Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Real Madrid" vārtsargs Kurtuā atsakās atgriezties Beļģijas izlasē Tedesko vadībā

Agris Suveizda

"Real Madrid" vārtsargs Kurtuā atsakās atgriezties Beļģijas izlasē Tedesko vadībā
Tibo Kurtuā. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Beļģijas futbola izlases vārtsargs Tibo Kurtuā paziņojis, ka valstsvienībā nespēlēs, kamēr tās galvenais treneris būs Domeniko Tedesko.

"Pēc visiem notikumiem ap treneri un ilgām pārdomām, esmu nolēmis neatgriezties izlasē, kamēr to vadīs viņš Tedesko," ceturtdien savā "Instagram" kontā paziņoja 32 gadus vecais spāņu granda Madrides "Real" vārtsargs. "Arī pats uzņemos daļu atbildības, tomēr, raugoties nākotnē, mana neuzticēšanās viņam nenāks par labu atmosfērai komandā."

Kurtuā nesaskaņas ar Tedesko sākās pagājušā gada jūnijā, kad īsi pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Igauniju viņš pēc strīda ar treneri pameta valstsvienību. Par pamatu tam bija tas, ka Tedesko pēc Kevina de Breines savainojuma neiecēla Kurtuā par kapteini.

Iepriekšējās sezonas lielāko daļu divu ceļgala traumu dēļ Kurtuā izlaida, taču sezonas izskaņā atgriezās laukumā un palīdzēja Madrides "Real" triumfēt UEFA Čempionu līgas finālā. Neskatoties uz atgriešanos ierindā, vārtsargs netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā norāda 102 spēles Beļģijas izlasē aizvadījušais Kurtuā, viņa pieņemtais lēmums ir labākais risinājums valstsvienībai, jo "beigsies visas runas un tas ļaus komandai koncentrēties uz savu mērķu sasniegšanu". Tikmēr Beļģijas Futbola federācija (RBFA) pēc Kurtuā paziņojuma norādīja, ka "nožēlo, bet pieņem viņa lēmumu nespēlēt izlasē pašreizējā galvenā trenera vadībā".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-08-23 16:21, pirms 3 nedēļām
Zvaigzne pāri visam...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-23 17:31, pirms 3 nedēļām
jaanis22 rakstīja: Zvaigzne pāri visam...
Kāpēc nē? Kurš cits sevi noliks pirmajā vietā ja ne pats? Tu gribētu braukt, darīt, ziedot brīvo laiku, par to nesaņemot atalgojumu, ja Tev riebtos priekšnieks, pie kura jādodas?

Cilvēki bieži domā, ka izlasē spēlēt ir pienākums, bet tā nav. Tā ir katra brīva izvēle. Un viņš jau nesaka, ka negrib spēlēt, bet saka, ka nevar ar treneri sastrādāties.

     [+] [-]

, 2024-08-23 18:15, pirms 3 nedēļām
Piemin insta bet iemet tviteri. Lol

     [+] [-]

, 2024-08-23 21:21, pirms 3 nedēļām
Tagad daudzi cepās un lamā Tibo Kurtuā, bet kad daudzu izlašu treneri neņem kādu spēlētāju tad tas ir normāli. Piemēram Dešams un Karims Benzemā.