Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģiptei otrā uzvara

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ēģiptei otrā uzvara
Šādi Terika svin savu vārtu guvumu.
Foto: AP

Šīs dienas otrajā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas C grupas spēlē Ēģiptes izlase ar 3:0 apspēlēja Sudānas futbolistus, gūstot savu otro panākumu turnīrā.

Pēc gūtajiem vārtiem Ēģipte lieliski realizē spēles plānu.
Spēles sākumā aktīvāki bija Sudānas futbolisti - nebūt neizskatījās, ka ēģiptieši šodien būtu favorīti. Tomēr pirmos vārtus viņiem gūt neizdevās, kas liedza pacīnīties par uzvaru. 29. minūtē ēģiptiešu uzbrucējs pretinieku soda laukumā apsteidza aizsargu, pēc tam arī vārtsargu, kurš likvidēja briesmas viņu nogāžot. Abdels 11 metru soda sitienu realizēja gan pirmo reizi (tiesnesis lika pārsist, jo kāds no ēģiptiešiem par ātru ieskrēja soda laukumā), gan otro reizi, atklādams mača rezultātu. Turpmākajā spēles gaitā Ēģipte taktiski darbojās nevainojami - aicināja sudāniešus savā laukuma pusē un pēc bumbas atņemšanas zibenīgi veidoja savus uzbrukumus. Ilgu laiku saglabājās 1:0, taču pēdējās 15 mača minūtēs Terika iesita divus vārtus, panākot 3:0. Vispirms viņš saņēma bumbu labā pozīcijā, nomānīja aizsargu un iesita to vārtu tīklā, bet vēlāk lauzās no laukuma malas viens pret vienu ar vārtsargu, kurš Terikas sitiena brīdī parāvās uz vārtu vidu - tā bija kļūda, jo Terika pats sita tuvējā stūrī.

Ēģipte praktiski ceturtdaļfinālā, Zambijai jācer uz brīnumu.
Līdz ar uzvaru ēģiptiešiem praktiski nekas vairs nevar patraucēt iekļūt play-off - maz ticams, ka viņi pēdējā grupas spēlē zaudēs Zambijai ar trīs vai vairāk vārtu starpību. Otrā reālā kandidāte uz ceturtdaļfinālu ir Kamerūna. Lai viņu vietā play-off iekļūtu Zambija, jānotiek brīnumam - Zambijai pašai pret Ēģipti jāizcīna vairāk punktu nekā Kamerūna pret Sudānu (respektīvi, Zambijai der neizšķirts, ja Kamerūna zaudē, vai arī uzvara, ja Kamerūna nospēlē pret Sudānu neizšķirti).



Āfrikas Nāciju kausa izcīņa.
2. kārta (26. janvāris.).
C grupa.

Ēģipte - Sudāna 3:0 (1:0) (Abdels 29' (11m), Terika 77', Terika 82')

C grupa.
1. Ēģipte 2 6
2. Kamerūna 2 3
3. Zambija 2 3
4. Sudāna 2 0

  +2 [+] [-]

, 2008-01-26 23:29, pirms 17 gadiem
malači!
Slēpts komentārs: Ilvars Grīslis

  -3 [+] [-]

, 2008-01-26 23:30, pirms 17 gadiem
Sudāna tiešām neko šovakar neizveidoja ...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-26 23:51, pirms 17 gadiem
Parsvars jau bija, tapec ari Sudanai bija gruti ko izdarit, bet centas cik vien vareja!
Egipte ljoti aktivi un saliedeti nospeleja, kas ari deva vairakus bistamus izgajienis uz pretinieuk pusi! Otrie varti jau bija elementara Sudanas aizsagu kluda, kaa ari otrie, kad aptuveni no tas pashas puses Abo Terika pats veiksmigi piechakareja vartsargu neatdodot piespeli! Sava liemni nospeleja Zidan, Zaki, Rabou, El Hadary, Abo Terika & Co!
Skatoties sho speli ljoti labi vareja pamanit, ka Egiptieshi ir ljoti saliedeta un sadarbiga komanda! Daudzaas piespeles un sadarbiba bija perfekta!
Jau liekas, ka oficiali Egipte ir viena no pretendtiem uz titulu!

  -4 [+] [-]

, 2008-01-27 00:15, pirms 17 gadiem
oo puikam par kreklu visa cienja! slinki gan tie egjiptieshi speeleeja - svinksu radinieki?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-01-27 11:01, pirms 17 gadiem
joprojām mana prognoze par ēģiptes uzvaru turnīrā saglabājas, džeki ar pirmo ātrumu ir vinnējuši divas komandas, ja ieslēgs ceturto ar ziloņkaula pakaļām nav nekādu izredžu

  -1 [+] [-]

, 2008-01-27 11:45, pirms 17 gadiem
es nebūtu domājis, ka ēģipte ir stipra futbolā. Totieks Kamerūna mazliet izbrīna, jo mna liekas ,ka tā ir'visstiprākā šajā grupā.