

, 2024-06-05 02:49, pirms 3 nedēļām
Horni Mecholupy rakstīja: Ļoti gribētos lai Robertam būtu jāmācās vēl viena valoda. Čehu. Kaut kur, kaut kad dzirdēju, kā par viņu interesējas Slāvija.
Man kā, visticamāk vienīgajam latviešu izcelsmes Slāvistam, tas būtu super😉🇨🇿🇱🇻👍
Nez vai čehi pavilks tādu līgumu
Roberts Askolds tēmējot uz 40-50 k mēnesī

     [+] [-]

, 2024-06-05 06:13, pirms 3 nedēļām
Bet pēdējais Roberta teikums liek domāt, ka pēc jaunajiem apstākļiem gribētu palikt Cambuur, bet ir nodzenināti nezināmi tilti.

     [+] [-]

, 2024-06-05 11:26, pirms 3 nedēļām
Vienmēr priecājos par inteliģentiem sportistiem. Arī valoda var nospēlēt savu lomu, kad komanda izvēlas spēlētājus. Uldriķim veiksmi.

     [+] [-]

, 2024-06-05 12:31, pirms 3 nedēļām
guntis86 rakstīja: Bet pēdējais Roberta teikums liek domāt, ka pēc jaunajiem apstākļiem gribētu palikt Cambuur, bet ir nodzenināti nezināmi tilti.
jā, netiekot atpakaļ eredivisie...