Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Urugvajas futbola izlases galveno treneri ieceļ Bjelsu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par Urugvajas futbola izlases galveno treneri ieceļ Bjelsu
Marselo Bjelsa. Foto: Reuters/Scanpix

Urugvajas Futbola federāciju pirmdien paziņojusi, ka par tās vīriešu izlases jauno galveno treneri iecelts Marselo Bjelsa, kura pēdējā darbavieta bija Anglijas Premjerlīgas klubā ''Leeds United''.

Par Urugvajas futbola izlases galveno treneri pirmdien oficiāli iecelts bijušais Anglijas Premjerlīgas kluba ''Leeds United'' galvenais treneris Marselo Bjelsa. Dienvidamerikas valsts bija jauna trenera meklējumos pēc tam, kad pēc grupu turnīra nepārvarēšanas 2022. gada Pasaules kausā amatu pameta Djēgo Alonso.

Bjelsam šī nebūs pirmā pieredze kā kādas nacionālās izlases galvenajam trenerim. Laika posmā no 1998. līdz 2004. gadam viņš trenēja Argentīnas valstsvienību, bet no 2007. līdz 2011. gadam Čīli. Ar Argentīnas izlasi viņš kļuva par olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēju 2004. gadā. Tikmēr Čīli viņš ieveda 2010. gada Pasaules kausā, ar to aizcīnoties līdz astotdaļfinālam.

Pēdējā Bjelsas darbavieta bija Anglijas Premjerlīgas klubā ''Leeds United'', kurā viņš nostrādāja no 2018. līdz 2022. gadam. Speciālists atgrieza klubu augstākajā sabiedrībā, bet viņu no darba atlaida 2022. gada februārī. Kopš tā laika viņš nebija trenējis nevienu vienību. Tāpat viņš tika izskatīts Liverpūles ''Everton'' un ''Bournemouth'' vakanto treneru amatu pozīcijās, taču beigās tās aizpildīja citi speciālisti.

Bjelsa trenera karjeras laikā strādājis arī ar tādām komandām kā ''Espanyol'', ''Athletic Bilbao'', ''Marseille'' un ''Lille''. Sagaidāms, ka savu debiju Urugvajas trenera amatā viņš varētu piedzīvot šī gada jūnijā, kad izlasei gaidāmas divas pārbaudes spēles pret Nikaragvu un Kubu.

Urugvaja ir pirmā Pasaules kausa ieguvēju, kopumā šajā turnīrā uzvarot divas reizes - bez 1930. gada vēl arī 1950. gadā. FIFA rangā tā ieņem augsto 16. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.espn.com/soccer/uruguay...