Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lipšāne: "Mēs apzināmies, ka viņas rāda to līmeni, uz kādu tiecamies mēs pašas"

Lipšāne: "Mēs apzināmies, ka viņas rāda to līmeni, uz kādu tiecamies mēs pašas"
Amēlija Lipšāne. Foto: LFF

Pēc Latvijas nacionālās sieviešu izlases spēles izbraukumā pret Slovēniju (0:6) komentārus sniedza valstsvienības galvenais treneris Romāns Kvačovs un pussardze Amēlija Lipšāne, kura pirmoreiz karjerā devās laukumā izlases sākumsastāvā.

Romāns Kvačovs: "Sākumā vēlos pateikt paldies mūsu spēlētājām par spēli! Diemžēl šobrīd realitāte ir tāda, ka atšķirība starp mūsu izlasi un Slovēniju ir diezgan liela, un par to liecina arī pasaules rangs. Tomēr nekādā gadījumā negribu noņemt no sevis atbildību par rezultātu un spēles saturu. Mūsu spēlētājas izpildīja visu, ko mēs gatavojām taktiskajā ziņā, un man kā izlases galvenajam trenerim nav nekādu pretenziju pret mūsu spēlētājām. Sākumā vajadzēs izanalizēt šo spēli, un atbildes mačā mūsu mērķis būs taktiski-tehniskās un tehniski-taktiskās lietas izdarīt labāk nekā tas bija šoreiz."

Amēlija Lipšāne: "Jāuzsver, ka man ir milzīgs prieks par doto uzticību un sniegto iespēju iziet pamatsastāvā. Paldies treneriem, jo šis ir bijis un būs mērķis nākotnē, uz kuru tiekties. Šī bija vienreizēja iespēja un ļoti laba pieredze. Spēles ziņā jāsaka paldies meitenēm, jo gan pamatsastāva spēlētājas, gan laukumā uz maiņu nākušās cīņā atdeva maksimumu. Protams, rezultāts nav gaidītais vai gribētais, taču katra izdarīja, ko varēja. Varam atskatīties uz spēli un censties saprast, ko vajadzētu uzlabot un kas bija tās labās lietas, pie kurām pieturēties. Arī šajā spēlē bija diezgan daudz labā un vērtīgā, ko turpināt darīt nākotnē. Jāsaprot, ko uzlabot, taču uzreiz to saprast nav vienkārši, jo pretī bija augstākas klases spēlētājas. Mēs apzināmies, ka viņas rāda to līmeni, uz kādu tiecamies mēs pašas. Šī spēle dos mums iespēju rādīt labāku sniegumu nākotnē."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17593/lipsane-...


Andrejs Cigaņiks un Paulo Nikolato. Foto: LFF
7

Latvija FIFA rangā palaiž garām Lietuvu un nokrīt par divām pozīcijām

Aktuālajā FIFA rangā Latvijas futbola izlase ir zaudējusi divas pozīcijas, šobrīd atrodoties 138. vietā. Garām palaistas Lietuva un Kuveita, bet apsteigta Fēru salas, kam veselu sešu vietu kritums. Ranga līdere joprojām ir Argentīna, kam seko Francija un Beļģija.
Maksims Krivuņecs. Foto: Sanita Sparāne/LFF
37

Virslīgas prezidents Krivuņecs atbild Nikolato, norādot uz nesamērību LFF tēriņos

Latvijas futbola valstsvienības galvenais stratēģis Paolo Nikolato pēc trešās vietas izcīnīšanas 2024. gada Baltijas kausā sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestu kritizēja Virslīgas līmeni. Uz to atbildi sniedzis turnīra prezidents Maksims Krivuņecs, norādot uz nesamērību LFF tēriņos.
Andrejs Cigaņiks un Paulo Nikolato. Foto: LFF
39

Pirmā uzvara Nikolato vadībā: Latvija pieveic Fēru Salas, tiekot pie Baltijas kausa bronzas

Par 2024. gada Baltijas kausa trešās vietas ieguvēju kļuvusi Paulo Nikolato vadītā Latvijas izlase, kas Liepājā svinēja minimālu uzvaru pār turnīram pieaicinātajām Fēru Salām – 1:0. Vienīgos vārtus guva Andrejs Cigaņiks.