Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Santušu atlaidušo Poliju turpmāk vadīs U21 izlases galvenais treneris

Agris Suveizda

Santušu atlaidušo Poliju turpmāk vadīs U21 izlases galvenais treneris
Mihals Probežs. Foto: pzpn.pl

LETA--DPA. Par Polijas nacionālās vīriešu futbola izlases galveno treneri apstiprināts Mihals Probežs, trešdien pavēstīja Polijas Futbola federācija (PZPN).

"Šī ir labākā iespējamā izvēle," platformā X norādīja PZPN prezidents Cezarijs Kuleša. 50 gadus vecais Probežs no pagājušā gada jūlija vadīja Polijas U-21 izlasi, bet pirms tam guva lielu pieredzi klubu futbolā, trenējot tādas pašmāju komandas kā Bitomas "Polonia", Lodzas "Widzew", Bjalistokas "Jagiellonia", "Lodz", Krakovas "Wisla", Gdaņskas "Legia", "Cracovia" un Ņečečas "Bruk-Bet Termalica", kā arī grieķu Tesaloniku "Aris".

Probežs stāsies portugāļu speciālista Fernandu Santuša vietā, kurš pagājušajā nedēļā no galvenā trenera amata tika atbrīvots vien pēc deviņu mēnešu darba. Pirms kļūšanas par Polijas izlases galveno treneri Santušs no 2014. gada līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņas beigām vadīja Portugāles izlasi. 2016. gadā viņa vadībā komanda kļuva par Eiropas čempioni un 2019.gadā uzvarēja arī UEFA Nāciju līgā. Pēc ceturtdaļfināla nepārvarēšanas 2022.gada Pasaules kausa finālturnīrā Santušs atkāpās no amata.

Santuša vadībā Polijas izlase aizvadīja piecas "Euro 2024" atlases spēles un piedzīvoja trīs zaudējumus un kvalifikācijas turnīrā ar sešiem punktiem piecos mačos E apakšgrupā ieņem tikai ceturto vietu piecu komandu konkurencē. Pēdējā spēlē poļi ar 0:2 (0:1) viesos zaudēja Albānijai, kas tagad ar desmit punktiem ir grupas līdere. Atlikušajos kvalifikācijas mačos poļi viesos tiksies ar Fēru salām, kā arī savā laukumā spēlēs ar Moldovu un Čehiju. Otrajā vietā, kas ļautu kvalificēties finālturnīram, ar sešiem astoņiem punktiem atrodas Čehijas valstsvienība, kura gan aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Izmantotie resursi:
https://pzpn.pl/reprezentacje/repre...
LETA