Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U17 futbolisti Baltijas kausu noslēdz ceturtajā pozīcijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

U17 futbolisti Baltijas kausu noslēdz ceturtajā pozīcijā
Foto: lff.lt

Noslēdzošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē Latvijas U-17 jauniešu izlase svētdien Jonavā ar rezultātu 0:2 (0:2) piekāpās laukuma saimniekiem lietuviešiem, kopvērtējumā ierindojoties ceturtajā vietā.

Latvijas valstsvienības sākumsastāvā pēc iepriekšējā mača notika trīs izmaiņas. Aleksandrs Molotkovs, Ričards Janišs, Rūdolfs Kļavinskis un Emīls Sprukts visās trīs turnīra spēlēs tika pie vietas starta vienpadsmitniekā.

Spēles rezultāts tika atklāts 15. minūtē, kad pretinieku uzbrucējs cīņā par bumbu pārspēja mūsu komandas aizsargus un spēcīgi trieca to Krista Pļaviņa sargātajos vārtos. Mača 31. minūtē pēc Helvija Joksta noraidījuma mūsu komanda palika mazākumā, bet pirmā puslaika beigās laukuma saimnieki pārsvaru dubultoja, kad otro reizi precīzs bija Neds Garbaļausks. Šoreiz komandas kapteinis ar galvu noslēdza partnera centrējumu.

Par spīti nonākšanai šādā situācijā Latvijas izlase turpinājumā spēlēja aktīvi un izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Pirms tam turnīra pirmajā kārtā trešdien Latvijas jaunieši ar 1:4 zaudēja Somijai, bet Igaunija ar 4:2 pārspēja Lietuvu. Savukārt piektdien Latvija un Igaunija cīnījās neizšķirti 3:3, kamēr Somija ar 3:1 uzvarēja Lietuvu. Pirmo vietu turnīrā izcīnīja Somija, kas svētdien igauņus uzvarēja ar 4:0.

Jurģa Pučinska vadībā komandā bija pulcēti spēlētāji no 11 pašmāju klubiem un Nīderlandes.

Šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausu iepriekš ieguva trīs reizes pēc kārtas.

Septembra un oktobra mijā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas jaunieši Moldovā tiksies ar mājiniekiem, Zviedriju un Poliju.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/16929/baltijas...

     [+] [-]

, 2023-07-02 14:17, pirms 10 mēnešiem
Jurģa iznāciens, tagad jaunam teniņkostīmam var nepietikt