Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Del Boske pagarina līgumu ar Spānijas izlasi

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Del Boske pagarina līgumu ar Spānijas izlasi
Visente Del Boske
Foto: AFP

Spāņu futbola speciālists Visente del Boske par diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Spānijas futbola izlasi, apstiprinājusi Spānijas Futbola federācija (RFEF).

Del Boske, kurš šodien, 23. decembrī svin savu 59. dzimšanas dienu, pārņēma Spānijas izlases vadības stūri pēc 2008. gada Eiropas čempionāta, kurā spāņi palika nepārspēti un otro reizi vēsturē kļuva par Vecā kontinenta čempioniem. Spāņi šajā laika posmā del Boskes vadībā ir demonstrējuši pārliecinošu spēli, 22 oficiālajās spēlēs izcīnot 21 uzvaru. Vienīgo neveiksmi Spānijas izlase piedzīvoja šovasar, FIFA Konfederāciju kausa pusfinālā ar 0:2 atzīstot ASV valstsvienības pārākumu.

Līgums paredz, ka del Boske Spānijas izlases galvenā trenera amatā, neatkarīgi no snieguma gaidāmajā 2010. gada Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā, paliks līdz 2012. gada Eiropas čempionātam, kas norisināsies Polijā un Ukrainā. Līguma pagarināšana nav nekāds pārsteigums, ņemot vērā spāņu teicamo sniegumu nesen kā aizvadītajā 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā - 10 spēlēs izcīnīti 30 punkti un ar vārtu attiecību 28:5 apakšgrupā pārliecinoši ieņemta 1. vieta.

Jāpiemin, ka šī gada jūnijā del Boske, spāņiem ar 6:0 sagraujot Azerbaidžānas valstsvienību, kļuva par pirmo treneri vēsturē, kurš pie izlases vadības stūres uzvarējis pirmajās 10 spēlēs pēc kārtas. Pašreizējā Eiropas čempione Spānija nākamvasar Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā viennozīmīgi būs viena no galvenajām favorītēm. Atgādinām, ka spāņi ielozēti vienā apakšgrupā ar Šveici, Hondurasu un Čīli.

Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2009-12-23 14:11, pirms 15 gadiem
Nu ja noraus PČ,ta būs nacionālais varonis!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-23 16:27, pirms 15 gadiem
mitins rakstīja: Delboske maita lai Rauls buutu izlasee uz World Cup 2010
tu auns, Del Boske mums pēdējos 2 CL titulus atnesa,pēc viņa aizdzīšanas real neko vairs Eiropā nav izcīnījuši