Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nigērijas situācija - neapskaužama

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Nigērijas situācija - neapskaužama
Āfrikas Nāciju kauss 2008

Šīs dienas Āfrikas Nāciju kausa izcīņas B grupas otrajā spēlē Nigērija nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Mali futbolistiem.

Mali taktika attaisnojas.
Atgādinām, ka pirmajā kārtā Mali ar 1:0 uzveica Beninu, bet Nigērija ar 0:1 zaudēja Kotdivuārai. Mali, apzinoties turnīra situāciju, šodien spēlēja piesardzīgi, no aizsardzības. Šāda taktika attaisnojās - Nigērija pa visu spēli izveidoja vien dažus pusmomentus, bet Mali pretuzbrukumi bija pat bīstamāki. Pirmajā puslaikā no abu komandu puses bija vien daži nesekmīgi tālsitieni, bet otrajā rezultāts varēja tikt atklāts. Mali sastāvā īpaši aktīvs bija Seidu Keita, kura tālsitienu 47. minūtē atvairīja nigēriešu vārtsargs, bet puslaika vidū - vārtu pārliktnis. Nigērija, redzot Mali asos zobus, neatļāvās aizrauties ar uzbrukumiem, kā rezultātā cīņa noslēdzās ar loģisko neizšķirtu.

Kotdivuāra jau ceturtdaļfinālā. Vai izdosies Nigērijai?
Līdz ar šo neizšķirtu kļuvis skaidrs, ka ceturtdaļfinālā jau iekļuvusi Kotdivuāra - zemāk par otro vietu ziloņi nolaisties nevar. Tāpat skaidrs, ka Benina brauks mājās jau pēc grupu turnīra. Savukārt otrās ceļazīmes uz play-off liktenis izšķirsies pēdējā grupu turnīra spēļu kārtā. Mali pozīcijas ir daudz labākas, jo tai ir trīs punktu pārsvars pār Nigēriju. Vienīgais veids, kā nigērieši var apsteigt Mali - pašiem jāuzveic Beninu, bet Mali jāzaudē Kotdivuārai. Pirmajā mirklī šķiet reāli, taču atcerēsimies vairākas lietas:
- Mali finālturnīrā vēl nav zaudējusi nevienus vārtus (pret Kotdivuāru atkal noteikti tiks izmantota šīs diena efektīvā taktika),
- Nigērija vēl nevienus vārtus nav guvusi (pie tam iespēju aizvadītajās divās cīņās nemaz tik daudz nebija),
- Kotdivuārai pēdējā spēle nebūs tik nozīmīga (play-off garantēts, tiesa, otrā vieta nebūtu tas labākais variants, jo tad visdrīzāk pretī stātos Gana), līdz ar ko, iespējams, kāds tiks pataupīts, arī motivācija varētu nebūt pati augstākā,
- Beninai vairs nebūs ko zaudēt, un tā noteikti vēlēsies pēdējo maču aizvadīt godam, pierādot, ka ne velti iekļuva starp finālturnīra dalībniecēm.



Āfrikas Nāciju kausa izcīņa.
2. kārta (25. janvāris.).
B grupa.

Nigērija – Mali 0:0

B grupa.
1. Kotdivuāra 2 6
2. Mali 2 4
3. Nigērija 2 1
4. Benina 2 0

  +2 [+] [-]

, 2008-01-25 23:28, pirms 16 gadiem
malači Mala, tagad priekšā svarīgākā spēle ar zvaigžņoto Kotdivuāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-25 23:34, pirms 16 gadiem
Nja Nigerija tikpatkaa var kravaat somas.. Speele man likaas taada aatra ar atraam paarejaam no aizsardziibas uzbrukumaa.. Lai arii pirmais bezvaartu nichs turniiraa. Biju pats par Mali tapeec laikam jau jaabuut prieciigam, jo shamiem shitas nichs gandriiz kaa uzvara!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-25 23:38, pirms 16 gadiem
ja nevar iesist vārtus, tad play-off nav ko darīt!!! tas ir tik vienkārši!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-01-25 23:39, pirms 16 gadiem
Citeeju Clemensu Westerhofu (1994. gada zem shii trenera Nigeerija uzvareeja ANC): "Taa nav Nigeerija." Chalis bija tik sasauts, ka pat parunaat nevareeja! Jautaats kaa Nigeerija nospeelees pret Beninu "Varbuut ieguus vienu punktu. Varbuut zaudees. Es tiesaam nezinu!" Pat zheel vinjs paliek!

Bet Mali bija pelniijusi sho punktu un ir pelniijusi kvalificeeties - skatoties sho speeli manii radaas taada paarlieciiba! Nigeerija shogad neraada NEKO! Speele pret Beninu un - brauciens maajaas Nigeerijai!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-25 23:43, pirms 16 gadiem
Spele ljoti spraiga un man patika! It ka jau bija paredzms, ka vairak vilks uz neizkirtu un tas ari piepildijas! Abas komandas speleja lidzigi! Vel pirmajas 45 minutes bija lidziga spele, reizem Nigerija veidoja vairak situaciju, bet 2. puslaiks jau apgriezas otradi! 2.puslaika pirmo dalju vairak kontroleja un uzbruka Mali, bet jau puslaika beigas Nigerija atkal saka steidzigi uzbrukt. Pa vidu bija skaisti momenti un sitieni pa vartiem! Par pedejam 15 minutem nav ko piebilst! Mali veiksmigak nospeleja aizsardzibaa, kaa ari speja uztaisit pretuzbrukumus. Visveiksmigak laikam nospeleja ABU KOMANDU VARTSARGI! Vel ari Kanoute, Keita, Traore, Sissoko, vartsargi Sidibe un Yobo, Yakubu, Ojide, Mikel!
Spele tiesham momentiem bagata! Man patika!
B grupa viss ve var notikt!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-25 23:48, pirms 16 gadiem
Es to komenteetu taa... Klupiens!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-25 23:50, pirms 16 gadiem
Pirms turnīra jau teicu, ka Mali nebūs nekāds pastarītis.
Slēpts komentārs: Add1cTed
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-26 10:29, pirms 16 gadiem
interesanti,interesanti ,nigireja laba komanda un ja vini nespeles 1.4 tas man bus woks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-27 19:45, pirms 16 gadiem
Mali jatiek taalaak,jo vinjiem ir spozhaakas zvaigznes.Zilonji negribees speeleet ar Ganu?Nu nez...1)Laikam jau,lai kluutu par chempioniem,Gana taapat buus kaut kad jaauzvar;2)Zilonjiem viss viens,kas naaks pretii.Tik un taa vajadzeetu pieveikt visus